Son eklenen

Pubg mobile tüm ayarlar ve detayları

Son yılların en çok ses getiren mobil oyunlarından birisi olan Pubg Mobile, her geçen gün yeni oyuncuları bünyesine katmaya devam ediyor. Hal böyle olunca da yeni oyuncular, kafalarındaki soru işaretlerini bu gibi rehberler sayesinde gideriyorlar. Bu rehberle de Pubg ayarları konusunda bilgisiz olan oyuncular bu ihtiyaçlarını giderebilecek, ardından çok daha iyi bir oyun keyfine merhaba diyecek.

Genel Ayarlar
Bu ayarların ilk kısmında dürbün modu bulunmakta. Dokun, basılı tut ve karma seçenekleriyle tercihimizi belirtiyoruz. Dokun ile tek dokunuş dürbün için yeterli, basılı tutta ise adı üzerinde basılı tutmamız gerekmekte. Karmada ise hareketimize göre oyun algılıyor ve her iki seçenek aktifmiş gibi kullanılabiliyor. Bu özellikler diğer ayarlar için de aynı şekilde geçerli. Ateş etme butonunu solda göster ayarıyla, solda bulunan sürüklemeden ateş etme özelliği açılabiliyor veya gizlenerek ekranda yer kaplaması engellenebiliyor. Jiroskop ayarı telefonu sağa sola çevirerek nişan alabilmemizi sağlıyor, özel olarak sadece dürbün açıldığında aktif olmasını sağlayabildiğimiz bir seçenek de bulunmakta. Kapıları otomatik aç ile kapılar hiçbir şey yapmamıza gerek kalmadan yanlarına gittiğimizde açılıyor, bu da oyunu daha pratik bir hale getiriyor. Kayma tuşuyla oyun içerisinde yerde kayabilir, düşmanın saldırılarından alternatif bir kaçma yoluna sahip olabilirsiniz. Emoji kullan, oyun içeriğinde sahip olduğumuz dansları, hareketleri vs. yapabilmemiz için gerekli. Önerilen yineleme oyun içerisinden soru işaretine tıklanılarak hakkında bilgi alınabilecek bir özellik, etkinleştirilmesi önerilir. Atla tırman özelliği birleştir olarak ayarlanması, bu hareketleri tek tuşla yapmamızı ve daha kolay bir oyun deneyimini sağlıyor. Ölüm tekrarı, öldükten sonra rakibimizin ekranından kendi ölüşümüzü izlememize olanak sağlıyor. Ancak bunu yaparken bir parça daha sistem kullanımına ihtiyaç duyuyor, yani oyun akışında gözle görülür dalgalanmalarla karşılaşırsak kapatmamız en iyisi olacaktır. BSN değiştir, 3. Şahıs modunda birinci şahıs görüşüne geçiş yapabilmemizi sağlıyor. Herkesin sonuçlarımıza erişmesini istemiyorsak bu seçeneği iptal etmeli, yine giysilerimizin de diğer oyuncular tarafından görülmesini istemiyorsak bu seçeneği de iptal etmeliyiz. İzleyicilere izin ver seçeneği aktif edildiğinde, arkadaşlarımız veya geçmişte aynı takımda bulunduğumuz kişiler oynadığımız maça anlık olarak erişebiliyor.

Grafik Ayarları
Grafik ayarlarının ilk kısmında akıcı, dengeli, hd, hdr ve ultra hd seçenekleri var. Bu seçenekler çözünürlük ayarı olmasına rağmen değiştirdiği tek şey çözünürlükler değil. Bir nevi grafik kalitelerinin isimlendirilmiş halleri. Akıcı en düşük, ultra hd en yüksek olmak üzere orantılı olarak sıralama üstteki gibi. Bu ayarlar yükseltildiğinde çözünürlük, grafik ve efekt kalitesi, kaplama kaliteleri, gölgelendirmeler, ot detayları, efekt kaliteleri baştan sona değişiyor. Kısacası belirli başlıklar altında kullanıcıya grafik şablonları verilmiş. Daha detaylı bir ayara ihtiyaç duyarsak ek uygulamalarla bunu karşılayabilmemiz de mümkün. Bu ayarların hemen aşağısında kare hızı ayarı bulunmakta, bu da oyun deneyiminde en az ilki kadar önemli bir yer kaplamakta. Ne işe yarıyor diyecek olursanız saniyede gösterilen görüntü sayısına bir sınırlama getiriyor. Bu görüntü sayısı ne kadar yüksek olursa o kadar akıcı bir deneyimle karşılaşıyoruz, keza ne kadar düşük olursa o kadar aksak bir deneyimle karşılaşıyoruz. Örneğin sizin cihazınızın gücü saniyede 60 kare göstermeye yetiyorsa, düşük seçeneğini işaretlediğinizde bir önemi yok. Oyun sizin kare hızınızı yirmiye sabitliyor ve daha yukarısına çıkmanızı engelliyor, bu da kötü bir cihazın sunduğu performansla sizinkini eşdeğer kılıyor. O halde ne işe yarayacak bu derseniz, kare hızını belirli bir noktada sabitlemek ve dalgalanmaları önlemek için kullanılıyor. Ya da kare hızının çok yüksek olduğu cihazlarda ısınma, batarya kullanımı gibi yan etkilerin önüne geçmekte kullanılıyor. Stil ayarında oyunun renklerine değişiklikler yapılabiliyor ve mevcut grafiklere yeni filtreler giydiriliyor. Tıpkı Instagram filtrelerine benzer mantıkta işliyor bu sistem. İlk seçenek klasik, oyunun bize sunduğu orijinal renklendirme. İkinci seçenek renkli, oyun renklerinin daha açık ve göz alıcı tonlara büründüğü renklendirmelere sahip. Gerçekçi seçeneği gölgelerin baskınlaştırıldığı, yumuşak seçeneği daha soluk, sinematik seçeneği ise daha koyu renklendirmelere sahip. Oyuncular zevklerine göre bunlardan birisini tercih ediyor, sıkıldıkları zamansa aralarında geçiş yaparak değişiklik yapabiliyorlar. Parlaklık ayarında oyun parlaklığını artırıp azaltabilir, karanlık ortamları daha rahat görebilmemizi sağlayabiliriz. Yine aynı özellikle güneşli havalarda ekranı rahat görebilmemizi de sağlayabiliriz. Yeni gelen kavisli kenar ve çentikli köşeler ayarıyla, oyun butonlarını ekran kenarlarından uzaklaştırabilir, bu sayede cihazımızın ekranına uygun bir oyun deneyimi yaşayabiliriz. Ancak köşeli kenarları bulunan bir cihazımız varsa bunu kullanmamız gereksiz alan kaybına yol açmaktan başka işe yaramayacaktır. Kısacası ihtiyaç halinde hayat kurtaran bir özellik.

Kontrol Ayarları
Bu kısımdan, oyun içerisinde kullandığımız tüm butonların konumunu ayarlayabiliyoruz. Bu cümlelerle anlatılabilecek bir ayar olmadığından daha farklı kaynaklardan görsel destekli anlatımlara bakmanızı tavsiye ederim. İnternette birbirinden farklı oyuncuların oluşturduğu, birbirinden farklı binlerce şablon var. Siz de bunları inceleyerek oyun biçiminize en uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Hassasiyet Ayarları
Hassasiyet ayarı oyun kalitemizi etkileyen başlıca etmenlerden birisi. Çünkü ne kadar iyi oynayabildiğimizden tutun, ne kadar hızlı tepki verebildiğimize kadar bu ayarların doğrudan veya dolaylı etkilerinin sonucu olarak ortaya çıkar. Her iyi oyuncunun kendi zevkine göre düzenlediği bir hassasiyet ayarı vardır. Kimisi yüksek hassasiyette oynar, kimisi düşük hassasiyette. Asıl mesele birisini tercih ederek o ayarlarda uzmanlaşmakta. Ancak düşük hassasiyet her koşulda daha geniş bir manevra alanı sunduğundan, göz ardı etmemek gerekir. Hele ki kontrollerin bu kadar zor olduğu bir mobil oyunda. İlk kısımda düşük, orta, yüksek olmak üzere 3 tip hassasiyet ayarı bulunuyor. Dilersek bunlardan birini seçebilir ya da kendi alışkanlığımıza göre değişiklikler yapabiliriz. Kamera hassasiyeti normal bakış açısında kullandığımız hassasiyet, altında bulunan diğer kamera hassasiyetindense dürbünlere özel hassasiyet atayabiliyoruz. Bu noktada en önemli ayar ateş etme animasyon hassasiyeti oluyor. Buradan seçtiğimiz ayarlar rakibe ateş etmeye başladığımız an devreye giren ayarlar. Örneğin rakibe ateş ederken seçtiğimiz ayar düşükse, elimizdeki fazla tepen silahı kontrol edemeyiz. Keza ateş etme hassasiyeti yüksekse elimizdeki az tepen silahı kontrol edemeyiz. Bundan dolayı kullandığımız silahlara bakarak, oyun stilimize uygun bir ayar düzeni oluşturmalıyız. Jiroskop hassasiyeti telefonu çevirirken ne kadar döneceğini belirlediğimiz ayar, mantığı diğer hassasiyet ayarlarıyla birebir aynı.

Toplama ayarları
Buradan seçeceğimiz ayarlar oyun içerisinde karşımıza çıkacak malzemelerin toplanma önceliği, sırası vb. gibi koşulları etkiliyor. Örneğin otomatik toplamayı kapayıp açabiliyoruz. Pek tercih edilmese de bu gibi ayarların kullanıcıların inisiyatifine sunulması güzel bir şey. Altta bulunan ayardan da silahlarımızın hangisinin ne kadar mermiye ihtiyaç duyduğunu belirliyor, bu doğrultuda otomatik toplamayı yönlendiriyoruz. Kar98k silahının yüzlerce mermiye ihtiyaç duymayacağı aşikâr, m416 silahının da awm gibi 20 mermiyle yetinmeyeceği aşikar. Doğal olarak bu noktada uzun menzilli tüfeklere, orta mesafeli taarruz tüfeklerinden daha az mermi alacak bir ayar yapmamız gerekiyor. Zaten bu şekilde bir ayarı, oyun başlangıç aşamasında bize sunmasına rağmen, ince ayar yapmak her zaman çok daha iyi bir verim sağlayacaktır.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu