Son eklenen

Sirkeli su içmek zayıflatır mı?

Sirkenin sağlığımıza faydaları saymakla bitmese de özellikle elmalı sirke sağlığımıza çok faydalıdır. Sirkenin sağlığa faydaları bilindiğinden dolayı kullanımı hemen her alanda tercih edilmektedir. Kalorisi bir hayli düşük olan elma sirkesinin içeriğinde sağlığa faydalı olan amino asitler ve antioksidanlar ile birlikte potasyum vardır. Vücuttaki toksinleri ve zararlı bakterileri dezenfekte özelliği olan elmalı sirkesi üzerinde yapılan bazı araştırmalar sonucunda kilo vermeye yardımcı olduğu görülmüştür. Sirkenin içeriğindeki asetik asit, göbek yağlarını erittiği gibi vücutta yağ birikmesini engeller. Bu nedenle zayıflamak isteyenler, sirkeyi önemli bir yardımcı olarak kullanabilir.

Sirke Zayıflatır mı?

Sirkenin zayıflattığı yapılan araştırmalar neticesinde tespit edilmiştir. Sirkenin içeriğindeki asetik asit, zayıflamaya çok yardımcı olmaktadır. Peki sirke nasıl kilo verdirir?

Kalorisi Düşüktür

100 gram elma sirkesinin içeriğinde ortalama 22 gram kalori olduğu bilinmektedir. Bu kadar düşük kaloriye sahip olan elma sirkesi, kilo kaybını hızlandırmaktadır. Bu nedenle kilo vermek isteyenler, sirkeli su içmeyi mutlaka tercih etmelidir. Özellikle göbek bölgesindeki yağları eritmek istiyorsanız, bir bardak suyun içerisine bir çorba kaşığı sirke ekleyerek sabah aç karnına içmelisiniz.

Vücutta Yağ Birikimini Engeller

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar neticesinde sirkenin ana bileşeni olan asetik asidin yağ birikimini baskıladığı görülmüştür. Araştırmacılar tarafından Japon obezler üzerinde iki taraflı yapılan bilinmeyen araştırma neticesinde günlük elma sirkesi tüketiminin obezite riskini düşürdüğü ve metabolik sendromun engellenmesine yardımcı olduğu görülmüştür.

Uzun Süre Tok Hissettirir

Sirkenin içeriğindeki asetik asit, uzun süre tokluk hissi vererek aşırı yemek tüketiminden korur. Böylelikle daha az kalori tüketileceğinden hiç zorlanmadan kilo verilebilir. Sırf bu yüzden dolayı bile sirkeli su iyi bir tercihtir.

Kan Şekerini Düzene Sokar

İçeriğinde yüksek karbonhidrat olan bir öğün tüketiminin ardından kan şekeri seviyesinin stabilize edilmesinde elma sirkesinin önemli bir yardımcı olduğu yapılan araştırmalar neticesinde belirlenmiştir. Stabilize kan seviyesi ise sağlıklı ve etkili kilo vermek için çok önemlidir.

Kilo Vermek İçin Elma Sirkesi Nasıl Tüketilmelidir

Sirkeyi tek başına hiçbir zaman tüketmeyin. Aksi takdirde aşırı miktarda asit tüketmiş olursunuz. Bunun önüne geçmek için sirkeyi suyun içerisinde seyrelterek içmeyi tercih edin.

Kilo vermek istiyorsunuz ancak sirkeli su içmekte zorlanıyorsanız sirkeyi, zeytinyağıyla birlikte sos olarak salatalarınıza ekleyebilirsiniz.

Sirkeyi günlük 2 veya 3 sefer tüketin. Sirkeli suyu ise yemeklerden önce tüketmeye özen gösterin. Sirkeyi aşırı tüketmekten kaçının. Çünkü içeriğinde yüksek asit olmasından dolayı iyi etkilerini tersine çevirerek sağlığınıza zarar verebilir. Örneğin elma sirkeli suyun aşırı tüketimi boğazı tahriş eder.

Sirkeli su içmek kilo vermede çok önemli yardımcı olsa da doktorunuza başvurmadan bu yöntemi kesinlikle kullanmayın. Tek başına sirkeli su içmenin de kilo vermeye yardımcı olmayacağının farkında olun. Sağlıklı beslenmeyi ve egzersiz yapmayı da ihmal etmeyin.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu