Son eklenen

Kadınbudu köfte tarifi


Türk mutfağının her tarifinin ayrı ayrı lezzetli ve birbirinden güzel olduğunu zannediyorum ki anlatmaya gerek yok. Sofralarımızı şenlendiren kadınbudu köfte de bu nadide lezzetlerden bir tanesi. Bu akşam yemeğe kadınbudu köfte yapmaya ne dersiniz? Buyurun oldukça pratik ve parmak ısırtacak kadar lezzetli kadınbudu köfte tarifimiz:

Kadınbudu Köfte İçin Gerekli Malzemeler Köfte harcımız için
1 kilogram yağsız kıyma
 2 çay bardağı pirinç
2 adet yumurta
2 orta boy soğan
 İsteğe göre baharatlar ( tuz, karabiber, pul biber )

Kızarmak için
6 adet yumurta
Galeta unu
Yağ

Hazırlanışı

Pirinçleri bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su koyarak başlayalım. Pirinçleri yumuşayıncaya kadar pişirip lapa kıvamına getirmemiz gerekiyor.

Soğanlarımızı yemeklik doğrayalım ve 5 yemek kaşığı kadar yağ koyup kızdırdığımız tavaya ekleyelim, güzelce kavuralım.

Soğanlarımız kavrulduktan sonra kıymamızın yarısını üzerine ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Kıymamızı da güzelce kavurduktan sonra karışımızı köfte harcımızı hazırlayacağımız kaba alalım ve burada soğuması için biraz bekletelim.

Pirincimizi alıp suyunu süzelim ve onu da harcı hazırladığımız kaba alalım. Üzerine kalan kıymamızı, 2 adet yumurtayı ve baharatlarımızı koyalım. Köfte harcımızı güzel bir bütün oluncaya kadar yoğuralım. Daha sonra harcımızın üzerini temiz bir bezle kapatarak 30 dakika- 1 saat kadar dinlenmeye bırakalım.

Dinlenen harcımıza dilediğimiz gibi şekil verebiliriz fakat ben hepimizin bildiği kadınbudu köfte şeklini almasını istiyorum. Bu yüzden yumurta büyüklüğünde parçalar alıp parçalarımı biraz yuvarlayıp yassıltarak bir tabağa diziyorum.

6 adet yumurtayı çırpıp bir kaba ve galeta ununu farklı bir kaba koyalım. Bunlara istasyon diyoruz. Şimdi köftelerimiz bu istasyonlara uğrayarak kızartma tavasına gidecek.

Köftelerimizi önce galeta ununa daha sonra yumurtaya bulayarak iyice kızdırdığımız yağda, önlü arkalı yakmamaya dikkat ederek kızartalım.

Pişirdiğimiz köftelerimizi yağını çekmesi için bir havlu kağıt üzerine alalım ve buradan servis yapacağımız tabağa aktaralım.

Kadınbudu köftelerimiz hazır, ellerinize sağlık. Yanına patates kızarrtması ve üzerine birkaç dal maydanozla servis edebilirsiniz.

4 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu