Son eklenen

Köfte nasıl yapılır?

Köfte Türk mutfağının olmazsa olmaz yemeğidir. Çocukların en sevdiği yiyecektir. Yemek yemek istemeyen çocukların bile severek yediği tek besin olabilir. Yanında birde patates kızartması varsa köfte yemek daha lezzetli olur.

Peki, Lezzetli Köfteler Nasıl Yapılır?

En çok sevilen köfte çeşidi hiç şüphesiz anne köftesidir. Her yerde köfte yenebilir ama anne köftesi başka olur. Birçok illerimizde meşhur olan köfteler vardır. Akçaabat köftesi, İnegöl köftesi vs. Nerde yersek yiyelim anne köfteleri bir başkadır.

4 Kişilik bir aile için standart köfte tarifi;

Malzemeler;
500 gram kıyma
Bayat ekmek içi
1 Adet orta boy soğan
2 adet yumurta
İstenilen miktarda ince kıyılmış maydanoz
İsteğe göre bir diş sarımsak
Tuz, Karabiber

Yapılışı;
Soğanları rendeleyip derince bir kabın içine alın. Kıyma ve bütün malzemeleri ekleyin. Malzemeler birbiriyle tam karışana kadar güzelce yoğuralım. Hamur kıvamı gibi ele yapışmayan kulak memesi kıvamında harç elde edelim. Yoğurduğumuz köftemizi istediğimiz şekli vererek biraz dinlenmeye bırakalım. Yarım saat dinlendirdiğimiz köfteleri ister fırında ister kızartarak yapabilirsiniz.

Köfte Yapımının Püf Noktaları
Köfte yapımında genelde sarımsak kullanılır. Sarımsak kullanımı tavsiye edilir. Köfteler daha lezzetli olacak.

Köfte harcı yoğurulurken damlalar halinde su gezdirilmesi ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ kullanımı önerilir. Köftelerin çatlama olasılığını ortadan kaldırır.

Köfteleri kızartırken 3-4 tur maşa yardımıyla çevirmelisiniz. Köftelerin içi daha rahat pişer.
Eğer fırında köfte yapacaksanız köftelerin üzerini pişinceye kadar ıslattığınız pişirme kağıdı ile kapatın. Aksi halde köfteler kuruyabilir.

Et, proteinleri açısından oldukça zengin besin kaynağımızdır. Kırmızı et yemeyen birçok insanın sadece köfte olarak tüketebildiği belirlenmiştir. Protein deposu olan eti çocuklarda kolay kolay yiyemezler hatta sevmezler. Çocuklar için kırmızı et tüketimi de oldukça önemlidir.

Köfte sevilen ve yemesi kolay bir yemek olduğu için kırmızı et ihtiyacı karşılanmış olur. Diyet yapan insanlar için de köfte yemeği lezzetli bir öğündür. Sindirimi kolay olduğu için diyet listelerinde birinci sıralarda yer almaktadır. Yalnız diyet yapan insanlar köfteyi kızartma olarak tüketmezler. Mangal ya da fırında tüketilmesi önerilir.

5 Yorumlar

  1. Deep de yemeli içmeli paylaşmış bugün. Şu saatte sofra kurduracaksınız bana :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir ekmek arası köfte gider aslında:)

      Sil
  2. Mangalda güzel oluyor köfte ekmek arası soğan ve domates

    YanıtlaSil
  3. Köfteyi yapan harbinden iyi yapıyor. Bayılırım kendisine. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annem güzel yapıyor hanıma verdi tarifi ama ben mangalda seviyorum köfteyi :)

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu