Son eklenen

Kredi Kartı Borçları Nasıl Ertelenir?

Kredi kartı borçları nasıl ertelenir? Kredi kartı borçları, bazen ödeyemeyeceğimiz kadar yüksek boyutlara ulaşabilir. Kredi kartı borçlarının asgari ödeme tutarı yüzde 30-50 arasında hesaplanmaktadır ve kredi kartı kullanma sürenize göre bu asgari ödeme tutarı değişmektedir. Kredi kartı borçlarınız ödenemeyecek seviyeye ulaştıysa ve kredi puanınızın da düşmesini istemiyorsanız, bankaya kredi kartı borç erteleme başvurusunda bulunabilirsiniz, çoğu banka kredi kartı borçlarının 3 aya kadar ertelenmesine imkân vermektedir.

Kredi Kartı Borç Ertelemesi

Bir yıldan uzun süredir kredi kartı kullandığınızı düşünecek olursak 5 bin liralık bir kredi kartı borcunun asgari ödeme limiti 1,500 TL’dir. Bu limit, kredi kartını kullanmaya devam edebilmek için ve aynı zamanda kredi notunuzun düşmemesi için ödemeniz gereken tutardır. Tek bir kredi kartı borcunun son ödeme tarihine kadar ödenmemesi durumunda kredi notunuz 100 ile 200 puan aralığında düşüş yaşar. Yani kredi kartı borcunuz var iken, hiçbir ödeme yapmazsanız kredi notunuz en az 100 puan düşer. Bunu engellemek için son ödeme tarihine henüz süre varken kredi kartı borcu erteleme işlemi yapılmaktadır.

Ne Kadar Erteleme Yapılır?

Kredi kartı borçları nasıl ertelenir? 5,000 lira kredi kartı borcunuz varsa asgari ödeme tutarınız 1500 lira olur. Bu borcun 3000 liralık kısmını ertelerseniz, sadece 600 lira ödeme yapmanız gerekir. Tüm borcu ertelerseniz, bu durumda hiçbir ödeme yapmanız gerekmez. Bankalar, ertelenecek kredi kartı borcuna göre değişik oranlarda faiz uygulayabilse de erteleme faizi yüzde 1,59 ile 2,09 arasında olmaktadır. Erteleme faizi ertelenen borç miktarı üzerinden alınır ve asgari tutar ödendikten sonra kalan dönem borcuna da akdi faiz uygulanmaktadır ve bunun da oranı yüzde 1,49’tur.

Diyelim ki 5000 lira kredi kartı borcunuz var ve bu borcun 3000 lirasını ertelediniz, yukarıda da bahsettiğimiz gibi kalan borç miktarınız 2000 lira olacağından asgari ödeme tutarınız da 600 lira olur. Asgari tutarı ödedikten sonra kalan 1,400 liralık borca ise yüzde 1,49 oranında akdi faiz işlemektedir. Bu tabloya göre üç ay ertelenen kredi borcu için ödemeniz gereken faiz oranı aşağıda hesaplanmıştır.

Toplam Borç: 5.000 TL

Erteleme Talep Miktarı: 3.000 TL

Erteleme Süresi: 3 ay

Erteleme Talebi Olan 3 Ay Sonra Faiz Tahsil Edilen Borç Miktarı: 3,109 TL

Yukarıdaki tablo erteleme talep ettiğiniz kredi kartı borcunuzun üç ay sonraki güncel durumudur. 3000 liralık kredi kartı borcunuz, 3 ay sonra faiz dahil 3,109 TL olarak karşınıza çıkacaktır.

Kredi kartı borçları nasıl ertelenir, konumuzda 3,000 liralık borcun ertelenmesi durumunda güncel borcunuzun ne kadar olacağını gördük, e tabi siz asgari ödeme tutarı kadar ödeme yapmaya devam edeceğiniz için kalan 2000 liralık borca da faiz uygulanacak

Toplam Borç: 2,000 TL

Asgari Ödeme İlk Ay: 600 TL

Kalan Borç: 1,420 TL (toplam akdi faiz 20 TL)

Toplam Borç: 1420 TL

Asgari Ödeme İlk Ay: 426 TL

Kalan Borç: 1008 TL (toplam akdi faiz 34 TL)

Toplam Borç: 1008 TL

Asgari Ödeme 3.ay: 302 TL

Kalan Borç: 3,825TL (Toplam erteleme + akdi faiz: 153 TL)

4 Yorumlar

  1. Borç ertelemekten her zaman kaçındım. Son paylaşımıma bıraktığın yorumla güldürdün beni😇🙃😊😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annesinden başka güzel kadın yokmuştu yaşadığı bölgede :)

      Sil
  2. Umarım kimse ertelemek zorunda kalmaz ama bazen insanlık hali bir şeyler geliyor başımıza Allah yardımcımız olsun. Ama hesaplama şeklinde de aktarmanız güzel olmuş elinize sağlık kredi kartı borcunu ertelemek isteyenlere faydalı bilgiler.

    YanıtlaSil
  3. Kredi kartım yok şükür. Maaş kartı ile idare ediyorum. :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu