Son eklenen

Para Biriktiremiyorum Diyenlerin Muhtemelen Yaptığı 7 Hata


Yaşadığımız çevreden, özel ihtiyaçlardan doğan sebeplerden dolayı son zamanlarda tasarruf kelimesi oldukça önem kazanıyor. Tasarruf etmek ihtiyaçlara göre bir yerden kısıp onun yerini daha uygun bir şeyle değiştirerek kendimize kâr sağlamaktır. Para biriktirmek de denilir. Bazı insanlar para biriktirme işini iyi becerirler. Bazı insanlar ise para biriktirmeyi beceremezler. Para biriktirmek aslında çok zor değildir. Para biriktiremeyenlerin düştüğü bazı hatalar ve tuzaklar vardır.

Bu hatalardan 7 tanesi şunlardır:

İhtiyaç olmaması durumunda fazla alışveriş düşkünlüğü para biriktirmeye engel olur.

Fazla araştırmadan fiyat karşılaştırması yapmadan ürünlerin alınması yanlıştır.

Lükse düşkünlük para biriktirmeyle karşıt kavramlardır.

İsraf etmek daha çok para kaybedilmesine nedendir. Çok israf eden insanlar para biriktiremezler.

İnsanın her şeyden önce gözü doymadığı için yanlış harcamalar meydana getirir.

Gereksiz rekabet duygusuna kapılmak paramızın harcanması için bir etkendir.

Kenara koyma, ayırma alışkanlığımız olmaması da bir nedendir.

Bu hususlara dikkat etmek paramızı daha güvence altında tutarak bize para biriktirme ve tasarruf kavramlarını kazandıracaktır. Bu yanlışlardan uzak durulduğu taktirde para biriktirmek için ufak adımlar atılır.

Para Biriktirmek İçin Ne Yapılır?

Öncelikle evimizin, işimizin, gelir ve giderlerini not ederek yani yazarak hesaplamak ve planlamak bize fayda sağlayanlar arasına girer. Ne kadar hesaplı olursak o kadar iyidir bizler için. Para kazanmak zor bir eylemdir. Bunun farkına vararak ne zorluklarla kazanıldığını unutmayarak kolayca da harcanmaz. Önemli olan ihtiyacımız kadar almak fazla lükse kapılmamaktır. Başkasında var diye bizde de olması gerekmez.

Gereksiz rekabetlerden kaçınılmalıdır. Sık sık fiyatlar araştırılıp değerlendirildiği taktirde ucuz ve kaliteli olandan yana tercihler yapılır. En kolay tasarruf yöntemlerinden ve bize para kazandırıcı yöntem ise evdeki gereksiz ışıkları, suları, yemekleri israf etmemektir. Kendimize her gün hedefler ve sınırlar belirlenir. Harcamalar kayıt altına alınır. Kendimize para biriktirme alışkanlığı kazanmak için bir kumbara alınabilir ve her gün veya ay belirlediğimiz tutar da para biriktirme işlemi yapılabilir. Yanlışları doğru tercihlerle değiştirmek para biriktirmek için gereklidir.

4 Yorumlar

  1. Bemde biriktiremeyenlerdenim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakma akıl verdiğimize bende para biriktiremeyenlerdenim :)

      Sil
  2. Gelir arttıkça gider artar derler. Bu döngüyü kırmak lazım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turgay bey gelir artıkça giderde artıyor. Bir yerlerden kısıntı yapmak lazım para biriktirebilmek için.

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu