Son eklenen

MİNECRAFT NASIL OYNANIR?

Minecraft 2009 yılında yayınlanmış Markus Notch Perssonbir tarafından geliştirilmiş bir oyundur.180 milyon satış yaparak minecraft dünya tarihinin en yüksek satış rekorunu da elinde tutmaktadır. Genellikle küçük yaşta oyuncu kitlesi olarak bilinen minecraft sanıldığının aksine her türlü yaş gurubundan oluşan oyuncu kitlesine sahiptir. Minecraft sandbox tarafından 2014 yılında Microsoft'a satışı yapılmıştır.

Oyunun halen daha 11 yıllık mazisi olmasına rağmen birçok oyuncu tarafından vazgeçilmez olarak oynanmaktadır. Son zamanlarda yapmış oldukları güncelleme sonrasında Minecraft tekrardan oyun piyasasın da ne kadar güçlü bir etkisi olduğunu göstermiş oldu. Rtx güncellemesiyle oyunda köklü değişimlere yer veren yapımcıların uzun süre yaptıkları güncellemeden söz ettirdiklerini ve de oyun dünyasında yeni bir çağ açtıkları gözden kaçmamaktadır.

Minecraft 3 platforma sahiptir bunlar:
Java Edition, Bedrock Edition, Education Edition' dur.

Minecraft Oynanması
Minecraft 5 tane oyun tipi bulundurmaktadır;

Survival: Bu modda amaç kendinizi geliştirip hayatta kalma mücadelesi içerisini girip hava kararmadan kendine bir kalacak yer bulmak yoksa hava karardıktan sonra zombi, örümcekler ve benzeri şeyler korkunç olabilir.

Hardcore: Bu mod zorlayıcı mod olarak ta bilinmektedir Bu modda normal hayatta kalma şartları geçerlidir fakat öldüğünüz zaman yalnızca izleyici olarak oyunu izleyebilirsiniz.

Creative: Bu mod yaratıcı mod olarak ta bilinmektedir. Oyundaki her türlü malzemeyi kullanmanıza izin verilir vede her türlü bina ve benzeri yapımı yapabilirsiniz. Normal hayatta kalma koşulları bu moda dahil değildir.

Adventure: Bu mod maceracı olarak bilinmektedir. Bu modda yalnızca doğru madenleri çıkarabilmek için doğru elemanları kullanmak gerekmektedir.

Spectator: Seyirci mod olarak bilinen bu modda yalnızca yapabildiğiniz tek şey oyundaki dünya ya karışmazsınız fakat diğer oyuncuları izleyebilirsiniz.

Minecraft Hakkında Düşünceler
Bir zamanlar oyunların insan beynini kullanımını azalttığı konusunda iddialar olsa da uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre minecraft gibi oyunların çocukların yaratıcı zekalarını ön plana çıkararak zeka gelişmelerine olumlu yönde katkı sağladığı unutulmaması gereken bir ayrıntıdır. Oyunda birçok şeyin birbirini tamamlayan bütünler halinde gitmesi gelişme çağındaki çocukların hem kendilerine güvenlerinin tamamlanmasın da önemli bir etki sağlamaktadır. Uzmanlar tarafından yapılan bu açıklamanın göz ardı edilmemesi gerekir.

4 Yorumlar

  1. Aa bir ankaralı daha neyse iyi geceler blogu var onunla da tanışın bence =)

    YanıtlaSil
  2. benim çocuklar oynuyor minecraft oyununu. Bir kez merakımdan oturdum başına ama o boyutlar arası geçişler efektler filan gözümü çok yordu beni :)) onlar çok seviyor strateji ve zeka oyunu bu diyorlar ısrarla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lerzan hanım benim kız ve oğlan oynuyor oyunu bende merak ettim nasıl oynanır kuralları nedir diye böyle bir yazı çıktı sonunda :)

      Sil
  3. Benim kız ve oğlan oynuyor minecraft'i bende biraz araştırma yaptım teşekkürler yorum için

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu