Son eklenen

Yüksek Tansiyon Nasıl Düşürülür?

Tansiyon, 180/110 mm Hg gibi yüksek değerlere ulaşmadığı müddetçe normal durumlarda bir belirti göstermez. Baş dönmesi, kalp ağrısı, kulak çınlaması, baş ağrısı, burunda kanamalar, görmede bulanıklar, nefes darlığı ve düzensiz kalp atışları yüksek tansiyon belirtileridir. Yüksek tansiyon tanısı koyabilmek için kan basıncı ölçülerek; sistolik ( büyük tansiyon, normal değeri = 130 mm Hg), diastolik (küçük tansiyon, normali = 85 mm Hg) şeklinde olmak üzere iki değere bakılması gerekir. Yüksek tansiyon teşhisi için bu değerlerin sadece birinin bile yüksek olması yeterli olur. Genelde herhangi bir belirti göstermeyen yüksek tansiyon nadir de olsa inme gibi ciddi sorunlara neden olabilir ve kalp damar hastalıkları açısından risk yarattığı için düşürülmesi ve olması gereken düzende tutulması önem taşır. Sizlere yüksek tansiyon nasıl düşürülür ve yüksek tansiyon neden yükselir anlatacağız.

Yüksek Tansiyon Nasıl Düşürülür?
 ·Soğuk su ile başınızı yıkayın. Sinirleri uyaran soğuk su yüksek tansiyonun nasıl düşürüleceği konusunda yardımcı olacaktır. Çok soğuk olmayan su ile duş almanız daha faydalı olabilir.
 ·Limon yardımıyla yüksek tansiyonu düşürmek çok bilinen bir yöntemdir. Yarım limon sıkarak biraz suyla karıştırıp içmeniz yüksek tansiyonu düşürmede yardımcı olacaktır.
 ·Nar taneleri ve nar suyu yüksek tansiyonu düşürür ve tansiyonu dengede tutmaya yarar.
 ·Kekik tansiyon düşürmede oldukça faydalıdır.
 ·Sarımsak tansiyon düşürmeye birebirdir. Nar ve limon gibi besinlere oranla hızlı tansiyon düşüşleri sağladığı görülmüştür.
 ·Tuzsuz ayran ve yoğurt yüksek tansiyon için tüketilen besinler içindedir. Dikkat edilmesi gereken nokta ise mutlaka tuzsuz olmasıdır.
 ·Limonla aynı etkiyi gösteren greyfurt suyu da tansiyonun düşmesini sağlar ancak kullandığınız bir ilaç varsa greyfurt suyu, alınan ilaçlar ile etkileşime girdiği için ciddi yan etkilere neden olabilir. Bunun için greyfurt suyu kullanımında doktorun dediklerinin dışına çıkmamalı ve ilacın yan etkilerini dikkatli şekilde okumalısınız.

Aşırı tansiyon yüksekliği felç ve ölüm gibi hayati sonuçlara sebep olabilir. Bunun için yüksek tansiyon nasıl düşürülür bilmeniz gerekir.

 Tansiyon Neden Yükselir?
 Bulguların %90’ında yüksek tansiyon nedeni bilinmiyor. Bu yüksek tansiyonaesansiyel hipertansiyon” denmektedir. Esansiyel hiper tansiyonun (yüksek tansiyon) nedenleri bilinmemekle birlikte bu hastalığın ortaya çıkmasına sebep olan ve yakalanma riskinizi arttıran sebeplerin başında obezite, egzersiz yapmama, yağlı yiyecekler, aşırı tuz tüketimi ve sigara içme şeklinde sıralanabilir.

4 Yorumlar

  1. Nadiren benim de çıkabiliyor. Bahsettiğin doğal yollarla savuşturabiliyorum şimdilik :))

    YanıtlaSil
  2. Yıllardır ilaç içerim,ilaç kullanarak günlk hayat sıkıntısız yaşanır. Limonlu su en iyi gelenlerden,narı duymamıştım.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.
    Ben düşük tansiyonlu biriyim. Ancak, eşim de yüksek tansiyon var. İlaçlarını alıyor ve tansiyonu normal seyirde devam ediyor. Ancak, çok yükseldiği takdirde anlık müdahaleler için aynen sizin de yazınızda geçen içecekleri veriyorum ve gerçekten tansiyonu düşürüyor.

    Paylaşımınız ve verdiğiniz bilgiler çok yararlı olmuştur. Kaleminize ve emeğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu