Son eklenen

ANKARA BÜYÜKŞEHİR'DEN ÜCRETSİZ KUDUZ AŞISI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'te kuduz hastalığıyla mücadele kapsamında sahipli veya sahipsiz kedi köpekler için ücretsiz kuduz aşısı kampanyası başlattı. Hayvanseverler, Büyükşehir Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı Kurtuluş, Gölbaşı ve Sincan'da bulunan tesislere götürecekleri sahipli veya sahipsiz kedi köpekleri 1 Eylül-31 Aralık tarihleri arasında ücretsiz olarak aşılatabilecekler.

Hayvanseverlerin büyük beğenisini kazanan Hayvan Çalıştayı, Hayvanlara İlk Yardım ve sokak hayvanları için Arta Kalan Gıdaları Toplama Projesine imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi, hayvan dostu uygulamalarına aralıksız devam ediyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle Kuduz Hastalığının Kontrolü Projesi kapsamında sahipli veya sahipsiz kedi ve köpekler için ücretsiz kuduz aşısı kampanyası başlattı.

SAHİPLİ SAHİPSİZ HAYVAN AYRIMI YAPILMACAK
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı Gölbaşı Geçici Hayvan Bakımevi, Sincan Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Kurtuluş Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezi'nde 1 Eylül-31 Aralık tarihleri arasında Başkentli hayvanseverler sahipli veya sahipsiz kedi ve köpeklere ücretsiz olarak kuduz aşısı yaptırabilecekler.
Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan yıl sonuna kadar devam edecek kampanyada 5 bin doz kuduz aşısının uygulanacağı söylerken, gelen talepler doğrultusunda 2021 yılı içinde kampanyaya devam edilebileceğini ifade etti.
Toplum sağlığını önceleyen ve Türkiye'ye örnek olan uygulamalara aralıksız devam edeceklerinin altını çizen Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, ücretsiz kuduz aşısı kampanyası hakkında şu bilgileri verdi:
"Zoonetik bir hastalık olan kuduzun hayvanlardan insanlara geçmesini önlemek için Kuduz Hastalığının Kontrolü  Projesi kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyemiz ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle 1 Eylül tarihinden başlayarak yıl sonuna kadar devam edecek olan kuduz aşısı kampanyasına başladık. İlk etapta 5 bin doz kuduz aşısı uygulamasını sahipli veya sahipsiz ayrımı yapmaksızın kedi ve köpeklere uygulayacağız. Belediyemize ait Gölbaşı, Sincan ve Kurtuluş Parkı içinde olan birimlerimizde haftanın yedi günü sabah 08.00-16.00 saatleri arasında ücretsiz olarak tüm Ankaralı hayvanseverlere hizmet sunacağız."

2 Yorumlar

  1. bildiğim kadarıyla kurtuluş parkında belediyeye bağlı bi yer var, sokak hayvanlarını ücretsiz kısırlaştırıyorlar.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar.
    Sahipli ya da sahipsiz sokak hayvanlarına ücretsiz yapılan kuduz aşısı ve kısırlaştırma operasyonu çok güzel bir hizmet. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni kutlar, başarılarının devamını dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu