Son eklenen

Redmi 9 Prime İncelemesi

Yeni telefon modellerinden biri olan Redmi 9 Prime modeli iddialı özelliklere sahiptir, cihazın sağlam bir bataryası, Full HD ekranı ve çok iyi bir performansı bulunuyor. Dezavantaj olarak da ortalama kalitede kameraları var, kameralarda gece modu da yok. Tabi bu özellikleri, telefonun ucuz olmasını da sağlıyor. Anlayacağınız üzere, cihazın kapağı plastikten imal edildi. İşlemcisi de Media Tek Helio G80 model işlemcidir. 13 MP kamerası ve full HD ekranı öne çıkan özellikleridir. Ekranın Hz değeri 60 yani ortalama değerdedir. Ekran Gorilla Glass 3 ile korunuyor. C tipi bağlantı yuvası Wi-Fi 5 GHz kablosuz iletişim özelliği ve Bluetooth 5.0 versiyonu var. Arka taraftaki 4 kamera, Oppo tarzında yani daire içine alınmış dörtlü kamera olarak geliyor.

Redmi 9 Prime Teknik Özellikleri
Redmi 9 Prime cihaz 1080 x 2340 çözünürlüğe de sahiptir, 6.53 inç ekranı oldukça büyüktür. Video ve oyunlarda keskin görüntü sunduğunu, eleştirmenler ifade ediyorlar. Arka kameraları 13 +8+5+2 MP olarak sıralanıyor. Önde ise yine 8 MP kamera bulunuyor. Telefonun makro kamerası 5 MP olup bu sensör yakın çekimlerde sizi üzmüyor. Ancak gündüz çekimleri kaliteli, yeteri kadar ışık yoksa kaliteli görüntü almak zor. Çünkü kameralarda gece modu yok. İşlemcisi, 2020 yılında parlayan Media TEK işlemcidir ve tek core 2.00 GHz frekansa çıkabilmektedir.

Makinede 4 GB ram kullanılıyor, bu da çoklu görevlerde iyi bir idare için yeterlidir. Büyük ilgi gören PUBG oyununu yüksek grafik moduyla oynamanız mümkün. Oyunlarda süre uzadıkça, ısınma da artıyor ve bu da performansı düşürüyor ki bu ayrıntı çok önemlidir. Çünkü bu durum, cihazın soğutma sisteminin o kadar da iyi olmadığını gösteriyor. Zaten fiyatından da anlayacağınız gibi çok fazla donanım beklentisi içine girmek aşırı pozitif yaklaşım demek olacak. Cihazın oldukça iyi bir 5.020 mAh kapasiteli pili bulunuyor. Bu pili normal yollardan doldurmak imkansız, bu yüzden 18 W hızlı dolum adaptörü de cihaz üzerinde gelecek. PC mark pil testinde de cihaz 24 saat devam ediyor.

Redmi 9 Prime cihaz Fiyatı
Uzak doğu ülkelerinde Redmi 9 Prime cihaz fiyatı 135 dolara tekabül ediyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu