Son eklenen

2. EL ARAÇ FİYATLARINDA SON DURUM


2. el araç fiyatlarında son durum araba alacak kişilerin sıklıkla internette arattırdığı başlıklar arasındadır. Son dönemlerde araba piyasası büyük bir yükselişe geçmiş ve önceden 10 bin Türk Lirası gibi fiyatlarla satışa sunulan 2. el araçlar, şu anda 25 – 30 bin Türk Lirası aralığında değerlendirilmektedir. Hatta 2. el araç fiyatları trajikomik olarak aracın sıfırının fiyatını geçecek şekilde fiyatlandırılmaktadır. Bu durum şu anda araba alacak kişileri haklı olarak araba alma konusundan uzaklaştırmaktadır. Korona virüsün gelmesiyle birlikte sıfır araç üretiminin azalması, 2. el araç piyasasındaki artışı önceden tahmin edilebilir hale getirmişti. Dövizde yaşanan fırlama da 2. el araç piyasasında ki artışın öncüsü oldu.

Korona virüs nedeniyle insanlar toplu taşıma kullanmaktan da çekinir hale geldiler. Bu yüzden şahsi araç sahibi olmaya karar veren kişiler ‘’2. el araç fiyatlarında son durum nedir?’’ daha çok araştırmaya başladılar. İnsanların 2. el araçlara yönelmesindeki en büyük etken de hem dövizdeki artışlar hem de araçlar için devletin aldığı vergilerin çok yüksek olmasıydı. 2. el araçlara talep artınca haliyle 2. el araç fiyatları da yükselişe geçti. Pek çok araç markası bu yükselişten nasibini almış durumdadır. Bu araç markalarına örnek verecek olursak; Honda Civic, Ford Focus, Dacia Duster, BMW 520d, Hyundai i20 model araçlar 2. el araç piyasasındaki yükselişin öncüleri oldu.

2. El Araç Fiyatlarında Düşüş Olur mu?

Son zamanlarda otomobil alım-satımı döviz ya da altından daha fazla kazandırmaktadır. İkinci el araç fiyatlarındaki yükselişin asıl nedeni, uzmanlara göre pandemi sonrası sıfır araç üretiminin azalması olmaktadır. Bu nedenle ikinci el araç satıcıları, fiyatları yüksek tutmakta ve bu nedenle piyasa da yükselişe geçmektedir. Bazı ikinci el araç piyasasındaki uzman kişilere göre de, kayıt dışı olarak yapılan ikinci el araç satışlarının piyasayı yükselttiği söylenmektedir. Kayıt dışı yapılan ikinci el araç satışının engellenmesi piyasada az da olsa bir düşüş görüleceği iddia edilmektedir. Bazı uzmanlar ise sıfır araç üretiminde yol alınmadığı sürece ikinci el araç piyasasında herhangi bir düşüşün gözlenemeyeceğini söylemektedir.

Son Dönemde Alıcıların En Çok İlgisini Çeken 2. El Araç Modelleri

l Ford Focus 1.5 TDCi Trend X – Dizel Otomatik Vites
l Toyota Avensis 1.6 Comfort – Benzin/LPG Düz Vites
l Toyota Corolla 1.6 terra – benzin/LPG düz vites
l Citroen C4 1.6 HDI SX – Dizel Düz Vites
l Renault Clio 1.2 Extreme – Benzin/LPG Düz vites
l Skoda Fabia 1.2 Classic – Dizel Düz Vites
l Fiat Linea 1.3 Multijet Active Plus – Dizel Düz Vites
l Fiat Siena 1.6 – Benzin/LPG Düz Vites
l Opel Corsa 1.3 CDTI Enjoy – Dizel Düz Vites
l Ford Focus 1.6 TDCi Collection – Dizel Düz Vites
Yükselen araba piyasasında ikinci el araç alacak kişilerin tercih ettiği modeller yukarıdaki gibidir. İkinci el araç alacak kişilerin, bu dönemde fiyatlara dikkat etmesi gerekir. Zira bu dönemde araba dolandırıcıları da artış göstermektedir. Araba ile alakalı her türlü hileye başvuran dolandırıcılar, araba satışlarında alıcıları kandırarak dolandırmaktadırlar. Bu konuya ayrıca önem göstermek sizin için faydalı olacaktır. Aksi takdirde alacağınız aracın kilometresiyle oynanmış olabilir ya da diğer türlü dolandırıcılık hileleri ile değeri etmeyen araca fazlaca paralar verebilirsiniz. 2. el araç piyasasında durumlar günden güne değişmektedir. Araç almak için gündemi en iyi şekilde takip etmek ve en iyi zamanda araba almak sizin yararınıza olacaktır.

6 Yorumlar


  1. İkinci ele rağbet çok diye duyuyordum ben de. Önemli ve güncel bilgiler. Teşekkürler😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyatlar geçen sene ki ikinci el araç fiyatlarına göre ikiye katlamış durumda bakalım nereye kadar gidecek.

      Sil
  2. hımmm bu da artıyor yani, hiç ucuzlayan şeyler yok muuu, evler ve kiralar nasıl pekiii :)

    YanıtlaSil
  3. İkinci el araç fiyatlar acayip uçuyor.

    YanıtlaSil
  4. Geçen sene 20 bin tlye aldığım araba bu sene 40 bin lira olmuş

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu