Son eklenen

Covid-19 Ne Zaman Bitecek?

Günümüzde çocuklardan tutunda en yaşlılarımıza kadar herkesin adını ezbere bildiği bir küresel virüs ile karşı karşıyayız. Aralık 2019 yılında Çin’de ortaya çıkan covid-19 virüsü, hiçbir tedaviye cevap vermeden küresel ölçekte büyümüş ve hala daha dünyadaki etkisini sürdürmektedir. Ancak 2020 yılının sonlarına yaklaştığımız bu süreçte herkesin aklında tek bir soru oluşmaktadır, covid-19 ne zaman bitecek?

Ülkemizde etkisini mart 2020’de gösteren covid-19 ya da bir diğer ismiyle corona virüsün ne zaman son bulacağı herkes tarafından ilgi ve merak konusudur. Çin, Rusya gibi birçok ülke başta olmak üzere virüs için aşı bulma çalışmaları sürmekte ve bazı aşılar deneme sürecine çoktan başlamış durumdadır. Fakat, mutlak çözüme giden bir aşı bulunmamış olmakla birlikte Türkiye 2021 başlarında kendi aşısı ile yola çıkacağını varsaymaktadır. Şuanki günlük corona virüs vakalarının artışı iyi yönde ilerlememektedir ve sağlık bakanımız olan Fahrettin Koca öncülüğünde birçok önlemlerle birlikte uyarılar de yapılmaktadır. Devletimiz de birçok uyarı ve ceza yoluyla virüsün yayılmaması adına caydırıcı bir politika uygulamaktadır. Tüm bu sancılı süreç vatandaşı covid-19 ne zaman bitecek sorusuyla karşı karşıya getirmektedir. Dünya çapında gerek ekonomik ve gerekse bilgi açısından güç sahibi olan Bill Gates covid-19/ corona aşısının 2021’de hazır olacağını ve 2022 sonlarında ise salgının son bulacağını ön-görmektedir. Aşı bulma çalışmalarının ilerleyişine işaret ederek bu yargısını ortaya koymuştur.

Çin’den başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgının son buluşuna dair birçok varsayım olmakta birlikte tam bir cevap henüz mevcut değildir. Aşı bulma çabaları bir yandan sürerken diğer yandan hızlı bir şekilde olumlu bir sonuca bağlanması, küresel ölçekte büyük bir umutla beklenmektedir.

4 Yorumlar

  1. Daha uzun süre mücadele edeceğiz ne yazık ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belçika sürü bağışıklığına geçti maske takmak falan mecbur değil artık

      Sil
  2. Tüm dünya bu sorunun cevabını bekliyor. Bakalım ne olacak?

    YanıtlaSil
  3. istisnasız her gece yatmadan evvel duamın içinde bu konu, eski günlere dönmek istiyorum. her şeye dikkat edip, yeterince izole olmaktan başka elden bi şey gelmiyor.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu