Son eklenen

INSTAGRAMDA ÇEKİLİŞ YAPARAK TAKİPÇİ SAYISINI ARTIRMAK


Sık sık ana haber bültenlerinde karşımıza sosyal medyada daha çok takipçi kazanmak, daha çok beğeni almak için akıl almaz yöntemlere başvuran kişiler gösterilmektedir. Peki bütün bu çılgınlıklar hiç tanımadığı insanlar tarafından takip edilmek ve beğenilmek için mi yapılıyor? cevap, hem evet hem hayır. Özellikle Instagram ve tik tokta sosyal medya fenomeni olmak için yapmadıkları kalmıyor.

Instagram'da ne kadar çok takipçi, beğeni ve yorum demek eşittir reklam anlaşması demektir. Yada normal hayatta yapılan ürün ve hizmet satışını daha fazla kişiye sunmak için Instagram takipçi sayısını artırmak çok önemlidir. Mesela amigurumi örgü bebek yapıp satarak para kazanan birisinin kapı kapı dolaşıp satış yapmaya çalışması çok fazla tercih edilen bir yöntem değildir. Günümüzde daha fazla kişiye erişim sağlamanın en etkili yolu Instagram' da takipçi, beğeni ve yorum sayısını artırmaktan geçmektedir. Akıllara gelebilecek her türlü ürün ve hizmetin satışını ve tanıtımı yada sadece sosyal medya fenomeni olmak için takipçi sayısını doğru stratejiler uygulayarak arttırmak mümkündür. Bunun en etkili yolu ise takipçiler arasında çekiliş yaparak ödül vermektir. Peki, Instagram'da çekiliş yaparak takipçi sayısını artırmak için neler yapmak gerekir.

Instagram'da çekiliş sayfalarına sponsor olmak

Diğer sosyal medya ağları üzerinde çok fazla çekiliş yapilmasada Instagram'da bu işi profesyonel olarak yapan ve oldukça güvenilir sayfalar vardır. Burda önemli olan çekiliş yaparak hediye dağıtan sayfanın güvenilirliğini ispatlamış olması gerekir. Gelelim Instagram'da çekiliş yaparak takipçi sayısını artırmak nasıl gerçekleşiyor.

Bu iş için öncelikle belirli bir miktar bütçe ayırmak gerekiyor. Hayatın her alanında daha fazla kişiye erişim sağlamanın en etkili yolu reklam ve tanıtım yapmaktır. Instagram'da kişisel yada firma hesaplarının takipçi, beğeni ve yorum sayısını artırmak için çalışan sayfalar ile DM' den iletişime geçerek sponsorluk anlaşması yapılmaktadır.

Sponsorluk anlaşması gereği ödenilen ücret karşılığında çekilişi yapacak olan sayfa çekilişin şartlarını açıklayan bir post yayınlar. Çekilişe katılmak için genellikle paylaşımı beğen, yoruma katildim yaz yada bir arkadaşını etiketle, hediye veren sponsor sayfayı/sayfaları takip et gibi şartlar öne sürülmektedir. Genellikle çekilişe sponsor olarak takipçi sayısını artırmak isteyen dört beş sayfa bir araya gelerek verilecek ödülün bütçesini aralarında paylaşmaktadır.

Yapılan sponsorluk anlaşması şartlarına göre reklam bütçesi değişiklik gösterir. Daha düşük bir bütçe ayırarak sadece Instagram takipçi sayısını artırmak hedeflenebilir. Bütçeyi artırarak aynı anda hem takipçi, beğeni ve yorum sayısı artırılması mümkündür. Tek başına takipçi sayısının fazla olması paylaşımlara beğeni ve yorum yapılmazsa hiç bir anlam ifade etmemektedir. Takipçilerin gerçek anlamda bir sayfaya olan ilgileri beğeni ve yorum sayıları ile anlaşılır. Beğenisi ve yorum sayısı yüksek olan sayfalar bir süre sonra Instagram keşfet ana sayfasına düşer. Keşfette yapılan bir paylaşımın gösterilmesi demek doğal yollarla gerçek yüzlerce takipçi kazanmak demektir.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu