Son eklenen

Kantaron Yağının Faydaları Nelerdir?

Her derde deva şifa kaynağı olan kantaron yağı, haziran sonuna doğru çiçeklenen kantaron otundan yapılır. Kılıç otu ve mayasıl otu olarak da bilinir. Dünyanın her yerinde bulunabilen bir bitkidir. Sağlık alanında tercih edilen kantaron yağı birçok şeye iyi gelmektedir. Her türlü yaralarda kullanılabilir. Açık yaralar, kesikler, ezikler ve çarpmalara bağlı morluk ve çürüklerde kullanılabilir. Eski çağlardan beri kullanılan kantaron yağının faydaları bilimsel araştırmalarla da kanıtlanmıştır. Sadece cilt üzerinde kullanılmaz aynı zamanda dâhilen kullanımı da vardır. Fakat dâhilen kullanımlarda günde en fazla 1 tatlı kaşığı olarak kullanılmalıdır. Aktarlarda bulunan kantaron yağı, bünyesinde hem kantaron bitkisini, hem de zeytinyağını bulundurur. Peki, şifa dolu kantaron yağının faydaları nelerdir? Nasıl yapılır?

Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir?


l Antiseptik özelliğe sahip olan kantaron yağı, yarada mikrop üremesini engeller.

l İltihaplanmaya karşı koruyucu etkisi vardır. Yaralarda iltihap oluşmasını engeller.

l Damar büzücü özelliği olan kantaron yağı, kanamaları kısa sürede durdurur.

l Hücre yenileyici özelliğe sahiptir. Onarıcı ve yenileyici özelliğe sahip olması ile aşırı kuru ve çatlayan ciltlerde nemlendirici olarak kullanılabilir.

l Yara ve yanıkların tedavisinde sarı kantaron yağı kullanılabilir. Yaraların daha hızlı kapanması ve daha çabuk süre de geçmesini sağlar. Aynı zaman da cilt lekelerinde ve cilt kırışıklarında kullanılabilir.

l Güneş yanıklarında kullanılabilir. Ağrıyı ve sızı azaltacak, rahatlama sağlayacaktır.

l Böcek ısırıklarına iyi gelir.

l Hemoroite iyi gelir. İç ve dış kullanım için uygundur.

l Saç dökülmesinde ve saç bakımında kullanılabilir.

l Kullanıldığında kan şekerini düşürücü özelliği vardır.

l Mide de olan rahatsızlıklarda ve ağrılarında kullanılabilir.

l Uyku problemlerinin giderilmesinde etkisi vardır.

l Romatizma ağrılarında kullanılabilir.
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?

Kantaron bitkisinin çiçeği ve sapı kullanılarak yapılır. Bitkinin sapı ve çiçeğini toplarken makas ya da bıçak kullanılmamalı, el ile koparılarak toplanmalıdır. Toplanan sap ve çiçekleri güzelce kuruttuktan sonra bir cam kavanozun içerisine sıkıştırılmadan doldurulur. Daha sonra üzerine saf zeytinyağı dökülür. Üzerini sadece bir bez ya da tülbent yardımı ile örtülür. Kavanoz kapağı kapatılmaz. 5 gün boyunca zeytinyağına bitki özünü salması için güneşte bekletilir. Daha sonra ağzı sıkıca kapatılır ve hava ile teması kesilir. 40- 45 gün daha güneşte bekletilmeye devam edilir. Arada sırada kavanozu ters düz ederek karıştırmak gerekir. Yağın rengi kırmızıya doğru dönecektir. Bekletme süresi bittiğinde süzülerek koyu renkli bir cam şişeye konulur ve güneş almayan bir ortamda muhafaza edilmelidir. Evde yapılan, doğal kantaron yağının içinde katkı maddesi olmadığı için uzun ömürlü olacaktır.

3 Yorumlar

  1. yağın nasıl yapıldıgını ögrenmiş oldum..tesekkürler..

    YanıtlaSil

  2. Her derde deva. Hakikisini bulup kullanmalı. Çokkkkk teşekkürler 😊😊

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu