Son eklenen

Netflix’te İzleyebileceginiz En İyi Benzersiz Anime Diziler

Her an, anime izlemek için iyi bir zamandır ve Netflix, çok sayıda anime dizisi ile bu dünyaya hızlı bir geçiş yaptı. Netflix, çeşitli, mükemmel hikayeler ile bezenmiş dünyadaki en kaliteli animasyonlardan bazılarıyla dolu bir arşiv oluşturdu. Anime deyip geçmeyin çünkü Netflix anime'nin sunabileceği çok şey var. İster gerçek bir anime tutkunu olun, ister anime izlemeye yeni başlayan olun, ilginizi çekecek ve sizi başka hiçbir şeye benzemeyen bir izleme yolculuğuna çıkaracak anime dizileri keşfetmelisiniz.

The Legend of Korra

Nickelodeon’un popüler anime dizisi Avatar: The Last Airbender'ın devamı olan The Legend of Korra, Aang'dan sonraki Avatar olan Korra'yı hikaye ediniyor. Korra, Güney Su Kabilesi'ndendir ve onunla tanıştığımızda, Aang'la tanıştığımızda olduğu gibi bir Avatar’ın tam tersi halindedir. Korra toprak, su ve ateş elementlerinde ustalaşır, ancak hava bükme sanatında ustalaşmak için hala mücadele ediyor. Son elementte ustalaşma arayışında kendini, bükücülerin ve bükücü olmayanların bir arada yaşadığı Republic City'de bulur. Burada bir zamanlar barışçıl görünen topraklar suçla boğuşuyor ve bir iç savaşa dönüşebilecek bir element bükme karşıtı devrim mayalanmaktadır.

Ingress

11 bölümlük bir ilk sezonla nispeten daha yeni bir anime sayılır. Kendi orijinal eserinde ikinci sezon da mevcuttur. Ingress Dünya’da bir güç mücadelesinin ortasında XM'in gücünü anlamaya ve kilidini açmaya çalışan iki kişinin hikayesini ele alıyor. Anime biraz kutuplaşıyor, ancak yüksek temposu ve dizinin kül bırakmayan yaklaşımı onu eğlenceli bir hale getiriyor.

Bleach

Bleach, 16 sezona yayılan toplam 366 bölümle uzun süredir devam eden en iyi anime dizilerinden biridir. Dizi, 15 yaşındaki Ichigo Kurosaki'nin, insanlığı doğaüstü güçlerden koruyan ve ruhları öbür dünyaya gönderen Azrailin gücünü ve sorumluluğunu istemeden edinir. Kurosaki, diğer ruhlarla beslenmemeleri için saflaştırılması gereken korkunç Hollow'ları ve hayaletleri alt etmekle görevlendirilir. Giderek artan ölümcül yeteneklere sahip düşmanları ele geçirirken, Bleach heyecan verici savaşlarla dolup taşıyor.

One-Punch Man

One-Punch Man anime dizisinin en garip ve belirgin özelliği hem eğlenceli bir anime hem de türünün bir parodisi olma başarısı gösteriyor. Dizi, süper kahramanların ve süper kötülerin de zorunluluk olduğu bir dünyada geçiyor. Kahramanlara güçlerine göre dereceler ve sınıflar belirleyen bir 'Kahraman Derneği' bile var. 'Tek Yumruklu Adam' Saitama, gücünü üç yıl boyunca her gün 100 şınav, 100 mekik, 100 çömelme ve 6 mil koşarak geliştirir. Olaylar başladığında, tüm düşmanları tek bir yumrukla yıkacak kadar güçlüdür.

Japan Sinks

Sakyo Komatsu’nun en çok satan 1973 bilim kurgu romanı Japan Sinks baz alınarak oluşturulan bu anime dizi, Japonya’yı vuran ve tüm adanın batmasına neden olan büyük bir depremden sonra Tokyo’dan kaçmak zorunda olan iki çocuğun hikayesini ele alıyor. Netflix bu popüler romanı modern bir şekilde uyarladı ve Japan Sinks: 2020 adını verdi. Bu sefer Japonya'yı bir dizi doğal afet vurarak ülkeyi tam bir kaosa sürükler. Asıl hikaye, kaotik, korkunç koşullarda adadan kaçmaya çalışan sıradan bir aileyi anlatacaktır.

Gurren Lagann

Dev makinelerinin hayranıysanız, Gurren Lagann tam size göre. Kral Lordgenome'un yönetimi altında olduğu distopik bir gelecekte, insanlar küçük köyleri sahiplenerek gezegen yüzeyinin altında yaşarlar. Simon ve Kamina, gömülü bir makineyi bulup aktif hale getirdiklerinde, yüzeye tünel kazıp Lordgenome'a karşı savaşlarında bir direniş grubuna katılırlar. Gösterinin hızlı temposu ve sürükleyici aksiyon sahneleri, gerçek karakter gelişimi ve asi güçleri harekete geçiren özgün bir ilham duygusu ile vurgulanıyor.

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Fullmetal Alchemist: Brotherhood 27 ciltlik orijinal bir mangaya dayanan, dünya genelinde en ünlü bilim kurgu animelerinden biridir. Bu bir tabu, bir önceki hikayesi olan Fullmetal Alchemist, Fullmetal Alchemist: Brotherhood'dan tamamen farklı bir hikaye anlatıyor. Macera ve fantezilerin bilim kurgu ile mükemmel harmanlandığı bu anime dizide dikkatinizi çekecek ilgi çekici ögeler bol bol mevcut.

Violet Evergarden

Violet Evergarden yetenekli bir savaşçıdır, ancak yıkıcı bir savaşın sonucunda, kollarının kesilip gelişmiş protezlerle değiştirilmesi gereken ciddi bir yaralanma yaşar. Violet Evergarden, Netflix tarafından alınmadan önce Kana Akatsuki tarafından yazılan bir roman dizisi olarak başladı. Violet Evergarden güzel ve nefes kesici olarak görülüyor, sayısız ödül ve övgü aldı.

Altered Carbon: Resleeved

Takeshi Kovac'ın tehlikeli hayatının derinliklerine inen Altered Carbon: Resleeved, Netflix'te iki sezon yayınlayan popüler bilim kurgu dizisi Altered Carbon dünyasına ek bir seri olarak bizleri karşılıyor. Latimer gezegeninde Takeshi, yüksek profilli bir Yakuza patronunun gizemli ölümünü araştırır. Ghost in the Shell ve Cowboy Bebop gibi filmlerde rol alan yazar Dai Saito, Altered Carbon'ın inanılmaz dünyasına kendi yorumunu yanstıyor. Altered Carbon: Resleeved, görsel hazzı üst seviyede animasyonlar ve orijinal bir hikaye ile, uzun metrajlı bir animasyon aksiyon dizisidir.

Death Note

Netflix'te gerçekten iyi gizemli hikayeler bulmak zordur. Hele bir de bu türün işlenmesi için animasyon ortaya atılırsa işler bir hayli kızışır. Ancak Death Note anime dizisini bir kenara ayırın. Tuhaf bir not defterine sahip bir çocuk, defter üzerinde adı yazılı olan herkesi öldürme gücüne sahiptir. Böylece bu çocuk ile katili arayan bir dedektif arasında bir kovalamaca oyunu başlar. Anime karanlık bir atmosferde işlenir ve zaman zaman bu havayı hafifletmek için bazı komedi unsurları ile eğlenceli bir hal alır.

7 Yorumlar

  1. Bizim yeğenler anime hayranı.Ben ise hiç anime izlemedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çocuklarla beraber istemeden seyrediyorum :)

      Sil
  2. Acayip hastaları var bunlarım. Ama ben bir türlü alışamadım. Yaş ile ilgili sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende alışamadım çocuklar izliyor bizde :)

      Sil
  3. bleach, alchemist, death note izledim hepsi güzel :) violet evergarden da izlicem, öbürlerini de not aldııım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep bu ara çocuklarla bakıyoruz anime istemeye ietemeye :)

      Sil
  4. yiyenim o kadar seviyor ki onlara benzemeye çalışıyor :)) ben hiç izlemedim

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu