Son eklenen

TELEFON ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ

Telefon alırken düşünmeniz gereken 2 husus vardır:

1.Telefonu ne için kullanacağınızı bilmeniz gerekir.

2. Kendinize fiyat aralığı belirlemeniz gerekir.

Telefonlar kullanım açısından da ikiye ayrılır. Bunlardan ilki işlemcisi güçlü bir telefonu oyun için satın almak, ikincisi ise fotoğraf çekmek için kamerası güzel olan bir telefon almak. Bunların dışındaki işlemleri genel olarak bütün telefonlar yerine getirmektedir.

OYUN TELEFONLARI

İşlemcisi sağlam olan telefonlar genel olarak oyunlarda rahatlık sağlamakta. Bu işlemcilerden örnek vermek gerekirse “snapdragon”  üretimi işlemciler ve “kirin” üretimi işlemciler oyun için kullanılmaktadır. Tabii bunların da düşük, orta ve üst sınıf işlemcileri bulunmakta. Düşük potansiyelli bir snapdragon ile oyun oynayamazsınız. Oyun için üretilen snapdragonlar, işlemcinin sayılarından anlaşılmaktadır. Snapdragonların 800 sayısı ile başlayan işlemcileri üst ve oyun için üretilen işlemcilerdir.

700 ile başlayanlar orta sınıf, 600 ve 400 ile başlayanlar telefonun sadece çalışması için üretilen işlemcilerdir. Bizim dikkate almamız gereken 800 serisi olanlar. Örnek vermek gerekirse snapdragon 860 işlemcisi şu an en üst seviye oyun işlemcisi olarak geçmektedir. Bu konuda diğer dikkat edilmesi gereken ekran çözünürlüğüdür. Tavsiyem en düşük 1920x1080 tercih etmeniz olacaktır. Snapdragon 700 serisi ise oyunları oynamanızı sağlar fakat yüksek kalitelerde oynayamazsınız. Kirin serisi işlemcilerde ise güçlü olan sınıf 900 ile başlamakta orta sınıf 700 sayıları ile başlamaktadır.

Kirin,  snapdragon gibi bireysel bir işlemci markası olmayıp Huawei'nin kendi telefonları için ürettiği bir işlemcidir. Bundan dolayı oyun için 900 serisi işlemci almanızı öneririm.

FOTOĞRAF TELEFONLARI

Fotoğraf çekmek için size gereken iki parça var. Birisi kaliteli bir ekran diğeri ise kaliteli bir kamera. Bu konuda bilmeniz gereken tek şey 30, 40 megapixel kameraya sahip olan telefonların güzel çekmediğidir. Yani kameranın arkasında yazan piksel çok olunca kamera daha iyi çekiyor anlamına gelmiyor. Bu konuda kameranın lens kalitesi, ekranın çözünürlüğü, telefonun renk ayarlamaları ve piksel kalitesi de devreye giriyor. Bundan dolayı 12 megapixellik bir İphone 30 megapixellik bir Sony marka telefondan daha iyi çekebiliyor.

Bundan dolayı almak istediğiniz telefonun kamerasının iyi olduğunu anlamak için ya kendi elinizle inceleyerek çözebilirsiniz ya da kaliteli ürün ürettiğini düşündüğünüz bir markayı tercih ederek ürün alabilirsiniz. Size tavsiyem Youtube gibi mecralarda telefonun incelemelerini izleyip veya telefonu mağazalarda deneyip almanızdır çünkü markalar her bütçeye uygun telefon çıkardığı için aldığınız telefonun kamerasının iyi olup olmadığını anlamanız pek mümkün olmayabilir. Bu konuda iphone marka telefonlar genel olarak yüksek bütçelere satıldığı için kaliteli ürün üretmekteler.

Bazı markalar ise Huawei, Xaomi gibi kullanıcısının talebine göre telefon üretmektedir. Bir telefonu pahalı yapan şey aslında içindeki işlemci olduğu için orta seviye bir işlemci ve yüksek seviye bir kamerayı birleştirerek de satabiliyorlar. Bu da oyun oynamayan fakat fotoğraf çeken bir insan için fiyat kolaylığı sağlıyor. Aynı durum oyun oynayan için de geçerli orta seviye bir kamera ile yüksek seviyeli bir işlemciyi birleştirerek yine bütçeye uygun oyun oynanabilecek telefonlar üretiyorlar.

4 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu