Son eklenen

TWİTTER'DA MAVİ TIK NASIL ALINIR?

Mavi tik onaylanmış hesap işareti olarak geçmektedir, daha çok ünlü kişilerin, siyasetçilerin, fenomen kişilerin aldığı bir ibaredir. Gerekli şartlar tamamlayarak ve uygun görüldüğü halde her kesimden insanın alacağı bir işarettir.

Mavi Tik Nedir?

Mavi Tik genellikle kullanıcılar tarafından adlandırılır asıl olan ise kamuoyunun dikkatini çekebilecek hesabın orijinal olduğunu ve onay rozeti olarak geçtiğini insanların bilmesini sağlamaktadır. Profil isminin hemen yanında yer alan rozet, arama yaptığımızda ise çıkan hesap adlarının yanında yer almaktadır. Profil düzenlemeleri ve tema rengine bağlı kalmayan mavi tik, her zaman aynı renk olmaktadır ve profilde hep aynı yerde konumlandırılmaktadır. Bazı kullanıcıların isimlerinin yanında tik bulunmadığı halde, tik’i profil fotoğrafı, kapak fotoğrafı veya hesap bilgilerine yerleştirmesi onların onaylanmış hesap olduğu anlamına gelmemektedir yani o hesap onaylı bir hesap değildir. Mavi tik sadece Twitter tarafından yerleştirilmektedir ve kendilerini onaylı hesap gibi gösteren, profil fotoğrafına ya da profilindeki herhangi bir yerine bu imleci yerleştirenlerin hesapları kısa bir süreliğine askıya alınabilir.

Mavi Tik Almak İçin Kriterler

Mavi tik yani onaylı hesap kullanıcıların ortak özelliği ve en belirgin özelliği bir bilinirliğe sahip olmasıdır. Bu belirgin özelliği sahip kullanıcıların bir parodi hesap ile karıştırılmaması ve bu hesapları birbirinden ayırmak için düzenlenen ve uygulanan çözüm mavi tik olmaktadır. Şunu belirtmek gerekirse takipçi sayısı mavi tik alma kriterlerinde bulunmamaktadır. Twitter’da mavi tik’e sahip olmak önemlidir. Bilinirliği ya da güvenirlik imajını bu rozet ile sağlayabilir ve hesabınızın onaylı olduğunu gösterebilirsiniz.
Onaylı bir hesaba sahip olmak için yapılması gereken bazı konular vardır:

Telefon numaranızı doğru bir şekilde Twitter sisteme onaylatmış olmalısınız.
Diğer önemli olan konu eposta adresidir ve eposta adresini sisteme onaylamanız gerekmektedir.
Twitter’da bulunan profil işlemlerinde bulunan biyografi kısmını doğru bir şekilde ve eksiksiz doldurmuş olmanız gerekmektedir.
Size ait bir profil resmi seçip ve bu profil resmini eklemiş olmanız gerekir.
Gizli olarak ayarlaya bileceğiniz olan doğum tarihinizi sisteme girmiş olmanız gerekir.
Twitter hesabınız herkese açık ve görünebilir olması gerekir.
Herhangi bir marka ile iletişimde olmanız ve onunla çalışıyor olmanız gerekmektedir.
Ve en önemlisi görünen isminiz gerçek isminiz olması gerekir.

Onaylı Hesap Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hesabınız onaylatmak ve mavi tik almak için ilk yapmanız gereken Twitter sisteminde yer alan Twitter başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Sistemde bulunan başvuru formuna ulaşabilmek için bir bağlantı web adresi bulunmaktadır. Bağlantıya tıklayıp açtığınız zaman onay sürecini hızlandırmak adına bir tavsiye ekranı karşınıza çıkmaktadır. Talimatları tamamladıysanız ‘devam et’ butonuna basarak devam ediniz. Karşınıza bir sayfa çıkıyor ve burada Twitter hesabınız için başvuru yapıp onay vermeniz isteniyor. Bu karşımıza çıkan sayfada ise Twitter kullanıcı adı ve sisteme giriş yaptığınız hesap belirlenmektedir. Hangi hesabınız onaylatmak isterseniz o hesabı giriş yapmalısınız aksi halde işlemini onaylanmaya bilir. Başvuru işlemini bir marka için yapıyorsanız sayfada yer alan onay kutucuğunu işaretledikten sonra ‘ileri’ butonuna tıklayarak devam etmelisiniz. Her şeyi tamamladıktan sonra sizin neden onaylı hesap almak istediğinizi belirten bir kutucuk önünüze gelir ve buraya neden onaylı hesap almak istediğinizi açıklamanız istenmektedir ve siz neden istediğinizi bu kutucuğa belirtebilirsiniz. Kurumlarda aynı şekilde açıklama yapabilmektedirler. Geriye son aşmada kaldı ve bu aşamada başvuruyu onaylayıp göndermeniz gerekmektedir. Hesabınız onay alıp almadığını kısa süre içerisinde Twitter tarafından size mesaj gelecektir. Hesabınızın onaylandığı andan itibaren mavi tik rozeti Twitter hesabınıza yerleştirilmiş olacaktır.

Mavi tik başvurusu yaparken bilgileriniz özgün, eksiksiz ve güncel olması gerekmektedir. Mümkün olduğunca uzun açıklamalar yapın ki işiniz o kadar kolaylaşsın. Tüm bu kademeleri gerçekleştirdikten sonra sizde mavi tik rozetine sahip olabilirsiniz.

İşletmeler Açısından Mavi Tik Önemi Nedir?

Rakipler arasında ön hatta bulunmak, kısa süre içerisinde kolaylıkla büyük kitlelere ulaşmak ve güvenilir bir işletme imajı oluşturmak için mavi tik işletmeler açısından önemlidir. İşletmeler kendilerini sosyal medya aracılığı ile tanıtabilirler ve kendi reklamlarını kendileri yapmalarına olanak sağlayabilirler ve Twitter bu istekleri yapmaya çok elverişli bir mecradır. Müşterilere kolaylıkla ulaşabilmek ve müşterilerle temas kurmada hızlı ve kısa bir sürede aktif hale getirmek Twitter üzerinden sağlanabilmektedir. Bu kapsamda ortaya Twitter mavi tik rozeti ön plana çıkabilmektedir ve size büyük bir oranda avantaj sağlayabilmektedir. Twitter arama butonuna sadece sizin kullanıcı adının yarısını yazsalar bile size kolaylıkla ulaşabilirler.

Mavi Tik Kaybolma İhtimali Var mı?

Onaylanan hesaplarda ki mavi tik rozeti genellikle kaybolmaz fakat bazı tehlikeli durumlarda Twitter, hesabınızın doğrulanma özelliğini ortadan kaldırabilmektedir. Çok düşük bir ihtimal bile olsa bunu göz ardı etmekten kaçınmak gerekmektedir. Bununla ilgili örnek mevcuttur:

Dünyanın Twitter’da en ünlü kişileri hacklenmiştir. Dünyanın en tanınan insanları konumunda olan Elon Musk, Bill Gates gibi insanların da bulunduğu ve büyük markalardan olan Uber ve Apple’da hack yiyen hesaplar arasında yer almaktadır. Twitter ise bu durumda bazı tanınmış hesapların yani onaylanmış hesapların Tweet atmasına engel koydu.

Mavi Tik Alamama Durumu

İlk başvurunuzda onay alamazsanız eğer sistem size tekrar başvuru yapmanıza imkân veriyor ama 30 gün beklemeniz gerekmektedir. 30gün bekledikten sonra başvuru formu tekrar aktif olacaktır.

Mavi Tik Almanızı Kolaylaştıracak  Maddeler

1.Hesabınızı aktif bir şekilde kullanmanız gerekir ve başvuru yapmadan ki 2 hafta önce aktif bir şekilde Twitter kullandığınızdan emin olun.
2.Biyografinizde onaylanmış başka bir mavi tik hesabına yer verebilirsiniz. Bunu yapmanız halinde hesabınızı aktif tutmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıyeten sizin takipçi sayınızda bir artış olacak ve diğer kullanıcıların size ulaşmasını kolaylaştıracaktır.
3.Biyografinize önemli tarih ve bazı özel sayılar ekleyerek hesabınızı daha göze çarpar hale getirebilirsiniz. Rakamlar konusunda yaratıcı olmalısınız saçma veya anlamsız tarihlerden kaçınıp doğru ve sizin için önemli olan tarihleri seçip ona göre biyografinize yazmalısınız.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu