Son eklenen

Bank Of China Çalışma Saatleri Nedir?


Çin Halk Cumhuriyeti’nin kamu bankası olan Bank Of China, Türkiye’de faaliyet göstermeye başladıktan sonra merak edilen bazı konulardan biri de bankanın çalışma saatleriyle ilgili olmuştur. Kullanıcıların merak ettiği sorular arasında Bank Of China Çalışma Saatleri de yer almaktadır.

Bank Of China Nedir?

Bank Of China, Çin’e ait bir kamu bankası olarak faaliyet göstermektedir. Bankanın 1912 yılında faaliyetlerine başladığı bilinmektedir. Bu banka Dünya’da yer alan bankalar arasında da oldukça iyi bir sıralamada yer almaktadır. Bank Of China’nın Dünya genelinde yer alan bankalar arasında 5. Sırada olması sektörde etkin olarak faaliyetlerde bulunduğunun da bir göstergesi olarak değerlendirilmektedir. Banka çalışanlarının sayısı ise yine Dünya geneline göre bir değerlendirilme yapıldığında yaklaşık olarak 320 bin olarak ifade edilmektedir.

Bank Of China, Pekin merkezli bir bankadır ve Çin’in en eski bankası olarak bilinmektedir. BDDK olarak adlandırılan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun yaptığı açıklamalara istinaden bankanın Türkiye’de faaliyet gösterebilmesi için gerekli olan 300 milyon dolar tutarındaki sermayenin ülkeye getirilmesiyle birlikte çalışmalarına başladığı belirtilmektedir.

Bank Of China, Dünya genelinde yer alan bankacılık devlerinden biri olarak faaliyet gösteren bir kuruluştur. Bankanın Türkiye’de yatırım kararı almasında etkili olan sebeplerden biri de son yıllarda iki ülke arasında yaşanan ticari ilişkilerdeki gelişmelerdir.

Banka 1912 yılında kurulmasının ardından 1912-1949 seneleri arasındaki süreçte Çin’in merkez bankası olmasının ardından ihtisaslaşan ticaret bankası ve döviz bankası olarak yoluna devam etti. 1949’lu yıllardan sonra ise Bank Of China, ülkesindeki dış ticarete yönelik faaliyetlerde destekleyici çalışmalarıyla dikkat çekti. Çin’in ekonomiye yönelik alt yapı çalışmalarında da etkili bir rol oynayan Bank Of China 1994’ten sonraki faaliyetlerini ticari bir banka olarak sürdürdü. Devlet bankası statüsünde görev yapan banka Türkiye’de faaliyet gösterecek ilk Çinli banka olma vasfını da taşıyor.

Bank Of China Çalışma Saatleri

Türkiye’de çalışmalarına başlayan Bank Of China, hangi saatlerde açılıyor ve kaçta kapanıyor soruları bu bankayı tercih eden müşterilerin merak edecekleri konulardan biri olarak görünmektedir. Bank Of China Çalışma Saatleri ise şu şekilde belirlenmiş durumda. Banka tıpkı diğer banka kuruluşları gibi mesaiye hafta içi sabah 09.00’da başlıyor. Öğlen 12.30 ve 13.30 saatleri arasında çalışanların ihtiyaçlarına yönelik olarak 1 saatlik bir ara vermesinin ardından 13.30’dan 17.00’a kadar olan süreçte faaliyetlerine devam ediyor.

Banka resmî tatil günleri arasında değerlendirilen cumartesi ve pazar günleri çalışmıyor. Dini bayramlar ve resmî tatillerde de banka faaliyet göstermiyor.

Bank Of China’nın Türkiye Genel Müdürlüğü İstanbul’un Şişli ilçesinde bulunmakta. Bankaya ait telefon numaraları ise 0212 260 88 88 şeklinde belirlenmiş. Banka ile iletişime geçmek isteyen müşteriler bu numaradan gerekli bilgilere ulaşabilmektedirler.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu