Son eklenen

FarmVille oyunu kapaniyor


Geçtiğimiz günlerde çiftlik oyunu olan FarmVille oyunundan kötü bir haber geldi. Zynga tarafından geliştirilen oyun yaptığı açıklamada kapatılacağını resmen duyurdu. Peki, oyun neden kapatılıyor? Cevabı yazımızda…

FarmVille neden kapatılıyor

2009 yılında Facebook’ta çıkan bu oyun gerçekten geniş bir oyuncu kitlesine ulaşmıştı. Herkesin beğenerek oynadığı oyunda şirket oyunun neden kapatılacağını açıkladı. Oyunun kapatılmasının nedeni tüm tarayıcılarda Flash Player eklentisinin sonlandırılması. Çünkü Farmville oyununu oynamak için Flash Player uzantısı gerekli. Tüm tarayıcılarda Flash Player eklentisi kaldıracağını duyurunca Zynga'nın yapacağı birşey kalmadı. O da oyunu kapatma kararı aldı.

FarmVille oyunu ne zaman kapatılıyor

11 yıllık serüveninin ardından şirket oyunun kapatılma tarihini açıkladı. Şirketin açıklamasına göre oyunun kapatılma tarihi 31 Aralık 2020.

Farmville 3 geliyor

Bu durum FarmVille oyununu oynayan kitleyi gerçekten çok üzdü. Bu durumu fark eden şirket geçtiğimiz zamanlarda oyuncu kitlesine güzel bir haber verdi.

Habere göre yakın bir zamanda Farmville 3 oyununu piyasaya süreceklerini açıkladılar. Sadece mobil platformlarda oynanacak olan bu oyun hayranlarını biraz olsun gülümsetti.

5 Yorumlar

  1. İlk çıktığı zamanlarda farmville nasıl oynardık. Hasad yap puan kazan, tarla sür :)

    YanıtlaSil
  2. geçen bilgisayarı açtım flash player, "ben gidiyorum istersen beni sil" dedi. içim burkuldu.

    YanıtlaSil
  3. alla alla 2009 dan daha eski olmalııı, 2007 2008 de oynuyodum feyste :)

    YanıtlaSil
  4. okudum farmville tarihini, 2007 ve 2008 de oynanıyormuş feyste, günde 350 bin kişi oynuyormuş feyste, 2009 da ayrıca oyun olarak piyasaya sürülmüş, hatırlıyom çünkü, 2007 2008 de oynadım, 2009 da bıraktım oynamayı, bıktıydım yani :) ah bi de sims vardı :)

    YanıtlaSil
  5. Deep benim aklımda 2009 kalmış

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu