Son eklenen

Huawei Mate 30E Pro 5G telefon incelemesi


Android işletim sistemi ile gelen Huawei şirketinin en gözde cihazlarından biri olan Huawei Mate 30E Pro 5G telefonun 6.53 inç OLED ekranı ve kirin 990E model 5G destekleyen işlemcisi bulunuyor. Bu makinede 8 GB RAM ve 4500 mili amper batarya yer alıyor. Kasım 2020 telefon modellerinden biri olan bu cihaz 8.8 milimetre kalınlığında ve 198 gram ağırlığa sahiptir. Kasa renklerinde geniş bir yelpazeye yer veren Huawei bu telefon için mor renk gümüş renk yeşil renk turuncu renk siyah renk gibi farklı kasa renklerini müşterilerin beğenisine sunuyor.

Huawei Mate 30E Pro 5G telefon Teknik Özellikleri

Şirketin kendi ürettiği kirin 990E model işlemci 7 nanometre mimari üzerine inşa edilmiş 8 çekirdekli harika bir işlemcidir. Çünkü bu işlemcinin 2 çekirdeği 2.66 GHz hıza çıkabiliyor diğer iki çekirdek 2.36 GHz hıza çıkabiliyor; kalan 4 çekirdek ise 1.95 GHz frekanslarda çalışabiliyor. Bu sisteme mali g76 grafik işlemci ekleyen şirket 128 GB ve 256 GB gibi iki farklı rom seçeneği sunuyor. Ayrıca ek kart takmak isteyenler için de ek hafıza kartı alanı cihazda yerini alıyor.

Huawei Mate 30E Pro 5G telefon modelinde 4 adet arka kamera bulunuyor, bu kameraların ilki 40 megapiksel çözünürlüğe sahiptir. 8 megapiksel çözünürlükte ki telephoto kamera 3x Optik zoom yapabiliyor. 40 megapiksel Ultra geniş kamera ve tof 3D derinlik kamerası yine bu cihazın bileşenleri arasında yer alıyor. Bu kamera kombinasyonu ile 4K çözünürlüklü video çekmek son derece kolay. Şirket Bu cihazın ön tarafına 32 megapiksellik geniş bir selfie kamerası yerleştirdi bu kamerayla da 1080 piksel çözünürlükte çekim yapmak mümkündür. Bu gelişmiş sistem enerji vermek amacıyla kullanılan 4.500 mili amper Bir batarya ve li-polimer türüdür 40 watt hızlı şarj adaptörü ile desteklenen bu batarya Ayrıca 27 watt kablosuz şarj adaptörü ile de dolacak.

Huawei Mate 30E Pro 5G telefon modelinde 3.5 milimetre bağlantı noktası yok Ancak 384 KHz 32 bit ses özelliğinin olduğunu ve stereo hoparlörler ile donatıldığını belirtmemiz gerekiyor. Bu güzel sistemde ekran altında Parmak izi sensörü ile beraber yakınlık sensörü cayro sensörü hızlanma sensörü Pusula sensörü gibi sensörler var.

Huawei Mate 30E Pro 5G telefon Fiyatı

Huawei Mate 30E Pro 5G fiyatı henüz belli değil, fiyat belirlendiğinde burada sizinle paylaşacağız. Ancak işlemcinin kendi ürünü olması fiyatı daha düşük kılacak avantajların başında geliyor. Bu da müşterilerin lehine olacak. Fiyatının 700 dolar bandında olacağını tahmin ediyoruz.


2 Yorumlar

  1. Bu telefon serisinin birçok ilginç özelliği. Beni çeken şeylerden biri 4 kamera oldu.

    YanıtlaSil
  2. Huawei ile Xiaomi piyasayı domine ediyor artık. Ah bir de paramız değersiz olmasa da 700 birim paraya alabilsek şu telefonları.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu