Son eklenen

KAZANCINIZ ARTIRACAK EN İYİ PASİF GELİR FİKİRLERİ


Daha az çaba harcayarak veya daha iyisi olarak uyurken para kazanama fikri kulağa cazip gelmesi ile artık hayal değil. Bir zamanlar boş bir rüya olarak algılanan bu fikir artık gerçekten mümkün. Sıkı bir çalışmanın ardından yapacağınız bu yatırımın geri dönüşünü görmeye başlayacaksınız. Minimum çalışma ile gelir elde etme noktasına gelmenize yardımcı olmak adına, değerlendirmeniz için aşağıda en iyi pasif gelir fikirlerinin neler olduğunu inceledik

Pasif Gelir Nedir?

Pasif gelir, gereğinden fazla çaba harcamayarak hatta hiç iş yapmadan kurduğunuz sistemden kazandığınız gelir akışlarıdır. Otonom sayılabilecek bir iş modeli veya sistemi için önceden bazı işler yapmanız gerekirken her gün bir miktar ilgilenilmesi gereken işlerde görev devri yapmanız gerekir.

Örneğin, bir bloga sahip olmak günlük çalışma gerektirir. Bir blog yöneticisinin, yazarlar, editörler ve diğerlerinden oluşan bir ekibi varsa blogu sürdürebilmek için gereken görevleri aktarması gerekir. Aksi takdirde bir bloga sahip olmak pasif gelir kategorisinden sayılmaz.

Kazancınızı artıracak pasif gelir elde etmenin bir diğer yolu, birden fazla gelir akışına sahip olmaktır. Diğer bir deyişle, pasif gelir elde etmek için yalnızca bir seçeneği seçmezsiniz; İki, üç veya daha fazlasını seçersiniz.

Pasif Gelir Nasıl Elde Edilir?

Pasif gelir kaynakları hakkında araştırma yapmaya başlarken, becerilerinize ve tutkularınıza uygun pasif gelir türlerine yönelmeyi aklınızın bir köşesinde bulundurmalısınız. Artık gelir elde etmenin yüzlerce yolu karşımıza çıkıyor. Zamanınıza, yeteneklerinize ve tutkularınıza uyan doğru gelir kaynakları oluşturmak ilerlemenize yardımcı olacaktır.

Bir Çevrimiçi Mağaza Oluşturmak

Herhangi bir konuda üretim sağlayabileceğiniz veya tasarımlar oluşturabileceğiniz bir yeteneğiniz varsa veya satılacak benzersiz bir ürün gamınız bulunuyorsa, çevrimiçi bir mağaza işletmek, en popüler yan işlerden biridir. Tüm şablonlarınızı ve ürünlerinizi yerleştirdikten sonra, yürütmek için daha az zaman harcayacaksınız. Hatta ambalajı sizin adınıza yönetmesi için birilerini kiralayabilir veya zamandan tasarruf etmek için bunu tamamen dış kaynak olarak kullanabilirsiniz.

Satış Ortaklığı Gerçekleştirmek

Kuruluş pazarlamaları, pasif gelir kazancı artırmanın harika bir yoludur. Ancak yüksek miktarda kazançlar elde etmek için, reklam kampanyaları oluşturabileceğiniz yüksek performanslı bir web sitesine veya belirli bir büyüklükte bir kitleye ihtiyacınız vardır. Dolayısıyla, halihazırda yerleşik bir blogunuz varsa, sitenizde ürün veya hizmetleri tanıtarak tahmin edemeyeceğiniz paralar kazanabilirsiniz. Örneğin Amazon, bugüne kadarki en popüler ortaklık programlarından bazılarını sunuyor. Bundan dolayı Amazon gibi bir perakende devini kendi listelerinize dahil edebilirsiniz. Sadece bunun ile sınırla kalmayıp amazon kadar büyük olmayan ancak varlığını sürdürmeyi başaran platformlar ile de satış ortaklığı gerçekleştirebilirsiniz.

Melek Yatırımcı Olmak

Melek yatırımcılar, küçük başlangıç işletmeleri veya girişimciler için finansman sağlar. Fazladan biraz nakit paranız varsa, bu iyi bir pasif gelir kaynağı olabilir.

Uzmanı Olduğunuz Alanda Eğitim Videoları Çekmek

Çevrimiçi kurs oluşturarak becerilerinizi aktarmak, pasif gelir elde etmenin harika bir yolu olma potansiyeline sahiptir. Çevrimiçi kurslar satarak geçimini sağlayan birçok insan olduğunu göreceksiniz. Derslerinizi tamamlamak ve tutkunuzu başkalarıyla paylaşmak için videolar, e-kitaplar, kontrol listeleri ve ses dosyaları oluşturabilirsiniz. Farklı fiyatlarla farklı kurslar oluşturmak, bunları satma şansınızı en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Bunun için Udemy gibi platformlar oldukça uygun.

Gayrimenkul Yatırımı Yapmak

Emlak, en güvenli pasif gelir akışlarından biridir, ancak emlak merdivenine geçmek için çok büyük bir ilk yatırıma ihtiyacınız vardır. Kendi mülkünüzü güvence altına almayı başardığınızda, doğrudan bir yatırım getirisi sağlayacaksınız. Bununla birlikte, mülk sahibi olmanın olumsuzlukları da vardır. Bir ev sahibi olarak, mülkün ihtiyaç duyabileceği her türlü düzeltmeyi ödemeniz ve mülkün bakımını yapmanız beklenir, bu nedenle pasif gelirinizin bir kısmını mülkünüze geri yatırmanız gerekir.

Temettü Hisseleri

Temettü hisse senetleri, pasif gelir elde etmek söz konusu olduğunda muhtemelen en eski araçlarıdır. Sadece hisse senedinin fiyatı zamanla yükselirse para kazanmış olmazsınız, aynı zamanda sahip olunan her hisse için belirli bir miktar da alırsınız. Yatırım getirisi elde etmenizi sağlamak için, hisse senedi fiyatı yükseldiğinde yatırımınızı geri çekmelisiniz. Bununla birlikte, borsa riskli ve kafa karıştırıcı olduğundan, bu pasif gelir elde etme yolunu seçmeden önce bir finans danışmanına danışmanız en iyisidir.

Evinizin Odasını Kiraya Vermek

Airbnb ve HomeAway gibi tatil kiralamaları popülerlik kazanıp ev sahiplerinin mülklerini çevrimiçi olarak kiralayarak makul miktarlarda para kazanmalarının önünü açtı. Böyle bir pasif gelir kaynağı yaratmanın en güzel yanı, odanın ne zaman müsait olduğuna sizin karar vermenizdir. Ek olarak odanızı kiralayabileceğiniz gibi sahip olduğunuz araçları da kiraya verebilir hatta park yerinizi bile kiralayabilirsiniz.

Uygulama Geliştirmek

Uygulama geliştirme konusunda eğer kendiniz bir geliştirici değilseniz, bir uygulama ortaya çıkarmak oldukça maliyetli olabilir. Ancak doğru becerilere sahip insanlarla bir araya gelirseniz ve akıllıca bir fikir bulursanız, tatmin edici paralar kazanabilirsiniz.

Başarılı bir şekilde bir uygulama geliştirebilmek için, pazardaki boşlukları doldurabilecek ve insanların sorununu çözmelerine yardımcı olacak uygulama fikirleri bulmalısınız. Bir uygulama geliştirmek için onun ilk defa yapılıyor olması gerekmez birçok kez indirilmiş ancak çok kötü bir arayüze veya zayıf bir kullanıcı deneyimine sahip uygulamaları da yeniden geliştirebilirsiniz. Bir uygulamaya sahip olmak her an bir pasif gelir sahibi olmak demektir.


1 Yorumlar

  1. Diğer makaleler gibi bu makalede çok işime yaradı bu anlatılan herşeyi uygulamaya başladım ve çok beğendim teşekkürler ankarapostasi.net

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu