Son eklenen

Nemlendirici Kremler Ne İşe Yarar?

Cildimiz maruz kaldığı dış etkenler nedeni ile her gün ister istemez nem kaybına uğrar. Bu nedenle bütün cilt tiplerinin nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Bakımsız bir cilt hayatımızı olumsuz yönde etkileyebilir. Dış etkenlerden sakınıp, korumak amacıyla nemlendirici kremler devreye giriyor. Nasıl kullanıldığı, faydaları, zararları hakkında size bilgi vermeye çalışacağız.

Nemlendirici Kremler Nasıl Kullanılmalıdır?

Kullanım sıklığı ciltten cilde değişiklik gösteriyor. Cildi kuru olanlar, kuru ciltler için nemlendirici krem seçmeleri lazımdır ve günde 2 kez olmak üzere kullanıma uygundur. Cildi yağlı olanlarda ise yağlı ciltler için olan nemlendirici krem çeşitlerini almaları gerekmektedir. Yağlı ciltlerde kullanım ise günde 1 kez kullanım yeterli olacaktır. Karma ciltler için tam olarak belli bir kullanım sıklığı belirtemeyiz. Kişi ihtiyaç halinde olduğunu anlayıp ona göre kullanması her zaman için en iyi yöntemdir. 

Nemlendirici krem uygulanmadan önce banyo ihtiyacınızı giderir sonra uygularsanız maksimum verimi alırsınız. Gözenekler kapanmayacak şekilde kreminizi ince bir tabaka halinde sürmeniz gerekiyor. Aksi halde gözenekleri kapatmanız size nemlendiricinin sağlayacağı verimi azaltır.

Nemlendirici Kremlerin Faydaları Nelerdir?

Günlük yaşantımızı daha kaliteli bir hale getirebilmemiz için nemlendirici kremlerin çok önemli bir rolü vardır. Bu kremlerin faydalarına hep birlikte bir göz atalım.

Cilde esneklik sağlayıp aynı zamanda gerilmesini engeller.

Cildi dış faktörlerden korur. Herhangi bir oluşabilecek sorunlara karşı koruma sağlar.

Size gün boyu rahatlık verir.

Yüzünüzdeki yaşlılık belirtilerinin çoğalmasını ve cildinizin kırışmasını önler.

Cilde su sızmasını sağlar.

Cildin gereksiz su kaybını en aza indirir.

Şunu söylemekte yarar var. Nemlendirici kremler yaşlılığa engel olmaz, böyle bir şey söz konusu bile değildir. Sadece yaşlılık belirtilerini en aza indirir ve geciktirir. Cildimizin kırışmasını önlemeye çalışır.

Nemlendirici Kremlerin Zararları Nelerdir? Alınabilecek önlemler nedir?

Nemlendirici kremlerin tam anlamıyla bir zararı vardır diyemeyiz. Kullanım yanlışlığına bağlı tahriş meydana gelebilir. Zarar görmemiz için şunları saymakta fayda var.

Kesinlikle cildinizin türüne göre nemlendirici seçmek gerekiyor. (Kuru, Yağlı, Karmaşık.)

Cildiniz ıslak iken sürmeyiniz.

Kalın bir tabaka halinde sürmeyiniz, Gözenekleri kapatmak cildimizin bir süre hava almasını engeller. 

Göz kapaklarına nemlendirici sürülmeyiniz.

Kullanım sıklığının gereksiz arttırılmaması önemlidir.

Sürerken yavaş yavaş sürmek gerekir, sert ve hızlı hızlı sürülen nemlendirici krem sivilce ve iltihaplanma yapabilir.

Doğru kullanım ve süreklilik devam ederse cildimizde kısa süre içerisinde gözle görülür bir değişim olacağından emin olabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.


3 Yorumlar

  1. Bende sürekli nemlendirici krem kullanıyorum. Düzenli kullanım şart mutlaka. Bu yazı ile daha çok emin oldum. Kremi sürerken yavaş yavaş sürmem gerektiğini ise şimdi öğrendim. Faydalı bir yazı oldu benim için. 😊

    YanıtlaSil
  2. Krem sürmek hiç tarzım değil cildi daha çok yağlandırdığını düşünüyordum ama bu yazıyı okuyunca kullanmaya karar verdim. Gayet güzel ve bilgilendirici olmuş

    YanıtlaSil
  3. Krem kullanmayı sevmem.Cildi yağlandırdığını düşünüyorum. Ama bu yazıyı okuyunca kullanmaya karar verdim. Gayet bilgilendirici ve güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu