Son eklenen

YOUTUBE SEO ÇALIŞMASI


Search Engine Optimization ifadesinin kısaltmasını ifade eden SEO işlemleri arama motoru optimizasyonunu oluşturmaktadır. Gerçekleştirilecek olan SEO çalışmalarına doğru bir şekilde bulunacak olan anahtar kelimelerle alandaki rakip analizlerinin gerçekleştirilmesini ifade etmektedir. SEO çalışmaları site içi ve site dışı SEO olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

YouTube’de SEO Önemli

Youtube her geçen gün artış gösteren video içeriklerine talebin karşılanmasını sağlamakta olan platformların başında gelmektedir. Her geçen gün artan alanlarda daha çok sayıda içerik üreticisi ve rekabet ortamını da beraberinde getirmektedir. Bu nedenle de tıpkı internet sitelerinde olduğu gibi Youtube üzerinde de birtakım SEO çalışmalarının gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Youtube üzerinden gerçekleştirilecek olan SEO çalışmalarında Youtube kanalının bir tür web sitesi şeklinde düşünülmesi gerekmektedir. Youtube’nin web sitelerinden tek farkı içeriklerin yazılı içerik değil sözlü ve video içerik şeklinde sunulduğu bir platform olmasından ileri gelmektedir. Bu süreçteki Youtube videolarında önemli ölçüde arama algoritması söz konusu olmaktadır. Süreç içerisinde ise Youtube kullanıcıların yaptığı arama ve önerilen videoların belirli kriterler doğrultusunda sınıflandırıldığı bir boyut kazanmaktadır. Youtube kanallarının söz konusu kriterlere göre ön sıralara çıkması, önerilen videolar arasına girmesi amacıyla da gerçekleştirilmesi gereken SEO çalışmalarına ve stratejilere ihtiyaç duyulmaktadır. 

YouTube SEO Nedir?

YouTube SEO dünya genelinde aranılan siteler arasında ikinci sırayı tutan Youtube üzerinde yayınlanmakta ola videoların ulaştığı kişi sayısını artırmak ve kendi alanındaki videolar arasında üstlere çıkmasını sağlamaktır.

YouTube SEO Nasıl Yapılır?

Youtube üzerinden gerçekleştirilecek olan SEO çalışmaları belirli aşamaları da içerisinde barındırmaktadır.  Youtube SEO çalışmaları için gerçekleştirilmesi gereken ilk adım içeriklerin kalite düzeyinin yüksek olmasıdır. Oluşturulacak olan içeriğin kullanıcıların ilgisini çekmesi ve izlerken merak uyandırması gerekmektedir. 

Youtube SEO çalışmalarında içeriğin kalitesinin ardından izleyicilere rahatsızlık vermeyecek düzeyde kurgu ve montajının iyi bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. 

Youtube SEO çalışmalarında bir sonraki adımı ise videolarda ilk dikkati çekecek noktanın ve izleyicilerin videoya girmesini sağlayacak başlığın iyi olması gerekmektedir. Bu nedenle de başlığın iyi, ilgi çekici ve net olması gerekmektedir. 

Youtube SEO çalışmasını gerçekleştirirken başlık ve açıklama ilişkisine dikkat edilmesi gerekmektedir. Başlıkta tercih edilen anahtar kelimelerin videonun açıklama yazısına da kesinlikle yerleştirilmesi gerekmektedir. Söz konusu faktör Youtube SEO çalışmasının en önemli unsurlarından birisini oluşturarak Google üzerindeki aramalarda üst sıralara çıkmayı sağlamaktadır. 

Youtube SEO çalışmasını sağlayan noktalar arasında videolara koyulan kapak fotoğrafı olmaktadır. Bu fotoğrafların özenli bir şekilde seçilmesi gerekmektedir. Videoların kapak fotoğrafı videoların başlıkları kadar önemli olmaktadır. Tercih edilecek olan fotoğrafta yüz ifadenizin görünmesi videonun daha fazla tıklanma almasını sağlarken tercih edilecek olan basit nitelikteki fotoğraflar izleyicilerin çok daha az ilgisini çekmesine neden olmaktadır. 

Youtube SEO çalışmalarının bir diğer ayağı ise videoların konulacağı kategori olmaktadır. Videonun konulacağı kategorinin doğru kategori içerisinde yer alması videonun benzer videolar arasında yer almasını ve bu alanda video izleyen kişilerin söz konusu videoyu izlemesini de sağlamaktadır. 

Youtube SEO çalışmalarını destekleyecek noktalardan bir diğeri ise platformun dünya genelinde kullanılması nedeniyle videoya eklenecek olan altyazılarla videonun daha çok kişiye ulaşması sağlanabilmektedir. 

Youtube SEO çalışmalarına sağlanacak olan katkılar arasında sosyal medyalar üzerinden gerçekleştirilebilecek olanlar yer almaktadır. Youtube kanalının sosyal medya platformları üzerinden paylaşılmasıyla takipçi ve izleyici sayısının artırılması sağlanabilmektedir. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu