Son eklenen

ORGANİK HİT NASIL ARTIRILIR?


Web site sahiplerinin sıklıkla merak ettiği konulardan biri organik hit nedir? Konusudur. Web 2.0 teknolojilerinin günlük yaşamın bir parçası olmasıyla birlikte yaşamımızda gerçekleşen birçok değişim oldu. Bu değişimlerden biri de geleneksel medyanın yerini alan sosyal medyanın varlığı ile şekillendi. Geleneksel medya araçları tek yönlü ve eş zamansız iletişime imkân tanırken yeni medya eş zamanlı ve çift yönlü yapısıyla okuyucuları da baş aktörler haline getirerek bu ortamda yer almalarına imkân tanıdı. Sosyal medya platformları pek çok amaca hizmet ederek dünya üzerinde birçok kullanıcının tercih ettiği mecralar olurken Organik Hit Nasıl Arttırılır? Sorusu da merak edilen konular arasında yerini aldı.

Organik Hit Nedir?

Sosyal medya platformlarının görünür olması ve ziyaretçi trafiğini çekmesi o platformu kullanan bireylerin ya da işletmelerin özellikle isteyecekleri bir durumdur. Zira bu platformlarda kişisel olarak yer alabileceğiniz gibi kurumsal olarak da temsil edilebilirsiniz. Sosyal medya mecralarında yer alan bireyler Organik Hit Nedir? Sorusunun da cevabını merak etmektedirler.

Kişisel amaçla yer alan bireyler çeşitli sebeplerle bu mecraları kullanırlar. Bazen deneyimlerini paylaşmak bazen görünür ve tanınır olmak kişiler tarafından tercih edilebileceği gibi bilgi vermek ya da bir ürün tanıtımı yapmak da seçenekler arasında yer alır.

Kurumsal firmalar ise ticari amaçlarına yönelik olarak bu platformlardan yararlanırlar. Müşterilerine daha hızlı ulaşmak, ürünlerinin satışını gerçekleştirmek üzere kullandıkları bu sahalar şirketlerin kar elde etme beklentisine hizmet eder.

Organik hit, bireysel ya da kurumsal olarak bu sahayı kullanan sosyal medya kullanıcılarının ziyaretçilerini doğal yollardan kazanmak için uymaları gereken bazı kuralları ifade etmektedir. Ziyaretçi trafiğinde oluşacak artış firmaların da satışlarını istenen yönde destekleyeceğinden organik yollarla kazanılması durumunda kalıcı olacaktır.

Zira sosyal medya platformlarında ziyaretçi sayısını arttırmanın ya da arama motorlarında üst sıralarda yer almanın birçok yöntemi olmasına rağmen hiçbiri organik hit elde etmek kadar kalıcı etki yaratmamaktadır. Diğer yöntemlerle desteklenen bir organik ziyaretçi artışı platformun hızla üst sıralara çıkmasında etkili ve kalıcı bir yol olacaktır.

Organik Hit Nasıl Arttırılır?

Ziyaretçi sayısını arttırmada ve arama motorlarında üst sıralarda yer almada geçerli olabilecek en güvenilir yol SEO çalışmalarını doğru planlamaktan geçecektir.

SEO çalışmaları yapılırken site içi planlamalar ilk kategoride değerlendirilir. Bu planlama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Organik Hit Nasıl Arttırılır? Sorusunun yanıtlarından biri de doğru bir SEO çalışması ile işe başlamak olacaktır.

SEO Nedir?

SEO, bir dizi teknik bilgilerin yanı sıra paylaşılacak içeriklerin özelliklerini de kapsayan kuralları içeren çalışmalara verilen isimdir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi SEO çalışmalarının site içi ve site dışı olmak üzere iki türü bulunur. Arama motoru optimizasyonu anlamına gelen SEO çalışmalarında dikkat edilecek noktalar bellidir. SEO Nedir? Sorusunun en kısa yanıtı bir web sitesini üst sıralara taşımak için yapılan arama motoru çalışmalarının tamamını kapsayan durumlardır demek yanlış olmayacaktır.

Google özellikle kaliteli içeriklerin seçiminde dikkatli bir çalışma yürütmektedir. Kullanıcılara yarar sağlayacak bilgilere ulaşılması, üzerinde önemle durduğu bir konudur. Anahtar kelime seçimleri ise içeriğin üst sıralara taşınmasında etkili yöntemlerden biridir. Kullanıcıların sıklıkla hangi türde bilgilere ulaşmak istediği doğru anahtar kelime analiziyle mümkündür. Organik hit elde edebilmek zaman isteyen bir çalışmadır. Diğer yöntemlerin kullanılması kısa sürede ziyaretçi çekme konusunda geçici çözümler üreten bir durumdur. Oysa organik hit elde edilmesiyle siteyi ziyaret eden kullanıcılar kalıcı olmaktadır. Bu kalıcılığı sağlayan koşullardan biri de özgün ve kaliteli içerikler üretmektir.

Site İçi SEO Çalışmaları

Web sitesinin domaini

Url yapısı

Sayfa başlığı

Sayfanın içerik yapısı

Sitenin açılış hızı

Anahtar kelime analizleri

Site Dışı SEO Çalışmaları

Backlink ayarlamaları

(Tavsiye linki olarak da adlandırılan bu linkler sitenin kalitesinde etkili bir rol oynar. Önemli backlink kaynakları arasında aktif olarak sosyal medyada yer alan blog ve haber siteleri vardır.)

İçeriğin kaliteli ve bilgi verici nitelikte oluşturulması

İçeriğin özgün oluşu

SEO çalışmaları oldukça kapsamlıdır. Bu noktada dikkat edilmesi gerekecek kurallardan biri de bilgilerin ölçülmesi ve analiz edilmesi olacaktır. Verilerin ölçülmesi ve analizi konusunda bu işi yapan işletmelerden yardım almak doğru bir davranış olacaktır. Tek başına SEO çalışması sonuçları ölçülmediği sürece etkili olmayacaktır. Analiz ve ölçüm çalışmanın seyrinin doğru değerlendirilmesi açısından da önemlidir.

Organik Hit Nasıl Arttırılır? Konusu bu başlıklar altında ele alındığında birkaç maddeyle sıralamak mümkün olacaktır.

Doğru bir SEO çalışması yapmak

Okuyucuyu hedef alan içerik üretmek

Kaliteli ve bilgi verici içerikler oluşturmak

İçerikleri özgün bir yapıda hazırlamak

Hazırlanan içeriklere güncel blog ya da haber sitelerinden backlink vermek

SEO kapsamında gerçekleştirilen anahtar kelime analizlerini doğru yapmak

Düzenli içerik oluşturmak ve paylaşmak

İçerik paylaşımında zamanlama faktörünü göz önünde bulundurmak

Kaliteli sosyal medya hesapları oluşturmak ve bunlara web site adreslerinde yer vermek

Hashtag kullanmak oldukça önemli konular arasındadır ve güncel hashtagleri seçerken içeriklerle alakalı olması gerekmektedir

Düzenli analizler için Google Analytics gibi araçları kullanılmalıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu