Son eklenen

Etkili saç çıkarma yöntemleri nelerdir?

Pek çok insan için dış görünüşünü tamamlayan en önemli etken saçlardır. Bu nedenle insanların büyük çoğunluğu canlı, gür, parlak ve güzel saçlara sahip olmak ister ama maalesef bazılarımızın saçları doğal veya yapay nedenlerden ötürü dökülür ve yeni saçları çıkmaz.

Saç dökülmesini önlemek için saç kökleri beslenmelidir. Saçlarınız yetersiz beslendiğiniz için dökülüyorsa, saçlarınızın kendi kendini onarması için E vitamini, antioksidan ve protein bakımından zengin besinler tüketilmelidir. Saç dökülmesi yetersiz beslenmeden kaynaklanabileceği gibi hormonsal temellere de dayanabilir. Bu durumda doktor gözetiminde hormon dengeleyici tedaviler uygulanmalıdır. Kadınlarda doğum sonrası oluşan dökülmeler ise zamanla kendiliğinden düzelecektir. Saçların dökülmesinin bir diğer nedeni ise pek çok hastalığın temelinde yatan strestir. Stres, üzüntü gibi psikolojik durumlarda kendinizi mutlu hissettiğiniz aktiviteleri yapabilirsiniz .

Dökülen saçların veya saçlarının görünümünün, toplum içerisinde kendisinin statüsünü belirlediğini ve kendisini sevmesi konusunda önemli olduğunu düşünenler için çok önemlidir. Böyle bir durumda saçı dökülen veya çıkmayanlar için etkili saç çıkarma yöntemleri arasında hangi yöntemler yer almaktadır? Gelin birlikte sizler için hazırlamış olduğumuz etkili saç çıkarma yöntemleri listemize bir göz atalım.

1.Sarımsak

Sayısız derde deva olan sarımsak saçlar için de son derece önemlidir. Sarımsak saçların çıkmasını sağlamasının yanı sıra, saçların dökülmesini önleyici etkiye de sahiptir. Saç derisine nüfuz etmiş toksinlerin temizlenmesinde ve kan dolaşımını arttırarak yeni saçların ortaya çıkmasında da oldukça etkilidir. Kokusunu bir kenara bırakacak olursak saç dökülmesini engellemede ve etkili saç çıkarma yöntemleri arasında uygulanabilecek etkili çözümlerden birisidir. Nasıl uygulanacağı konusuna gelelim. Hazırlayacak olduğumuz karışım için 3-4 diş sarımsak ve eczaneden alabileceğiniz bir ampul E vitamini ve 2 yemek kaşığı zeytin yağı gereklidir. Sarımsaklar blenderden geçirerek veya ezilerek posaları çıkartmalı ve ardından posaları süzerek suyunun çıkartılması sağlanmalıdır. Sarımsaklardan çıkardığınız bu suyun içerisine 1 ampul E vitaminini ilave ettikten sonra iki yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte karıştırılmalıdır. Hazırlamış olduğumuz karışımı saçların diplerine sürüp bone takılmalı ve 30 dakika beklenmelidir. Daha sonra saçlar koku kalmaması için güzelce yıkanmalıdır. Bu işlemi haftada iki kez tekrarlayabilirsiniz.

2.Isırgan Otu

Bir diğer etkili saç çıkarma yöntemi, ısırgan otu kullanmaktır. Isırgan otunun saç dökülmesine karşı kullanıldığı toplumdaki birçok insan tarafından bilinse de bu yöntemi saç dökülmesine karşı nasıl kullanacağını bilenlerin sayısı çok azdır. Oysa evinizde uygulayacağınız çok kolay bir yöntem ile saçlarınızı çıkartabilirsiniz. Herhangi bir aktardan alacağınız ısırgan otu yağını saç diplerine masaj yaparak iyice yedirmeli ve uygulamanın ardından 3-4 saat kadar beklemelisiniz. Daha sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Bu uygulamanın etkisini görebilmek için haftada en az ortalama 3 gün tekrar etmelisiniz.

3.Soğan

İnsanlar tarafından yüzyıllardır farklı amaçlar için kullanılmış bir diğer bitki soğandır. Bilinen onlarca faydası olduğu gibi saçlar içinde muhteşem bir nimettir. Soğanın besin değerlerine baktığımızda içerisinde yer alan kükürt sayesinde kafa derisindeki kan akışını hızlandırdığını ve böylelikle yeni saçların çıkmasında gerekli olan kollajen’lerin üretimini sağlayabileceğini söyleyebiliriz. Öyle ki tüm bunların olabilmesi için doğru şekilde kullanılmalıdır. Şimdi, özellikle saçkıran gibi saçların dökülmesine neden olan hastalıklara karşı etkili olan bu tarifi nasıl yapacağımıza gelelim. Blender gibi bir alet kullanarak 1 adet soğanı ufak parçalara ayırın ve suyunu çıkartın. Bu suya 2-3 damla lavanta yağı ve 1 tatlı kaşığı kadar bal ekleyerek karıştırın. Bu tarifi saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Daha sonra bir bone takarak 1-1,5 saat kadar bekletin. Daha sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Haftada 2-3 kere tekrarladığınız taktirde zaman içerinde saçlarınızdaki değişimi sizlerde fark edebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu