Son eklenen

Harika Blog Siteleri Oluşturabileceğiniz En İyi Blog Platformları

Tanımlamanın onlarca yolu olmasına rağmen en iyi tanımıyla, Blog ('weblog' un kısaltılmış bir versiyonu), bilgileri en son gönderiler en üstte olmak üzere ters kronolojik sırada görüntüleyen çevrimiçi bir bilgilendirici web sitesidir. Bir yazarın veya bir grup yazarın tek bir konu hakkındaki görüşlerini paylaştığı bir platformdur.

Kişisel ilgilerden dolayı veya para kazanmak için kişisel bir blog açtığınızda blog yayınlarınız ne kadar sık ve iyi olursa, web sitenizin hedef kitleniz tarafından keşfedilme ve ziyaret edilme şansı o kadar yüksek olacaktır.

Bir işletme olarak ise, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi satın almaya devam etmeleri için tüketicilere güven vermeniz gerekecektir. Yeni bir işletme olarak, potansiyel tüketicilere ulaşmanıza ve onların dikkatini çekmenize yardımcı olacak blog yazıları oluşturmaya başlayabilirsiniz. Bloglama olmadan, web siteniz görünmez kalırken, bir blog oluşturmak sizi aranabilir ve rekabetçi kılacaktır.

Blog oluşturmak için, içeriği metin ve görseller biçiminde biçimlendiren ve bir web sitesine almak için bir çerçeve sağlayan bir blog platformu gereklidir. Blog platformu aynı zamanda bir arama motoru görünürlüğü sağlarken hizmet, yazı veya ürünlerinizi pazarlama fırsatlarından yararlanabilmenizi kolaylaştırır. Bu nedenle, gönderileri yayınlamaya ve tüm dünyadan blogunuzu ziyaret edecek insanları karşılamaya başlamadan önce, ihtiyaçlarınıza uygun en iyi blog platformunu seçmeniz ilk adım olarak güzel bir başlangıç olacaktır.

En iyi web barındırma blog platformlarını aşağıda sıraladık.

1. WordPress


WordPress kullanım kolaylığını esneklik ve güçle birleştiriyor. Anahtar teslimi bloglama çözümü, entegre kredi kartı modülü, uzman desteği gibi birçok farklı servisleri kullanabileceğiniz bu platformda, para kazanmaya en kısa yoldan sıfır tecrübe ile başlayabilirsiniz. WordPress, kullanım kolaylığını kullanıcısına sunarken inanılmaz güçlü pluginler ile mükemmel bir uyum sunar. Bu yüzden birçok web sitelerinde kullanılmış popüler bir blog platformudur.

Tüm ayrıntıları ele alabilir ve tek noktadan alışveriş seçeneği için alan adı, güvenlik ve barındırma ile başlayabilirsiniz. WordPress, yazı tiplerinde esneklik sağlarken, özel bir görünüm için yüzlerce tema sunar. 

https://tr.wordpress.org

2. Blogger


Ücretsiz Otomatik Google Arama Dizini oluşturma. Eski blog yazarlarına bloglarına hangi platformla başladıklarını sorduğunuzda büyük olasılıkla bunun Blogger olduğu yanıtını vereceklerdir. Bugüne kadar, Google'ın bloglama alanında sunduğu teklifler, mevcut Google hesabınızın zaten bir Blogger hesabınız olduğu anlamına gelmesi dahil olmak üzere birçok avantajı sürdürmektedir.

Blogger kullanımı kolay platformlardan biridir ve esnek bir biçimde özelleştirilebilen şablonlar sunar. Bir Google servisi olduğu için, web sitenizin ziyaretçileri hakkındaki detaylı bilgiler sağlayacak olan Google Analytics dahil olmak üzere Google ürünleriyle kolayca entegre olur. Eğer blog sitenizden, para kazanmak isterseniz de Google Adsense ile entegre edebilirsiniz.

Aklınızda bulundurmanız gereken şunlar ki; blogunuz büyüdükçe basitliği, bir noktada Blogger'ı aşabileceğiniz anlamına geliyor. Ayrıca Blogger'dan başka bir platforma geçiş yapmak zor olabilir.

www.blogger.com 

3. Jekyll


Jekyll, çok sayıda gelişmiş özelliğe sahip Ruby tabanlı en iyi blog platformlarından biridir. Jekyll'in en son sürümü basit, bloglamaya duyarlı, statik bir platform oluşturucu olarak hizmet sunuyor. Jekyll içerikleri ve şablonları uygun formatlarda birleştirirken bir sunucuya yüklenebilir web sitesi tabanı oluşturur. Eğer siteniz için bir sunucuya ihtiyaç duyacak olursanız, GitHub'da ücretsiz olarak barındırmak için Jekyll entegrasyonlarını kullanabilirsiniz.

Jekyll web sitesinde kapsamlı bir 'hızlı başlangıç kılavuzu' varken, tüm bunları bir web arayüzünden yapabilen bazı rakip blog platformlarının basitliğini neredeyse hiç sunmuyor denebilir. Bununla birlikte, Jekyll'in sunduğu avantajlar, gönderileri sayfalama seçenekleri, mevcut eklentiler, alıntı oluşturma, şablonlar ve topluluk tarafından korunan temalar içeren gelişmiş özelliklerdir. Ayrıca diğer platformlardan blog geçişini de destekler.

Buradaki artı, platforma herhangi bir maliyet olmaması, ancak olumsuz tarafı, yalnızca topluluk desteğinin olması ve çalışmanın Ruby geliştirme ortamında gerçekleşmesidir.

https://jekyllrb.com 

4. Tumblr


Microbloging basitlikle buluşuyor! Tumblr, çeşitli içeriğe sahip bir mikroblog ve sosyal ağ platformudur. Mobil platform için idealdir, basit içerik Tumblr ekosisteminde oluşturulur. Blog metinleri, fotoğraflar, videolar, canlı videolar ve ses dosyaları gibi içerikleri görebilir ve paylaşabilirsiniz. Hatta kendi GIF'lerinizi oluşturabilir, bunlara görseller ve metinler ekleyebilirsiniz.

Tumblr, bir blog oluşturmanın yanı sıra, bir blog ile Twitter ve Facebook gibi bir sosyal ağların karışımı gibidir. Tumblr'daki blog içeriği genellikle normal blog web sitelerinden daha kısadır, bu nedenle buna 'Mikro bloglama' platformu denir. 

Bazı bloglar iyi geliştirilmiş ve bir blog ile tam teşekküllü bir web sitesi arasındaki çizgiyi bulanıklaştırabilirken, diğer tarafta basitlik ile ün salan Tumblr var. 

https://www.tumblr.com/

2 Yorumlar

  1. Wordpress hesabım olsa da bloggerdan vazgeçemiyorum 😊

    YanıtlaSil
  2. öğretmen Olmak;Devlet Eğitim kurumlarında ve özel eğitim kurumlarında öğrencilere dersler vererek onları yetiştiren ve onlara rehberlik eden kişilere öğretici(yada öğretmen diyoruz.)
    Öğretmenler hangi branş dallarından mezun olmuş ise o dalda öğrencilere eğitim verir.Eğitim çocuklarda çok küçük yaş da daha henüz okula başlamandan önce aile tarafından belirli eğitim yaşına gelene kadar anneler ve babalar birer yetiştiren,öğreten eğitimci olarak öncelikle konuşma yeteneği konusunda aile birinci faktördür.
    Daha sonra okul çağına gelen çocuklarımız devlet okullarına kayıtları yapılarak okuma yazma eğitimi alarak ilk kez “okuyorum yazıyorum” düşüncesi ile öğrenim görerek bu başarılarının mimarı öğretmenlerine borçludurlar.
    Öğretmenlerimizin eğitim için harcadıkları emeğin değeri sorulmaz.Hayatları boyunca yüzlerce öğrenci okutup yetiştiren öğretmenlerimizin dünyası öğretmen,veli ,öğrenci arasında en iyi bağı oluşturmak açısından çok önemlidir.Bu ortak bağ iyi olursa başarıda muhakkak gelecektir.
    Eğitim veren okul öğretmenlerimizin dallarını yazalım
    -anokulu öğretmeni
    -anasınıfı öğretmeni
    -birinci sınıf okuma yazma öğretmeni
    -ortaokul öğretmenleri
    -lise öğretmenleri
    -üniversite öğretim görevlileri,
    Bir ömür boyu eğitime devam edecek olan öğretmenlerimizin dünyası her halde bu şekildedir diye düşünmek gerekir sanırım.

    https://madalyaburda.com/egitimde-ogretmenlerin-yeri/
    bu makalae yazım özgün olarak web sitemde yazdım.
    sitenizdeki içerikler çok faydali bilgiler içeriyor..bilgi paylaştıkça güzeldir

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu