Son eklenen

Samsung Galaxy Note 20 FE - İncelemesi


Samsung şirketinin yeni telefon modeli olan Samsung Galaxy Note 20 FE 680 dolar fiyatla geliyor. Fiyatı oldukça yüksek olan bu cihazın, donanımları da bir o kadar yüksek performanslıdır. Sistem Android 11 işletim sistemi ile çalışıyor, cihazda süper AMOLED özellikte 6.70 inç büyük bir ekran var. Ayrıca Snap Dragon 865 model işlemci kullanması da diğer donanımların ne kadar iyi olacağının bir göstergesidir. Nitekim şirket, bu sistemde 8 GB ram ve 4.500 mAH kapasiteli bir pil kullanmaktadır. Samsung Galaxy Note 20 FE cihazının diğer teknik özelliklerine bakalım.

Samsung Galaxy Note 20 FE Özellikleri

Heyecan verici ve en önemlisi telefonlar için en güven verici ürünlerden biri olan Samsung Galaxy Note 20 FE 8.4 mm kabul edilebilir bir kalınlığa sahip, toplam ağırlığı ise 190 gram ki, standart ağırlıklar 200 gram olarak kabul ediliyor. Ekran 6.70 inç boyutta olup 1080 x 2400P çözünürlük destekliyor. Ekran yenileme frekansı ise 90 Hz, şirket bu hızı 120 Hz seviyeye çıkarabilirdi. Böylece çok daha hızlı tepki süresi ile görüntüler çok daha net olabilirdi. Sistemdeki işlemci; 1 çekirdeği 2.84 GHz frekansta çalışabilen bir çekirdek, 2.42 GHz frekansta çalışan 3 çekirdek taşıyor. Diğer 4 çekirdek 1.80 GHz frekansa kadar çıkabiliyor. Adreno 650 model pahalı ve çok hızlı GPU bileşeni de bu makinede yer alıyor. 8 GB ram ve 128 GB standart ROM alanını tercih eden Samsung, bu donanımlarda biraz cimri davranmış görünüyor.

Arkaya 3 kamera yerleştirmekle yetinen firma Samsung Galaxy Note 20 FE modelinin arkasına 64 MP bir ana kamera koydu. Ultra geniş kamerası ise 12 MP çözünürlüğe çıkıyor. Derinlik kamerası 5 MPiksel çözünürlüğü destekliyor. Şirketin iddiasına göre bu 3 sensör ile 4K çözünürlükte video çekilebilir. Samsung Galaxy Note 20 FE model cihazın önünde 32 MP bir sensör var. Tüm bu donanımları besleyen batarya 4.500 mAh kapasitededir. Pil 25 Watt hızlı şarj adaptörü ile doluyor. Kablosuz şarj için de 15 W harici bir wirellles adaptör sistemle beraber geliyor.

Yüksek kalitede Stereo hoparlörlere yer veren şirket bu cihazda 3.5 mm jakına yer vermedi. Sensörlere gelince, Samsung Galaxy Note 20 FE model makinede tüm gelişmiş sensörler olan parmak izi okuyucu başta olmak üzere, fiziksel verileri dijital verilere çeviren barometre basınç ölçer, hız değişimi (ivme) ölçer, pusula gibi sensörler var.

Samsung Galaxy Note 20 FE Fiyatı

Samsung Galaxy Note 20 FE model telefon için istenen para 680 dolar. Ancak tüm donanımlar birlikte düşünüldüğünde, şirketin, rakiplerini ezecek bir üstünlüğünün, bu cihaz için bulunmadığı görülebilir. Öyle görünüyor ki şirketin böyle bir kaygısı da yok. Zira sistemde kullanılan işlemci ve GPU çok iyi olmasına karşın ,ram , rom ve diğer donanımlar ( kamera ve sensörler) için aynı şey söylenemez.

 

3 Yorumlar

  1. Samsung note serisi bence samsungun en kullanışlı serisi

    YanıtlaSil
  2. işte hep kullandığım serii, a 31i 400 euro ya almıştım :)

    YanıtlaSil
  3. Teknoloji güzel ama fiyatlar çok yukarıya çıkmakta,vergilerle astronomik rakamları görüyoruz.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu