Son eklenen

Ses kaydınızı yazıya çeviren 6 kullanışlı uygulama


Teknolojinin geliştiği şu zamanlarda birçok uygulama mevcut. Bu uygulamalar gerçekten hayatımızda işimize yarıyor. Hatta bazıları hayat bile kurtarıyor. Bize gerçekten çok büyük kolaylık sağlıyorlar. İşte kolaylık sağlayan uygulamalardan birisi de ses kaydınızı yazıya çevirme opsiyonu.

Bu işi yapabilecek piyasada bir sürü uygulama bulunuyor. Ancak birazdan sizlere sunacağım 6 uygulama diğer uygulamalardan biraz daha iyi. İsterseniz başlayalım.

İşte ses kaydınızı yazıya çeviren o uygulamalar

1-) Transcribe

Ben bu uygulamaya hiç rasgelmedim diyebilirsiniz. Doğrudur. Çünkü uygulama Google Play Store mağazasında bulunmuyor.

Hem ses hem de video kayıtlarınızı metine çeviren bu uygulama bütün bu işleri yapay zeka teknolojisini kullanarak gerçekleştiriyor.

2-) Google Keyboard

Adından da anlaşılacağı üzere Google tarafından geliştirilen klavye uygulamasıdır. Ancak sadece klavye işlevini yerine getirmiyor. Bunun yanında sizin ses kaydınızı metin olarak telefona yazma konusunda da gayet başarılı.

3-) Dictation.io

Bir diğer uygulamamız ise Dictation.io. Bu uygulamanın tek dezavantajı bir mobil uygulamasının olmamasıdır. Sadece web sitesi bulunuyor. Ancak gerçekten mobil uygulaması olan bazı programlardan çok daha iyi sesi yazıya çevirebiliyor. Bu yüzden bizde bu web sitesini buraya eklemek istedik.

4-) Google Dokümanlar

Geldik bir başka Google yapımı uygulamaya. Bu uygulama diğer uygulamalardan farklı olarak sadece sesi yazıya çevirmiyor. Daha birçok işi yapıyor. Bu yüzden birçok kişi bu uygulamayı severek kullanıyor. Uygulamanın birçok kullanıcısı bulunuyor.

Bu kadar işi yapmasına rağmen Sesli Yazma özelliğini diğer uygulamalara göre çok başarılı.

5-) Just Press Record

Ses kaydını metine çevirmekte gayet başarılı olan uygulama ayrıca video kayıtta yapabiliyor. Bu konuda gerçekten başarılı olan bu mobil uygulamanın bir dezavantajı var. Maalesef uygulama Google Play Store mağazasında yer almıyor ancak App Store mağazasında bulunuyor. Belli bir ücret ödeyerek uygulamayı satın alabilirsiniz.

6-) Speechnotes

WellSource şirketi tarafından geliştirilen bu uygulama sesi yazıya çevirmekte başarılı olan bir diğer uygulama.

Uygulamanın Premium seçeneği de mevcut. İsterseniz belli bir ücret ödeyerek uygulamanın tam sürümüne sahip olabilirsiniz.

 

2 Yorumlar

  1. Google Dokümanlar ben genelde bunu kullanıyorum. Bir kaç ufak sıkıntılar yaşatsa da fena değil güzel uygulamalar ve tavsiyeler olmuş diğerlerini de denemeye çalışıcam bakalım en iyi ses kaydını yazıya çeviren hangisi saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Google keyboard ı yolda bir şey aklıma gelince not almak için kullanıyorum.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu