Son eklenen

Sabun Sayesinde Yapacağınız Şaşırtıcı Mucizeler!


Evde elbette köşede duran bir kalıp sabununuz vardır. Göz ardı edilen ve eskimeye yüz tutan kalıp sabunlarınızı kullanarak inanılmaz şeyler yapabilirsiniz. Bir kalıp sabun diyerek konuyu geçmemenizde fayda var. Çünkü bu ufak şeyin neler yapılabileceğini okuduğunuz zaman sizlerde mucizeye katılacaksınız. Buyurun birlikte sadece bir kalıp sabun ile hangi mucizeler yaratılabilir? Göz atalım.

Sabun İle Güneş Gibi Aynalar Ortaya Çıkacak!

Evinizde bulunan bir kalıp sabunun mucizesi ile birlikte tüm aynalarınız ışıltılı olacak. Bunun için sabunu aldıktan sonra aynanın her yerine iyice sürün. Aynanızın en ufak yerine dahi sabun sürdükten sonra pamuk ya da bez yardımı ile tertemiz olana kadar ovun. Bu yaptığınız işlemden sonra oluşacak büyük farkı zevkle göreceksiniz.

Sabun Sayesinde Duvarda Olan Çivi Deliklerini Doldurabilirsiniz!

Sabun formülü açısından çok kullanışlıdır. Özellikle çivi deliklerini kapama konusunda iddialıdır. Evde bulunan bir kalıp sabunu, önceden yapmış olduğunuz çivi deliklerinin üzerinde gezdirerek ovun. Daha sonra deliğin dış kısmında kalan sabunun taneciklerini bir bezle iyice temizleyin. Böylece duvar delikleri tamamen kapanacaktır. 

Sabun İle Süs Bitkisi Koruyucusu Yapabilirsiniz!

Kalıp sabunlar bitkilerde bulunan kötü bakterileri yok edebilirler. Bunun dışında bitkilerin daha fazla yaşamasına da destek olurlar. Organik üretilen doğal sabun ile birlikte bitkiler daha sağlıklı olacaktır. 1 litre suyun içerisine 1 çorba kaşığı sabunu ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını koyun. Yapılan karışımı bitkilerinizin üzerine püskürttüğünüz zaman sağlıklı ve daha güçlü olacaklar.

Kötü Kokusu Olan Kıyafetler Güzel Kokacak!

Kokusunu sevdiğiniz herhangi bir kalıp sabunu kıyafet dolabınızın içerisine koyun. Bu şekilde kıyafetlerin kötü kokması engellenecektir. İsterseniz sabunu bir kumaşla sarıp da aynı şekilde dolabın içine koyabilirsiniz. Fakat kokunun yayılması açısından kumaşın ince olması gerekir.

Gıcırdayan Kapılarınız Artık Ses Çıkartmayacak!

Sabun ev eşyalarını tamir etme açısından kullanılabilir. Özellikle gıcırdayan kapılar üzerinde oldukça önemli işlev gösteriyor. Kalıp sabunu kapının menteşelerine sürdükten sonra iyice yaydırın. Sonra kapınızı birkaç kere açın ve kapayın. Bu şekilde kapınız artık gıcırdamayacak.

En Ufak Cam Kırıklarını Bile Kolayca Toplayabilirsiniz!

Elbette her evde cam kırılma sahnesi yaşanmıştır. Fakat temizle konusunda biraz zorlanmış olabilirsiniz. Ama artık bu zorluklar bir kalıp sabunun gücü ile tamamen ortadan kalkacak. Cam kırdığınız zaman büyük parçaları tabii ki toplamak çok kolaydır. Ama gözle bile görülmeyen kırıklar için burada devreye sabun girecek. Kalıp sabununuzu yerde yavaş bir şekilde iyice gezdirin ve bu şekilde göreceksiniz ki en ufak kırıklar bile temizlenmiş olacak. 

Gözlük Camları İçin Kalıcı Mükemmel Çözüm Olacak!

Gözlüklerinizin buğulanmamasını istiyorsanız elbette bir kalıp sabun gücü yeterli olacaktır. Ayrıca sabunun vermiş olduğu mucize ile gözlüğünüzü parlatabilirsiniz. İlk önce gözlüğünüzü ılık suyla ıslattıktan sonra gözlük lenslerinin her iki kısmını sabunla ovalayın. Daha sonra su altında durulayın ve mikrofiber bez ile güzelce temizleyin. 

Bu şekilde mükemmel bir sonucu göreceksiniz. Elbette bazılarınız hazır sabunlardan değil, doğal olan sabunlardan kullanmak isteyebilir. Bu nedenle pek çok kişi evde sabun yapımı işine başlamıştır. Kendi yapmış olduğunuz sabunlar ile tüm bu mucizeleri gerçekleştirebilirsiniz.

Bu yazımızda ilginizi çekebilir. Evde doğal sabun nasıl yapılır?

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu