Son eklenen

Tasarruf Yapmanızı Sağlayacak Muhteşem Öneriler


Tasarruf yapmayı herkes ister ancak doğru şekilde nasıl yapılacağını çoğu kişi bilmez. Tasarruf yapmanızı sağlayacak muhteşem öneriler listesini sizler için hazırladık. Listedeki önerileri dikkate alarak kısa sürede etkili tasarruf yöntemlerine başvurabilirsiniz.

Tasarruf yapmak para biriktirmek isteyen herkes için oldukça önemli bir detaydır. Para biriktireceğiniz zaman giderlerinizi en aza indirmeniz gerekmektedir. Giderler ne kadar az olursa biriktirmek içi ayıracağınız paralar da o kadar fazla olur. 

Bilindik tasarruf yöntemlerinden dışarı çıkarak hazırladığımız yöntemleri herkes hayatına uygulayabilir.

Uygulama sonrasında ani bir değişim olduğunu fark edebileceksiniz. Bu yöntemleri tek başınıza yaşarken kolayca yapabilirsiniz ancak aileniz ile böyle bir işe kalkışacaksanız herkesi konular hakkında detaylıca bilgilendirmeniz gerekmekte. Sonrasında topluca tasarruf yapmaya başlayabilirsiniz.

Tasarruf Nasıl Yapılır? Tasarruf Nedir?

Tasarruf nasıl yapılır? Tasarruf nedir? Aslında sorulan sorular arasında bu iki soru da bulunmakta. Etkili tasarruf yöntemlerini anlatmadan önce Tasarruf nedir? Konusunu anlatmakta fayda var.

Tasarruf kısaca finansal özgürlüğe giden yoldaki en sağlam merdivenlerdir. Her ne kadar tasarruf bir şeylerden kısmak ve kemer sıkmak olarak bilinen bir yöntem olsa da aslında durum hiçte böyle değildir. Söz konusu tasarruf gereksiz harcamaların önüne geçmek amacı ile yapılan yöntemlerden sadece birisidir.

Gereksiz harcamaların önüne geçerek aslında paraya ihtiyacınız olduğu zamanlarda zorlukların önüne geçmek amacı ile tasarruf yapılır. Gereksiz harcamalar tespit edildikten sonra gereksizliklerden daha uzak ve minimalist bir finansal yaşam seçilir.

İşte aranan o muhteşem tasarruf yöntemleri listesi!

1 Televizyon Kumandasındaki Büyük Kırmızı Düğmeye Basın!

Tasarruf yöntemleri maddesindeki en önemli madde televizyonu kapatmaktır. Ne yani televizyon eğlencesinden uzak mı kalacaksınız? Tabi iki hayır. Bu yöntem sayesinde sadece finansal olarak tasarruf etmeyeceksiniz ruhsal olarak da tasarrufa gireceksiniz.

Gereksiz zamanlarda televizyonlarınızı kapatın ve onları sürekli izlemekten uzak durun. Hem elektrik olarak tasarrufa gideceksiniz hem de ruhsal olarak kötü düşüncelerden arınacaksınız. Televizyonları gereksiz durumlarda mutlaka kapatmalısınız. Elbette onu açarak kendinize bir ödül vermelisiniz ancak bu durumu her gün tekrar etmemelisiniz.

2 Sakın Birilerine Hediye Almayın! Kendiniz Yapın

Sakın birine hediye almayın mı? Tasarruf yöntemleri arasında bu gibi bir madde de bulunmakta. Evet, böyle bir madde var ancak anlamı sevdiklerinize özel zamanlarda hediye almayın. Onları unuttuğunuzu düşünsünler değil.

Hediyenin en güzeli kendi emekleriniz ile yaptıklarınızdır. Hediyeler illa pahalı eşyalar, elektronik cihazlar olmak zorunda değil. Kendi emekleriniz ile hazırladığınız hediyeleri sevdiğiniz insanlara sunarak onları alacağınız hediyelerden daha fazla mutlu edebilirsiniz. Hem bu sayede ufak da olsun bir tasarrufa adım atmış olacaksınız.

3 Bir Ürünü Satın Almadan Önce 30 Gün Bekleyin!

Bir ürünü satın almadan önce 30 gün kadar beklemeniz gerekmekte. Bu bekleme süresi ürünün fiyatında düşmeler yaşanması için değil. Etkili tasarruf yöntemleri arasında yer alan ve gerçekten işe yaran yöntemlerden birisi de bu madde.

Çok istediğiniz bir ürün varsa o ürünü almadan önce 30 gün kadar beklemede kalın. Bu bekleme sırasında ürünü gerçekten isteyip istemeyeceğinizi anlayacaksınız. Bu sayede gereksiz harcamalardan da kaçınacaksınız. Gereksiz yapılan harcamalar finansal özgürlüğün en büyük düşmanlarından sadece birisidir.

4 Alışveriş Listesi Yapın ve Dışına Çıkmayın

Etkili tasarruf yöntemleri konusunda başvurmanız gereken en önemli konu bu konudur. Alışverişe çıkmadan önce evinizde olan eksikleri liste haline getirmelisiniz. Liste haline getirdiğiniz ürünler dışında hiçbir şekilde satın alım gerçekleştirmemelisiniz.

Süper marketler ve AVM’ler size daha fazla para harcatmaya yönelik tasarlanmıştır. Tüm bunları göz önünde bulundurarak evden çıkmadan önce satın almak istediğiniz ürünleri liste haline getirin. Liste haline getirdiğiniz ürünlerin dışına hiçbir şekilde çıkış yapmayın. Bu sayede alacağınız ürünler dışında ekstra bir harcama yapmayacaksınız ve kalan parayı kumbaranıza atabileceksiniz.

5 Para ile Rahatlamaya Çalışmayın

Tasarruf yapmanızı sağlayacak en etkili öneriler listesinin sonuna geldik ancak bu listenin en önemli önerisi bu maddede yer almakta.

Belki de listede yer alan ve hemen hemen herkesin farkında olmadan yaptığı en önemli gereksiz harcama rahatlama için yapılan harcamalar.

Her insan psikolojik olarak kendini kötü hissedebilir. Para harcamak sizi iyi hissettirebilir ancak bir süre kadar iyi hissettirecektir. Sonrasında giden paralarınız için canınızı sıkacaksınız ve tekrar aynı döngü içine gireceksiniz.

Kendinizi rahatlatmak için parasal değerlerden uzaklaşmayı deneyin. Paralı yöntemler yerine sessiz alanlarda yürümeyi deneyin. Yalnız kalmayı ve kafanızı dinlemeyi tercih edin. Bu gibi bir alışkanlığınız varsa mutlaka gözlemleyin. Ne kadar fazla gideriniz olduğunu gözleriniz ile göreceksinizdir.


1 Yorumlar

  1. Tasarruf önlemleri icin guzel öneriler..Ahh birde irademiz guclu olsa bu konuda

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu