Son eklenen

Samsung yeni SSD’sini Türkiye’de satışa sundu

Güney Kore’de kurulmuş olan dünya devi Samsung geçtiğimiz günlerde üst segment NVMe 2280-sized M.2 980 Pro sürücüsünü kullanıcılara sunmuştu. Aradan çok uzun zaman geçmeden bu SSD Türkiye’ye geldi.

Samsung’un üretmiş olduğu bu yeni SSD 250 GB, 500 GB, 1 TB ve 2 TB’lık depolama seçenekleri ile satılacak. Peki, bu SSD’nin Türkiye fiyatı ne kadar? Bu SSD’yi diğer SSD’lerden ayıran ne? Gelin hep birlikte buna bir bakalım.

SSD bize ne sunuyor?

Samsung’un en yeni SSD unvanına sahip olan NVMe 2280-sized M.2 980 Pro hem oyuncular hem de profesyoneller için bulunmaz bir nimet. Samsung tarafından yapılan açıklamaya göre SSD’ler oyun konsolları kadar iyi bir performans sunuyor. Ayrıca bu yeni SSD diğer Sata SSD’lerden 12.7 kat kadar daha hızlı. Bunun yanında PCle 3.0 SSD’lerden de 2 kat hızlı. Bu rakamlar oyun severler ve profesyoneller için gerçekten çok güzel bir rakam.

Elbette yüksek performans sunan bu SSD akıllara bazı önemli soruları getiriyor. Bu sorulardan birisi de hiç şüphesiz ısınma sorunu. Samsung kullanıcıları bu konuda da yalnız bırakmamış. Bu konuda yaptığı açıklama da ısınma sorunu için SSD’nin arka kısmına bir etiket eklemiş. Bunun yanında SSD’nin denetim birimine de Nikel kaplama yerleştirerek ısı dengesini kurmayı başarmış.

Fiyatı ne kadar?

Samsung Türkiye’de bütün depolama seçeneklerinin fiyatlarını maalesef açıklamadı. Sadece bir tanesini biliyoruz. O da 2 TB. 2 TB’lık 980 Pro SSD’nin Türkiye fiyatı şu an için 3.959 TL. Ancak bu SSD’ler şimdilik Samsung’un Türkiye’deki resmi sitesinde satılmıyor. İlerleyen zamanlarda Samsung sitesine bu SSD’leri ekleyecektir. Ancak ben almak istiyorum diyorsanız bu satışları gerçekleştiren sitelerden Samsung’un yeni SSD’sini alabilirsiniz. Bir sorun olmayacaktır.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu