Son eklenen

Youtube Video Üreticilerine Bağış Özelliği Getiriyor!

Youtube da içerik üreten kişiler Google Adsense ile reklam gelirleri elde etmekte. Her ne kadar gelir elde ediyor olsalar da çoğu zaman kazanç oranları düşük seviyede kalmakta.

Yayıncıların canlı yayında aldığı bağışların mantığında ilerleyecek olan yeni özellik duyuruldu. Youtube video üreticilerine bağış özelliği getiriyor. Bu sayede video izleyenler sevdiği ve desteklemek istediği içerik üreticilerine video üzerinden destek sunabilmekte.

Sadece bağış sistemi ile sınırlı kalmayacak olan güncelleme listesinde Youtube Shopping de bulunmakta. Youtube Shopping özelliği hali hazırda yurtdışında yüksek takipçili hesaplarda kullanılıyor ancak geliştirilen yeni özellik bazı şartları destekleyen kanallarda da kullanıma açılacak.

İzlediğiniz Videoya Anlık Olarak Bağış Yapabileceksiniz

Youtube yeni güncelleme notlarında yayınladığı bilgilere göre artık izlediğiniz video üzerinden anlık olarak bağış desteğinde bulunabileceksiniz. Özellik bazı ülkelerde test edildikten sonra kullanıma açılacak. 

Applause adı verilen yeni özellik ile birlikte canlı yayınlarda da bağış atma özelliği sisteme eklenebilir gibi gözüküyor. Söz konusu canlı yayın sırasında bağış atma özelliği şuan için ülkemizde kullanılabilir değil.

Sistemin gelişerek canlı yayın panellerinde olduğu gibi anlık olarak bağış atanların bir listesini gösterme planları da bulunmakta. Videonun alt kısmında veya yan kısmında yer alan bir panelden bağış atanların adını ve bıraktıkları notları görebilmek mümkün olacak.

Youtube Shopping ile Anlık Olarak Alışveriş Yapmak Mümkün

Youtube video üzerinden bağış özelliğinin yanı sıra kanal üzerinden anlık olarak alışveriş yapma özelliğini de kullanıcılara sunacak.

Söz konusu özellik Jack Paul gibi ünlü Youtuberlar tarafından zaten kullanımdaydı. Yüksek takipçili hesaplarda kullanıma açılan bu özellik butik hesaplarını da öne çıkartma amacı ile şartları yerine getiren küçük kanallar için de kullanılabilir durumda olacak.

Youtube Shopping özelliği sayesinde kayıt ettiğiniz adrese video içindeyken tek tıklama ile sipariş oluşturma imkânınız olacak. Videoda tanıtılan veya kanalın alışveriş sekmesinde bulunan ürünlere bu şekilde hızlıca erişme imkânınız bulunuyor olacak.

6 Yorumlar

  1. Bu bağış özelliği farklı birçok platformda kullanılan bir özellikti sanırım. Youtuberlar için güzel bir özellik olacağa benziyor:-)

    YanıtlaSil
  2. Youtuber olamadık gitti dedirtiyor bu Youtube haberleri bana :)

    YanıtlaSil
  3. Güzel düşünülmüş ama kim bağış yapar ki???

    YanıtlaSil
  4. inşallah faydalı olur bu uygulama

    YanıtlaSil
  5. Kim yapar bir düşünmek lazım

    YanıtlaSil
  6. Bence youtuberlara çok büyük katkılar sağlayacaktır güzel düşünülmüş bilgilendirme için teşekkür edriz.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu