Son eklenen

Etherium Nedir? Etherium ve Bitcoin’in Farkı Nedir?

Bir sistem olarak göze çarpan Etherium, ilk olarak Kuzey Amerika’da gerçekleşen bir Bitcoin konferansında kendine yer bulmuştur. Vitalin Buterin önderliğinde geliştirilen bir sistem olan Etherium, genel anlamda ilk günlerden itibaren alt coin listelerinde gibi algı yaratsa da aslında işin esasında blockchain teknolojisinin gelişmesine büyük fayda sağlayan ve kullanım alanının normalden çok fazla kapasiteye ulaştıran yenilik içerikli bir sistemdir. Etherium ile birlikte blockchain teknolojisi çok daha fazla şekillerde kullanılmaya başlanmıştır.

Etherium Nedir?

Etherium’u kısaca tanımlamak gerekirse, bu sistemin Ether adı verilen bir tür kripto para biriminin işletilmesini sağlayan bir sistem olduğunu söylemek doğru olur. Etherium sistemindeki en temel amaç, Bitcoin2in de içerisinde yer aldığı blockchain sisteminde kullanıcıların birçok farklı yeni yazılımı kullanmasını sağlamaktır. Etherium bu anlamda birçok kullanıcıya karşı tanıdığı bu özgür alan sayesinde çok sayıda alt coinin de piyasaya çıkmasında büyük oranda imkân tanır.

Etherium Sisteminin Amacı Nedir?

Etherium sisteminin en temelindeki amaç; başta kişisel veriler olmak üzere birçok önemli verinin üçüncü kişilerin eline geçmesini önlemek ve farklı amaca yönelik kişisel bilgi kullanımını durdurmaktır. Bugün dünya geneline bakıldığında alışveriş kapsamına giren birçok işlemin internet aracılığı ile yapıldığı görülür. İnternet alışverişlerinde birçok durumda karşılaşılan güvenlik açıklarının Etherium sistemi ile ortadan kaldırılması amaçlanmıştır. Sanal dünyada yapılan alışveriş ve harcamaların büyük bir çoğunluğu veriler şeklinde data hesaplarında kayıt altına alınır. Bu bilgilerin tam olarak hangi alanlarda ve ne amaçlarla kullanılacağı konusu günümüzde hala bilinmezliğini korumaktadır. Etherium üretimindeki temel amaç ise alışverişlerde yaygın kullanılan birim haline getirerek gereksiz bilgi paylaşımını önleyerek internet alışverişlerini daha güvenli bir hale getirebilmektir.

Etherium Güvenli Midir?

Etherium sistemi baştan itibaren güvenlik zayiatını önlemek için düşünülmüş ve hayata geçirilmiş bir sistemdir. Etherium sistemi işlemlerin dağınık kapasitede gerçekleştirilmesini mümkün kılar. Anonim nitelikli gerçekleştirilen işlemler neticesinde bu işlemler birçok farklı cihaz üzerinden yapıldığı için Etherium’un kaynağına ulaşmak imkânsızdır. Genele bakıldığında bütün işlemlerin aslında merkezi olmayan bir sistem üzerinden yürütüldüğü kolayca anlaşılır.

Merkezi olmayan ve kendi üretim biriminin kullanılmasını mümkün hale getiren Etherium, kullanımda gerek olacak olan yakıtı elde etmek için de Ether kripto birimini piyasaya çıkarmıştır. Ether olarak adlandırılan yakıtların elde edilmesi ile kazanılan bu yakıtın Etherium birimine dönüştürülmesi ve alışverişlerde kullanılması mümkün olur.

Bitcoin Nedir?

2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından ortaya çıkartılan ve bugün tüm borsada oldukça yüksek bütçelerle işlem gören Bitcoin kripto para listesinde zirvede yer alır. Birinci nesil blockchain olarak adlandırılan Bitcoin, kriptografi kullanımı sağlayan bir tür dijital varlık aracıdır. Herhangi bir devlete bağlı olmayan Bitcoin, izi sürülemez bir varlık olduğundan dolayı bütün işlemleri gizli tutulan bir tür sistemdir. Herhangi bir şahıs tarafından yönetilemeyeceği gibi herhangi bir devletin altına da Bitcoin’in girmesinden söz edilemez. Vergi sistemine dâhil değildir ve komisyon ödemeleri taraflardan alınmaz.

Bitcoin Nasıl Satın Alınır?

Bitcoin kripto para piyasasının zirvesinde yer alır ve günlük işlem hacmi oldukça yüksektir. Her geçen gün gösterdiği yükseliş ve düşüş seviyesi ile birçok yatırımcının ilk tercihi arasında Bitcoin yer alır. Günümüzde teknoloji vasıtası ile Bitcoin’e erişmek, satın almak ve kar elde etmek oldukça kolaydır. Genelde mobil uygulama üzerinden yapılan alım satım işlemleri bunun yanı sıra bilgisayarlar aracılığı ile de yapılabilir. Bilgisayar ve mobil cihazlara uyumlu olan ve kripto paralara kolay erişim sağlayan birçok farklı platform bulunur. Yatırımcılar kendi tercihlerine göre kullanacakları platformları cihazlarına kurduktan sonra buradan kendilerine bir cüzdan hesabı oluşturabilir. Giriş ve kayır işlemlerinin ardından sistem bir takım onaylamalar ve doğrulamalar ister. Güvenlik asçısından son derece titiz olan platformlarda işlemleri tam kapasiteli olarak yapabilmek için bütün doğrulama adımlarının başarı ile gerçekleştirilmesi gerekir.

Bitcoin Nasıl İşletilir?

Platforma giriş yapıldıktan sonra platform ile uyumlu olan banka hesaplarından sisteme belirli bir miktar para yatırılması gerekir. Yatırımcılar tercih edecekleri banka hesaplarından sisteme para yatırma işlemini gerçekleştirdikten sonra uygulama üzerinden bu parayı hem Bitcoin’e hem de platformda mevcut olan birçok para birimine kolayca dönüştürebilirler. Bitcoin alımının ardından piyasa değerinin yükselmesi ile kazanç, piyasanın düşük seyretmesi ile de belirli oranlarda zarar elde eden yatırımcılar dikkatli ve destekli yatırımları ile kısa süre içerisinde Bitcoin üzerinden ciddi gelir elde etme şansını yakalayabilirler.

Etherium ve Bitcoin’in Farkı Nedir?

l Bitcoin sisteminde yapılacak olan işlemler sınırlıdır. Belirli işlemler dâhilinde Bitcoin ticareti yapılır. Etherium sisteminde ise sadece Etherium kullanarak birçok alt coin üzerinden işlem yapmak mümkün olur. Aynı zamanda Etherium ile alt coinin kendisinin üretilmesi de mümkündür.

l Etherium ile Bitcoin sistemi birbiri ile kıyaslandığında Etherium sisteminin Bitcoin sistemine göre daha yenilikçi bir sistem olduğu anlaşılır.

l Bitcoin sisteminde sadece işletim sisteminin gücüne göre kazanç elde edilir. Etherium sistemine bakıldığında ise Etherium üreticilerinin genelindeki denge dikkate alınır.

l Bitcoin sistemi içerisinde herhangi bir bloğun oluşturulması yaklaşık olarak 10 dakikaya tekabül eder. Etherium sistemine bakıldığında bu süre 15 saniye ile sınırlıdır.

Etherium Nasıl Üretilir?

Etherium üretimi temelde Bitcoin mantığı ile benzerlik gösterir. Ancak dikkatli incelendiğinde iki sistemin birbirinden çok ince farklarının olduğu anlaşılır. Öncelikle Etherium üreticiliği hemen herkes tarafından tercih edilebilecek bir üretim sistemidir. Gerekli donanıma ve cihazlara sahip olan hemen herkes kolay bir şekilde düzenli olarak Etherium üretimi yapabilir. Gerekli sistem gereksinimlerini sağlamak için ekran kartlarına ihtiyaç vardır. Yerli seviyede ekran kartlarını bir araya getirerek hazırlanacak bir elektronik sistem üzerinden internet bağlantısını aktif ederek Etherium üreticiliği yapılabilir.

Etherium üreticiliği tercihe göre tek bir şekilde yapılabildiği gibi ortak bir havuz içerisinde de yapılabilir. Üretim için öncelikli olarak kişilerin bir Etherium cüzdanı açmaları gerekir. Açılacak olan bu cüzdana üretilen Etherium’ların karşılıkları olan değerler yansır. Biriken miktarlar belirli bir limite ulaştıktan sonra cüzdan sahipleri tarafından diğer para birimlerine dönüştürülebilir ve hesaptan bu tutarlar çekilebilir. Etherium üretiminde her geçen gün sayı arttığı için bu üretimden elde edilecek kazanç günden güne düşüş eğilimi göstermektedir.

Etherium Nasıl Satın Alınır?

Etherium almak zannedildiği kadar zor bir iş değildir. Türkiye genelinde Türk Lirası birimi üzerinden Etherium almak son derece kolaydır. Herhangi bir şekilde teknik bilgiye gerek kalmadan Etherium alınarak kısa süre içerisinde kazanç elde edilebilir.

Etherium gibi birçok farklı birimin işletildiği platformlar günümüzde oldukça geniş bir kitleye hizmet vermektedir. Hem bilgisayarlar yolu ile hem mobil uygulamalar vasıtası ile kullanılabilen bu programlardan dünya genelinde birçok farklı kripto borsasına geçiş mümkün olur. Yapılacak kayıt işleminin ardından kullanıcılar platformun istediği doğrulama bilgilerini girerek ve gerekli erişimlere izin vererek bu platformda kendilerine bir işlem hacmi yaratabilirler. Ardından bu platforma kendi şahsi banka hesaplarından Türk Lirası tutarı aktararak bu rakamı sistem üzerinden alış-satış sayfası vasıtası ile kolayca Etherium’a dönüştürebilirler.

2 Yorumlar

  1. Bitcoin ne kadar yükseldi öyle yaa şok oldum 😂 Etherium da duymuştum ama hiç girmiyorum böyle işlere... 🤗

    YanıtlaSil
  2. bitcoinden bir arkadaş 30 bin lirasını 200 bin yaptı ya yeni daha :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu