Son eklenen

BACKLİNK SATARAK PARA KAZANMAK

İnternetten para kazanmak günümüzde artık birçok yöntemle gerçekleştirilebilmektedir. Bunlardan birisi de website veya blog sahibi olan kişiler tarafından sıklıkla kullanılan backlink satarak para kazanmadır. Backlink satarak nasıl para kazanılır sorusunun cevabını verebilmek için öncelikle kimlerin neden backlink satın alma ihtiyacı hissettiğini analiz etmemiz gerekiyor. İşte backlink satarak nasıl para kazanılır sorusunun cevabı:

Kimler Neden Backlink Satın Alır?

Öncelikle backlink’in, Google arama sonuçlarında üst sıralara çıkma yolunda önemli bir etken olduğunu belirtmekte fayda var. Bir nevi bir website veya blog’un popülerliğini belirleyen backlink, sıralamalara etki ettiği gibi ziyaretçi çekmek için de oldukça önem arz eder.

Backlink almak ve doğal SEO çalışması yapmak günümüzde artık daha da zorlaşmış durumdadır. Birçok rakip ortaya çıkması, aynı kategorilerde binlerce website ve blog’un yayında olması ve SEO çalışmalarının zorlaşması backlink’e olan önemi daha da arttırmıştır. Backlink alanlar, genel olarak site değerlerini arttırmayı ve kaliteli – otoriter site veya bloglardan backlink almak isterler. Backlink satarak nasıl para kazanılır sorusunun cevabı da tam olarak burada gizlidir. Eğer kaliteli, arama sonuçlarında üstlerde yer alan bir website veya blog’a sahipseniz çok rahat bir şekilde backlink satarak para kazanma işini yürütebilirsiniz.

Backlink satarak para kazanma imkânına ulaşabilmek için Alexa değeri yüksek, belli bir kategori veya alanda bilinen yani popülerleşmiş ve ziyaretçi sayısı yüksek bir platforma sahip olmak gerekiyor. Eğer kaliteli bir website veya blog sahibiyseniz backlink satarak çok rahat bir şekilde ciddi gelirlere ulaşmanız mümkün olabilir.

Backlink Satarak Para Kazanma Yolları

Backlink satarak para kazanma yolları içerisinde footer link satışı, tanıtım yazısı satışı ve sponsor bağlantılar gibi yöntemler yer almaktadır. İstediğiniz şekilde backlink satabilir ve bu yollar için aynı veya farklı ücretler talep edebilirsiniz. Son dönemde en fazla kullanılan backlink alım yöntemi tanıtım yazısı yoluyla gerçekleşmektedir. Birçok kaliteli website ve blog tanıtım yazısı yayınlayarak burada backlink almak isteyen kişinin isteğine göre belli kelimelere link vermekte ve yazı içerisinde bir veya iki adet backlink çıkışı sağlamaktadır.

Backlink satarak para kazanma işlemi backlink yayınlayacak olan website veya blog tarafından belirlenebilmektedir. Ziyaretçi sayısı, site değerleri ve diğer etkenler backlink fiyatlarını direkt olarak etkilemektedir. Özellikle aylık ve 3 – 6 – 9 – 12 aylık periyodlarda yayınlanabilen footer linkler de backlink almak isteyen website ve bloglar için önem arz ediyor. Belli ücret karşılığında reklam vermek isteyenlere websitenizin footer kısmından başka bir site yada blog’a link çıkarak istedikleri kelimelerde backlink almaları konusunda destek sağlayabilirsiniz. Kaliteli bir website veya blog sahibiyseniz backlink satarak (tanıtım yazısı – footer link) aylık 1000 ₺ ve üzerinde para kazanabilirsiniz. Bu tamamen sizin reklam stratejinizle ve platformunuzun kalitesiyle alakalı bir durumdur.

Backlink Nasıl Satılır?

Backlink satışını gerçekleştirmek için kendi website veya blog’unuzda bir reklam sayfası oluşturarak reklam vermek isteyen kişilerin backlink satın almalarına yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca backlink satarak nasıl para kazanılır sorusuna cevap olarak webmaster forumlarındaki ilanlar da verilebilir. R10 ve WMaraci gibi forumlarda tanıtım yazısı yada footer link sattığınıza dair konu açabilir ve burada backlink satışıyla ilgili detaylı bilgiler paylaşabilirsiniz.

Backlink satarak ne kadar para kazanacağınız tamamen size bağlıdır. Websitenizin kalitesi, ziyaretçi sayınız ve içeriklerinizin kategorisi backlink satarak para kazanma aşamasında doğrudan etkili olacaktır. Yayınlayacağınız backlink sayısına göre ve belirlediğiniz fiyata göre aylık geliriniz değişiklik gösterecektir. Yeni blog ve websitelerde 20 – 30 ₺’ye tanıtım yazısı yayınlanabilirken, ziyaretçi sayısı çok olan ve kaliteli olan website ve blog’larda 200 – 300 ₺’ye tanıtım yazısı yayınlanabilmektedir. Backlink satarak para kazanma tamamen blog veya website’lerin kaliteleri ve sahiplerinin backlink fiyatı belirlemedeki inisiyatifiyle alakalı bir durumdur.


2 Yorumlar

  1. Gerçekten çok faydalı bir yazı olmuş. Benlm son dönemde fark ettiğim ise sosyal medyada yüksek takipçi sayısına sahipseniz, Blog için backlink almanız kolaylaşıyor. Yoksa eskisi gibi safece blog sayfanız göz önüne alınarak bu işe girmiyorlar gibi :)

    YanıtlaSil
  2. Bilgilendirici bir yazı olmuş öncelikle teşekkürler. Blog backlink gerçekten çok işe yarıyor faydasını çok gördüm.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu