Son eklenen

İNSAN KRALLIĞI (EL REİNO) DİZİ İNCELEMESİ

İnsan Krallığı ya da İspanyolca ismiyle El Reino, Netflix'in bu seneki iyi yapımlarından biriydi.Genel olarak Güney Amerika'daki bir kilisenin ticari ve karanlık ilişkilerini anlatmaktadır. Arjantin yapımı dizinin kaliteli bir kurgusu var diyebiliriz.

İnsan Krallığı Konusu

El Reino, Arjantin'deki dindar bir kilise topluluğunun işlediği suçları ve kendi içlerindeki yozlaşmayı anlatmaktadır.. İnsan doğası ve yaptıklarını meşrulaştırma ihtiyacı gibi konulara da değinmektedir. Ama eleştirel tavrına rağmen inanç unsurlarını da bünyesinde barındırmaktadır. Bu nokta da dizinin karmaşık bir mesajı vardır.

Dizinin öyküsü Aydınlık Kilisesinin karizmatik lideri Emilio ve onun yakınlarının çevresinde dönmektedir. Suç, yozlaşma, drama ve politika gibi pek çok unsuru aynı anda işlemektedir. Bu diziyi biraz karmaşık yapmaktadır. Ama bu türde bir dizi için normal diyebiliriz.

İnsan Krallığı Karakterler

Papaz Emilio, Arjantin'deki yükselen bir kilise topluluğunun lideridir. Aynı zamanda mevcut başkan adaylarından birinin yarış ortağıdır. Seçimi kazanması durumunda Arjantin'in yeni başkan yardımcısı olacaktır. Öte yandan bir suikast herşeyi değiştirecektir.

Julio, Emilio'un sağ koludur. Geçmişte yaşadığı travmalar sonrası kiliseye katılmıştır. Babası da eski bir politikacıdır. Dolayısıyla politika da tecrübeli ve yeteneklidir. Emilio'nun politikaya atılmasını desteklemektedir. Öte yandan Emilio'nun eşi Elena bunu onaylamaktadır. Bu yüzden Julio'dan hoşlanmamaktadır..

Elena, kilise liderinin karısı olarak sürekli işleri kontrol altında tutmaya çalışmaktadır. Ama kocasının politikaya girmesi bunu çok zorlaştırır.

Ana, Emilio'nun kızı ve kilisenin muhasebecisidir. Julio ile de ilişkisi vardır. Kilisenin kayıtlarında imzası olduğundan onun da başı kolayca yasalarla derde girebilir.

Tadeo, Emilio'un yeğenidir ve kendini tamamen insanlara yardım etmeye adamıştır. Kilisenin yetimhanesini işletmektedir. Jonathan isimli bir çocuğu korumaya çalışmaktadır.

Genel Değerlendirme

Yozlaşma temalı bir diziye göre oldukça heyecanlıydı. Sekiz bölümün ardından ikinci sezona dair meraklandırmayı da başardı. Şu an için dizinin işleyebileceği çok fazla materyal var. Kaliteyi muhafaza ettikleri müddetçe konu sıkıntısı çekmeyeceklerdir.

Dizinin eksik tarafı benzerlerinden ayıran bir özelliği olmamasıdır. Neredeyse bütün öykü benzer yapımlarla paralel şekilde ilerliyor. Karakterleri tek tek ele alsa da arka planları yeteri kadar ikna edici olmamış. Belki ikinci sezonda daha sağlam bir altyapı verilebilir.

Bir diğer sıkıntısı ise suç geçmişi fazla olan kişilerin politikaya çok kolay atılmaları olmuş. Rakip partiler çok basit bir şekilde onları yarıştan çıkartabilir. Belki bu da ikinci sezona kalmıştır. Oyunculuklar yeterli seviye de ama daha iyi olabilirdi. Bu tarz suç, içe dönük topluluklar ve yozlaşma temalı yapımları sevenler bu diziyi de beğenebilirler.


1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu