Son eklenen

Instagram'dan Silinen İçerikler Nasıl Geri Getirilir?

Sosyal medya denince artık ilk akla gelen platform olan instagram, artık kullanıcı dostu bir içeriği daha üyelerine sunuyor.

Çok kısa bir süre önce Facebook’un sahibi olduğu instagram uygulamasının içerisinde “yakında silinenler” adlı bir özellik eklendi. Bu şekilde kişilerin uygulamanın içerisinden bilerek ya da bilmeyerek sildiği gönderiler, videolar, hikayeler 30 gün süresince geriye dönülerek kurtarılması sağlanabilecek. Peki uygulamanın bu özelliği nasıl çalışıyor?

Bu özelliği kullanabilmeniz için öncelikle uygulama içerisinde üyelik girişinizi yapıp ayarlara girmelisiniz. Ondan sonra, hesap bölümüne ve arkasından da “yakınlarda silinenler” sekmesine tıklamanız yeterli. Burada listelenmeye başlayan silinmiş içerikler üzerlerine tıklanarak kurtarılması sağlanabiliyor. Ya da dilerseniz ihtiyaç duymamanız halinde artık buradan da kalıcı bir şekilde silebilmeniz mümkün oluyor.

Yalnız burada gönderiler ve hikayeler arasında süre olarak fark bulunuyor. Gönderilerde bu süre 30 gün olarak görülse de hikayeleriniz için bu süre sadece 24 saatle sınırlı tutulmuş durumda. Bu süre sizin için biraz az gibi görünse de instagramın hikayeler için belirlemiş olduğu 24 saatlik kısıtlayıcı süreyi düşünürsek bunda da sınırlama getirmiş olması normal sayılabilir.

Gelişmeye Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bu özelliğin, kişilerin bazı durumlarda siber saldırılara maruz kalmaları, hesaplarının kısa süreli de olsa çalınıp tüm verilerin silinmesi gibi durumlara karşı alınmış güzel bir önlem olduğunu firma yetkilileri açıklıyor. Günümüz gereklilikleri düşünüldüğünde kullanıcı dostu bu özelliği getirmeleri bizler için gayet iyi olduğu söylenebilir. Bu özelliğin eklenmesiyle firmanın ciddi beğeni topladığı ve olumlu yorumlar aldığını da belirtelim. Bu özellik hem siber saldırıya uğrama riskinizde hem de yanlışlıkla sildiğiniz ya da silip pişmanlık duyduğunuz durumlarda da oldukça iş göreceği kesin.

Instagram içerisinde silinen gönderilerinizi bu şekilde rahatça geri alabilecek ve yanlışlıkla ya da bilerek silmiş olduğunuz gönderilerin pişmanlığı konusunda sıkıntı çekmeden geri getirebileceksiniz. Bu özelliğe başta igtv videoları dahil olmamış olsa da uygulamanın özellik güncellemesinin gelmesiyle birlikte son anda bu özelliğinde eklenmiş olduğunu görüyoruz. Kimi durumlarda silinen videoların geri getirebilme özelliğinin de eklenmiş olması tam bir uyumluluk açısından da iyi olduğu kesin.

1 Yorumlar

  1. İnstagram kullanıcıları sildikleri ve pişman oldukları gönderilerini geri alma şansını elde ettikleri için mutlu olacaklar. Hesap ayarlarıma baktım ama hiç gönderi silmediğimden olacak yakına silenenler bölümünü göremedim... Ama işime yarayacak başka özellikler buldum. :)) Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu