Son eklenen

SİTEMAP (SİTE HARİTASI) NEDİR?

Site haritası, web sitesini ve sayfa indeksini daha iyi anlamak için arama motoru robotları ve tarayıcılar için özel olarak oluşturulmuş sayfalardan oluşur. Başka bir deyişle, site haritası, arama motoru robotlarının taramasını ve web sitenizde dizine eklemesini istediğiniz yapılandırılmış bir sayfa listesidir.

Site haritası, Google Bot gibi robotlara siteyi daha iyi dizine eklemesini söyleyen bir dosyadır. Bu, site haritasının Türkçe olduğu anlamına gelir. Dosya uzantısı .xml'dir. Site haritalarının arama motorunun indeksleme hızı üzerinde büyük etkisi vardır.

Sitemap dosyası sayesinde siteyi ziyaret eden robot hangi sayfanın güncelleneceğini, güncelleme sıklığını, son güncellemenin zamanını ve hangi sayfanın önemli olduğunu belirleyebilir. Karar vermek site yöneticisine kalmıştır.

Site haritaları, web sayfalarının derinliklerindeki sayfaları keşfetmeyi kolaylaştırır. Ana sayfadan direkt olarak ulaşılamayan ve sadece birkaç tıklama ile görülebilen bu sayfaların normal şartlarda botlara ulaşması uzun sürebilmektedir. Ancak, bir web sitesindeki tüm sayfaları düzenli olarak görüntüleyen site haritaları ile derin sayfalar da kolayca taranır ve arama sonuçlarında listelenir.

Sitemap Ne İşe Yarar?

Site haritaları, içeriğinizi arama motorlarına hızlandırmanızı ve daha hızlı dizine eklemenizi sağlar. Bu, kullanıcıların ve Google'ın birlikte çalışmasını kolaylaştırır. Diğer bir avantajı ise, arama motoru robotlarının bir web sitesinin yapısını anlamalarına ve sayfaları taramalarına, bunların göreceli önemlerini ve son güncelleme zamanlarına yardımcı olmanın uygun bir yolu olmasıdır.

Sitemap’in Faydaları Nelerdir?

Daha Hızlı İndex Oluşturma: Google, Yandex ve diğer arama motorları sayfanızı daha hızlı anlayabilir, bu nedenle web sitenizi dizine eklemenin ve arama sonuçlarında görüntülemenin yararlı bir yolu olarak kullanılabilir.

Derin Sayfaların Kolay Indexlenmesi: Arama motorlarının web sitenizin daha derin alt sayfalarını daha hızlı bulmasına yardımcı olabilir.

Site haritası oluşturmanın en önemli SEO faydası, sayfalarınızı arama motorları tarafından hızlı bir şekilde görüntülenebilmeleri için taramasıdır. Google, Yandex ve Bing gibi arama motoru botları her zaman sitenizi ziyaret eder ve sayfalarınızı tarar. Site haritası olmayan çok sayfalı bir sitede, tarama işlemi çok uzun sürebilir. Site haritaları bu süreci büyük ölçüde hızlandırır ve yeni veya güncellenmiş sayfaların arama sonuçlarında hızla görünmesini sağlar.

2 Yorumlar

  1. Site haritası işini bir türlü çözemedim blogda.

    YanıtlaSil
  2. Site haritasının önemi site için çok büyük. Önemli bilgiler için teşekkürler

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu