Son eklenen

Telefondaki Görüntüyü Televizyona Aktarma

Android ve IOS tabanlı telefonlar geliştirildikten hemen sonra ortaya akıllı televizyonlar çıktı. Smart TV sahipleri için bir hayli kolay olan ancak akıllı TV sahibi olmayanlar için bir sorun teşkil eden ‘’Telefondaki görüntüyü televizyona aktarma’’ durumu ise akıllardaki soru işaretini koruyor. Genellikle ailece telefondaki video ya da albümleri izlemek için kullanılan ya da telefondan açtığınız bir filmi televizyona aktarmak için akla gelen bu durum çözüme nasıl kavuşabilir? Her akıllı telefon ile televizyona görüntü aktarmak mümkün müdür? Şimdi gelin, bu sorunun cevabını birlikte inceleyelim.

 Akıllı TV’ye Görüntü Aktarımı

Akıllı bir telefon ile akıllı bir televizyon arasında gerçekleştirilen görüntü aktarma tipi, gerçekleştirilebilen en kolay televizyona görüntü aktarma türüdür. Bu işlemi gerçekleştirmek için elinizde bir wireless özelliği bulunan bir adet cep telefonu (IOS ya da Android işletim sistemli) ya da bir adet tablet olması yeterli. Smart TV özelliği olan her televizyonun cevap vereceği bu yöntem ile telefondaki görüntüyü televizyona aktarma işlemini çok pratik bir biçimde gerçekleştirebilirsiniz. Yapmanız gereken işlem şu şekilde gerçekleştiriliyor;

l Akıllı televizyonunuzun Wireless özelliğini açın,

l Akıllı telefonunuzun Wireless özelliğini açın,

l Televizyonunuzdan ve telefonunuzdan cihazlarınızı eşleştirin,

l Cep telefonunuzdaki Mirror screen özelliği ile televizyona bağlanın,

Bağlantı kurulduktan sonra dilediğiniz videoyu, ses doyasını ya da fotoğrafları, hatta isterseniz sosyal medya hesabınızı dahi televizyondan görüntüleyebilirsiniz.

HDMI Kablo ile Televizyona Görüntü Aktarma

Elinizde bir adet akıllı telefon ya da tablet var. Android cep telefonunuzu televizyona bağlama, Iphone ile televizyona görüntü aktarma ya da tablet ile televizyona bağlanma işlemi için yapmanız gereken şey basit. Aslında bu işlem için en kolay yöntem her ne kadar Smart TV sahibi olmak olsa da evinizde akıllı tv yok ise dahi bunu gerçekleştirmek mümkün. Bir adet micro USB HDMI çıkışına sahip kablo ile cep telefonunuz ve LCD ya da LED TV ile arasında HDMI köprüsü kurabilirsiniz. Bir tarafı telefonunuzun şarj soketine girebilen, diğer kısmı ise televizyona bağlanan bu HDMI kablolar, görüntüyü televizyona aktarabilmeniz için sizlere sorunsuz ve kurulumsuz yardım sağlayacaktır.

Wireless Adapter (Wi-Fi Adaptör) ile Televizyona Görüntü Aktarma

Cep telefonundan televizyona görüntü aktarma işlemi için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise Wi-Fi adaptör olarak bilinen ve internetten satın alabileceğiniz kablosuz görüntü aktarma cihazlarıdır. Eğer iyi bir kablosuz bağlantı adaptörü elde ederseniz, bu durumda geriye yalnızca kurulum yapmak kalacak. Satın aldığınız kablosuz aparat üzerinde yer alan giriş soketini televizyona takın ve cihazın aktifleşmesini bekleyin. Aktif olan cihazın kurulumunu televizyon menüsünde kurulum yazan ekrandan sağlayabilirsiniz. Sonrasında tıpkı akıllı televizyona bağlanıyormuş gibi telefonunuzun mirror özelliği ile eşleştirilen cihaza bağlanabilir ve bu özel aparat sayesinde telefondaki görüntüyü televizyona aktarma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bir dip not olarak belirtmek gerekiyor ki, bu cihazlardan satın almadan önce bilmeniz gereken bir konu söz konusu. İlgili Wi-Fi adaptör cihazlarını satın alırken kullanıcı yorumları ve ürün kalitesini göz önünde bulundurmak son derece önemli. Kalitesiz Wi-Fi adaptör cihazları ile bağlantınız sık sık yarıda kesilebilir, ses ve görüntü uyumu elde edilmeyebilir ya da görüntü kalitesinde sorun yaşayabilirsiniz. Bu nedenle kullanıcı yorumları olumlu olan Wireless Adapter cihazlarından satın almaya özen göstermelisiniz.

3 Yorumlar

  1. LCD var bizde ama akıllı değil. HDMI kablo işimi görür anladığım kadarıyla.

    YanıtlaSil
  2. Bazen çok işe yarayabiliyor bu tarz bilgiler. İhtiyacı olana da detaylı bir anlatım olmuş. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. saol yaaaa hiç aklıma gelmedi bu saol :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu