Son eklenen

Bitcoin Neye göre Yükselir?

Bitcoin yükselişini ve düşüşünü doğrudan etkileyen fakat açıklanamayan birçok nedeni bulunmaktadır. Bunun yanında bilinen sebepleri de bulunuyor gelin kripto paranın değerini etkiyen detaylarına bakalım.

Arz ve talep ’in Bitcoin'e etkisi

Arz ve talep bitcoin piyasasını etkileyen önemli bir unsurdur. Fakat bazı ek faktörler arz ve talebi doğrudan etkileyerek bu kripto paranın değerini aşağı ya da yukarıya hareket ettiriyor. Örneğin piyasa stabil seyrediyor ve bir anda fazlaca insan bitcoin alıyor bu durumda de yükselmeye başlıyor. Eğer talep fazla olmasaydı fiyatı aşağıda olacaktı en basit tanımıyla böyle açıklayabiliriz.

Bitcoin fiyatı neden dalgalanır?

Bitcoin dalgalanması toplam para birimine yakın hisse sahipleri tarafından gerçekleştirilir. Bu nedenle fiyatta dalgalanmalar yaşanabilir. Küçük hisse sahiplerinin aksine hisse sahibi yüksek olan kişiler işlem yaptığında fiyatta dalgalanmalar gerçekleşir.

Güvenlik sorunları Bitcoin ‘in değerini etkileyebilir

Bitcoin temel yapısı itibari ile güvenliğe bağlıdır. Güvenlik ihlalleri ile ilgili haberler doğal olarak etkileyebilir.

Bitcoin topluluğu güvenlik açıklarını meydana çıkardığında ki zaten bunun amacı açığın yine topluluk tarafından kapatılmasıdır. Bu önemli neden bitcoin değerini düşürebilecek niteliktedir.

Bitcoin değeri neye göre yükselir neye göre azalır

Bitcoin öyle tuhaf bir varlık ki her şey anında aşağıda düşebilir aynı şekilde yukarı da çıkabilir. Ayrıca yukarıda belirttiğimiz güvenlik ihlali haberlinin hepsinin bitcoin değerini yükseltecek veya düşürecek diye bir şey söyleyemeyiz.

Bitcoin ne kadar üretiliyor değerine etkisi

Bitcoin toplamda 21 milyon üretileceği açıklanmıştı. Günümüzde ise %88’i üretilmiş durumda her 210.00 blokta bitcoin halving gerçekleşerek mining yapılan bitcoin miktarı yarıya Düşmektedir. Bitcoin ilk üretime başlandığı zaman 10 dakikada 50 adet üretilirken şu an ise her 10 dakikada 6.25 bitcoin üretiliyor. 10 dakikada üretilebilen miktara baktığımız zaman arz azaldığı için değerinin artacağını söyleyebiliriz. Buna bağlı olarak zamanla Bitcoin değerini artacağı muhtemeldir

Ek nedenler

Önemli kurumların bitcoin kabul etmesini insanların alışverişlerini bitcoin ile yapmayı desteklemesi bitcoine olan ilgiyi arttırıyor. Geçtiğimiz aylarda Tesla'nın ve diğer birçok şirket bitcoin alımı yaptığını açıklamasının bitcoine olan güven artar ve insanları teşvik eder bu durum bitcoin değerini olumlu yönde etkiler.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu