Son eklenen

Metaverse nedir? Metaverse coin ne demek? Kripto Para Gündeminde Değişiklikler

Son günlerin popüler konularından biri olan Facebook ismini Meta olarak değiştirdi. Facebook şirketinin CEO’su Olan Mark Zuckerberg, son haftalarda basına sızdırılan isim değişikliğini onayladı ve önümüzdeki 10 yılda üzerinde durarak geliştireceği Metaverseyi tanıttı. Şirketin Horizon ismindeki sistemi şu anlık kullanıcıların kullanıma açılmasada hala geliştirme aşamasında.

Facebook bu proje kapsamında bünyesine 10 bin mühendis alacak ve yaklaşık 10 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı.

Facebook bu adımlar sayesinde Metaverse coinler hareketlilik kazandı. Peki, nedir bu Metaverse coinler? neden bu Kadar önemliler? Detayları konumuzun devamında.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg şirket ismini değiştirme nedeninin Facebook ismi şirketin geleceğini yeterince doğru anlatamadığı için daha öncede basına sızan Metaverse Türkçeye çevrilmiş adıyla Sanal evren olarak değiştirdiğini doğruladı.

Mark Zuckerberg düzenlenen konferansta CEO Zuckerberg Metaverse hakkında önemli bilgiler verdi. Metaverse kullanıcıların İnternet üzerinde bir sanal dünyaya bağlanmasını hedefliyor.

İnternet eskiden sadece metinden ibaretti ama artık teknoloji geliştikçe kameralı telefonlar çıktı ve daha görsel bir dünyaya dönüştü.

Metaverse Nedir? Neyi Hedefliyor?

 Facebook yaptığı açıklamada şirketin Dijital koleksiyon formatının değişmesi ile birlikte Ethereuma destek vermesi ve NFT  tokenlerini destekleceğini bildirdi. Şirketin Metaverse Ürünleri başkanı olan Vishal Shah yaptığını basın açıklamasında, “dijital ürünleri satmalarını, dijital alanlarında sergilemelerini ve bir sonraki kişiye güvenli bir şekilde satmalarını kolaylaştıracak bir sistemdir” sözlerini kullanarak açıkladı.

Metaverse Kripto Para Piyasasına Etkisi

Facebook yaptığı açıklamalar ve attığı adımlar ile birlikte Kripto para piyasasında ciddi hareketlilikler yaşandı. Ethereum blok zincirinde bulunan sanal gerçeklik platformunda Mana tokeni haberler ve açıklamalar ile birlikte %10 civarında bir yükseliş yaşandı. Bununla birlikte Sandbox projesinin Sand tokeni de küçük de olsa fiyat artışı oldu.

Kripto para Borsaları Yükselişte

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Binance de son 24 saatte en çok değer kazanan 10 kripto paranın yaklaşık 4ünü Metaverse ile ilgili açıklamalar ve haberler oluşturuyor. Metaverse ile ilgili söylentiler ve haberler bu alanda oldukça önem kazandı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu