Son eklenen

Keçi Sütünün Faydaları

Keçi sütünün faydalarından yararlanarak haftada en az 3 kere tüketmeniz tavsiye ediliyor. Keçiler genel olarak, doğada, dağda otlatılıyor. Yeni oluşan tüm yeşil bitkileri filiz halindeyken tüketiyorlar, tamamen organik ve sağlıklı besleniyorlar. Hazır yemler ile beslenmiyorlar. Buda sütü çok doğal ve faydalı yapıyor. Uzman doktorlar özellikle astım rahatsızlığı olanlar, alerjik hastalıkları olanlar ve öksürük gibi birçok hastalığın tedavisinin beslenme programında muhakkak keçi sütünün yer alması gerektiğinin altını çiziyor.

Keçi sütü eğer düzenli ve programlı tüketilirse, egzama, astım, sindirim problemleri ve varis gibi birçok hastalığın üstesinden gelerek, bu hastalıklara karşı vücudunuzun direncini arttırarak, bağışıklık sisteminizi güçlendiriyor. Keçi sütünün faydalarından biraz bahsedelim. İnek sütünden ve diğer sütlerden her oranda daha yüksek ve sağlık olan keçi sütünü tüketmeniz için nedenler şöyledir.

Ellerde yüzlerde ve cinsel bazı bölgelerinizde oluşan tüm egzamalı hastaların tedavisinde tüketilmelidir. Kalp krizi riskini azaltır. Kansere karşı en etkili besin kaynağıdır. Cildinizi güzelleştirir. Cilde canlılık verir. Kalsiyum oranından da zengin olan keçi sütü, kemik gelişimi için de çok etkili ve faydalıdır. Sağlıklı günler.

5 Yorumlar

  1. Dondurmam Gaymak filminde hakiki dondurmanın keçi sütünden yapılacağını iddia eden çobana, Ali usta: "keçi güde güde, keçi gibi inatçı olmuşsun " demişti.

    Demek ki keçi sütünün yeri gerçekten bir başkaymış. Keçi sütü tüketen kişiler de keçi gibi inatçı oluyorlar mı ki? Latife de olsa, gerçekten merak ettim şimdi.

    Keçi sütünün yararlarını anlatarak bizlerle paylaştığınız bu yararlı yazınız için teşekkür eder; kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. Doğal beslenen ve çok hareketli olan keçilerin sütünün faydaları tartışılmaz. Problem o süte ulaşabilmekte. Kutuya giren sütlere bir şeyler karıştırdıkları muhakkak. Sokak sütü olarakta sadece inek sütüne ulaşabiliyoruz. İmkan olsa da tüketebilsek keşke. Bilgilendirme için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. deneme fırsatım olmadı henüz :)

    YanıtlaSil
  4. keçi peyniri, keçi loru çok seviyom, keçi sütü de içeyim barik :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu