Son eklenen

2022 yılı araç noter devir ücreti

Yeni bir yıla girildi. 2022 yılına girilmesi ile beraber birçok sektör ve üründe yeni fiyatlar belli oldu. Doların artması ile kimi ürünlere yeni yıldan önce farklı oranlarda zamlar gelmesine rağmen, bazı sektörlerde zamlar gelmemişti. Nitekim onlardan bir tanesi de araç noter devir ücreti idi. Lakin 2022 yılı Ocak ayı itibarı ile bu alanda zam geldi ve yeni fiyatlar belli oldu.

İşte Yeni Ücretler

Araç noter devir ücreti bilindiği gibi aracı alan kişilerin notere ödemekle yükümlü olduğu ücretledir. Buna göre 2021 yılında 305 Türk Lirası olan araç noter devir ücreti 2022 yılı başı itibarı ile yüzde elli oranında zamlanarak 457 Türk Lirası olmuştur. 

4 Yorumlar

  1. Merhabalar.
    Eğer doğru hesapladıysam, noter ücretine yüzde 50 artış getirilmiş. Peki bizim ücretlerimize ya da maaşlarımıza ne kadar artış getirildi? Aradaki farkı Devlet mi karşılayacak?

    Bilgilendirme paylaşımınız için teşekkür ederim. Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. Araç devri sırasında notere ödenen ücret konusunda bilgim yoktu. İlerleyen yıllarda ihtiyacım olabilir ama. Bilgilendirme için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Maalesef artık kral çıplak, gerçekleri görme zamanı çoktan geldi. İnsanların inandığı değerleri kullanarak üretmeden ve işini ehline vermeden yüksek sesle ona bura bağırarak, insanları ayrıştırarak gelinen nokta bu.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu