Son eklenen

Bakkal Açmak Ne Kadar Kazandırır?

Bakkallar, çeşitli gıda ve temizlik ürünlerinin satıldığı ve insanların temel ihtiyaçlarının karşılandığı bayilerdir. Bakkallar genel olarak yüksek kar marjları ile çalıştığından dolayı, yüksek cirolar yapamasa da yine de iyi miktarlarda kar elde edebilirler. Bir bakkal açmak istiyorsanız, gereken sermaye minimum 100 bin TL olmalıdır. Eğer ki mahalle arası bir dükkân açmayacaksanız ve iş yapacağından emin olduğunuz bir bölgede bir dükkan açacaksanız, bu koşullara dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu koşullar altında açılacak olan bir dükkân güzel paralar kazanabilir. Peki bakkal açmak ne kadar kazandırır? Bakkal nasıl açılır? Bakkal açmak için gereken sermaye ne kadardır?

Bakkal Açmak İçin Gereken Sermaye

Orta büyüklükte bir bakkal açmayı planlıyorsanız, minumum 100 bin lira sermaye gerekir, ancak mahalle arası bir dükkân açmak için 50 bin lira da yetebilir. Bu koşullar altında açılacak olan bakkalların da elde edeceği karlar buna göre şekillenecektir. Eğer daha işlek bir bölgede daha büyük bir dükkân ile iş yapmak isterseniz, bu durumda minimum 300 bin lira sermaye gerekmektedir.

Bakkal Ne Kadar Ciro Yapar?

Bakkal açmak ne kadar kazandırır diye hep merak edip duruyoruz, bir bakkalın günlük cirosu, ne kadar kar elde edebileceğini büyük ölçüde etkiler. İyi iş yapan bir bakkal günde en az 5 bin lira ciro yapmaktadır. Mahalle arası dükkanlarda ise bu ciro 750 lira ile 1,500 lira arasında olmaktadır. Daha üst segment ve daha işlek bölgelerdeki bakkallar ise günlük 8-10 bin lira arası ciro yapabiliyorlar.

Bakkal Ne Kadar Kazanır?

Mahalle arası kurulmuş bir bakkal ayda ortalama 30 bin lira satış yapar. Bu satıştan bakkal sahibine 7-8 bin lira civarında brüt bir kar kalmaktadır. Giderler çıktığında bakkal sahibine net 4-5 bin lira anca kar kalabilir.

Ortalama işlek bir bölgede kurulmuş bir bakkal ise, ayda 100-150 bin lira arasında satış yapar. Bu satış bakkal sahibine ortalama 40 bin lira kar bırakır. Tüm giderler çıktığında bakkal sahibi 25-30 bin lira arasında para kazanabilir. Bu tür bir dükkân en az 300 bin lira sermaye ile açılır.

Yüksek işlek bir caddede açılmış olan bakkal ise ayda 300 bin lira satış yapar ve bu satıştan bakkal sahibi 70 bin lira civarında brüt bir kar elde eder. Tüm giderler çıkıldığında bakkal sahibinde 40-50 bin lira arasında kar kalmaktadır.

Bakkal Nerede Açılmalı?

Bakkal mutlaka işlek bir bölgede açılmalı diye bir şey yok. Eğer sermayeniz yüksek değilse, zaten isteseniz de işlek bir bölgede dükkân açamazsınız. Bakkal açacağınız dükkânın etrafında en az 100 metre yakınlarında herhangi bir dükkanın olmaması gerekir. Bu koşullar altında bile batmayacağının bir garantisi yoktur. Genel olarak baktığımızda her 2,000 kişilik nüfusa karşılık bir bakkal düşer. Eğer oturduğunuz mahalle veya semtte bu oranı geçen sayıda bakkal varsa, başka semtlere bakmanızda yarar var.

4 Yorumlar

  1. Lokasyon çok önemli. Büyük marketlerin ezmeyeceği işlek caddelerde akıllıca olabilir. Emeğine sağlık :))

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar.
    Fi tarihinde yapmıştık da boyumuzun ölçüsünü almıştık. Neden mi? İşini dürüst yapan her zaman kaybeder. (Züğürt Ağa)
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu