Son eklenen

Ehliyet Sınavında Hangi Sorular Çıkıyor?

18 yaşına basan her birey ehliyet alma ve araba sürme hayali kurar. 18 yaşına basar basmaz da ehliyet almak için başvuruda bulunur. Peki, ehliyet nasıl alınır ve nasıl sınavlardan geçilir ona bakalım. Ehliyet sınavı 2 aşamalı yapılmaktadır.

Bir tanesi yazılı bir sınav olurken, ikinci sınav ise uygulamalı, yani direksiyon sınavı olmaktadır. İlk sınavda, yani yazılı sınavda başarılı olursanız ikinci sınava hak kazanırsınız. İlk sınavda başarısız olan bireyler maalesef direksiyon sınavına hak kazanamaz. Direksiyon sınavında da başarılı olursanız, ehliyetinizi sorunsuz bir şekilde alabilirsiniz.

Yazılı Ehliyet Sınavında Hangi Sorular Çıkıyor?

Yazılı sınavda tam 50 soru sorulur ve bu soruların 27 tanesi trafik konusundan, 13 tanesi ilk yardım konusundan ve 10 tanesi de motor konusundan sorulur. Sınav 100 puan üzerinden değerlendirilir. Sınavı geçebilmeniz için en az 70 puan almanız gerekmektedir. 70 puanın altında bir puan alırsanız maalesef ikinci sınava hak kazanamazsınız. Üniversiteye geçiş ve liseye geçiş sınavları gibi yanlışlar doğruları götürmez.

Yani boş bırakmayıp bütün soruları cevaplarsanız sizin için eksisi olmaz tam tersine 70 puan almanıza kolaylık sağlar. Sınavı geçebilmeniz için en az 35 tane soruyu doğru cevaplamanız gerekmektedir. 35 sorunun altında doğrusu olanlar maalesef 70 puan alamaz ve uygulamalı sınava hak kazanamaz.

Ehliyet Sınavına Hangi Kaynaklardan Çalışılır?

Sınavda çıkacak bütün sorular, sürücü kurslarının verdikleri kitapçıklardan çıkmaktadır. Farklı bir kaynaktan soru hiçbir zaman çıkmamıştır. Dolayısıyla sürücü kurslarının verdikleri kitapçıklar dışında bir kaynaktan çalışmanız sizin için dezavantaj olur. Ehliyet sınavında çıkan sorulardan çoğunluğu trafik hakkında çıkmaktadır.

Trafik soruları ağırlıklı olarak trafik ışıklarından gelir. Yani ehliyet sınavına hazırlanırken, trafik konusuna ve trafik ışıklarına ağırlık vermeniz sizin için daha iyi olacaktır. Motor konusu kadın adaylar için maalesef daha zorlayıcı olur dolayısıyla en az doğruya motor konusunda sahip olurlar.

Kadın sürücüler motor konusuna ağırlık verip o konuyu daha çok çalışırlarsa onlar için daha iyi olur ve daha fazla doğruya sahip olabilirler. Sınavı geçemeyen adaylar yazılı sınava da, uygulamalı sınava da tam 4 kez girebilirler.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu