Son eklenen

Nasıl Youtuber Olunur?

Son yıllarda kitlesini hızlı bir şekilde artıran sosyal platform olan Youtube’un hem izleyicisi hem de içerik üreticisi hızlı bir biçimde artmaktadır. Durum böyle olunca birçok insan Youtube üzerinde içerik üretmek istiyor ve bu platformdan gelir elde etmek istemektedir. Bildiğiniz gibi son yıllarda youtuber sayısı ve youtuber olmak isteyen bireylerin sayısı bir hayli artmış durumda. Bundan dolayı youtuber olmak isteyen kimselerin dikkat etmeleri gereken birkaç husus bulunmaktadır. İşte youtuber olmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken o hususlar;

Nasıl Youtuber Olunur?

Youtube’a içerik üretmeye başlayan herkesin aklında bu soru oluşmuştur. Youtuber olmanın belirli bir kalıbı yoktur fakat youtuber olmak istiyorsanız yapmanız gerekenler ve dikkat etmeniz gereken kurallar bulunmaktadır. Öncelikle hemen olmayacağını bilmelisiniz. Son zamanlarda Youtube’a içerik üretenlerin sayısı bir hayli arttığı için youtuber olmak biraz daha zor bir hal aldı. Rakiplerinizin fazla olduğu bu platformda ön planda olmanız gerekiyor. Bunun içinde yapmanız gerekenler şu şekilde sıralanabilir;

Youtube’a içerik üretmek için belirli bir konu üzerinde ilerlemeniz daha etkili olacaktır. Her konudan videolar çekmek, kanalınızı karmaşık bir duruma sokacak ve fazla takipçi elde edemeyeceksiniz. Kategorinizi belirlemenizde oldukça büyük önem vardır. Örneğin oyun kategorisini seçerek daima oyun videoları çekebilirsiniz. Böylelikle oyun oynayan ve oyun videoları izlemeyi seven kullanıcıları sizi takip edecektir. Tabi oyun videoları çeken birçok kanal olduğundan, onlardan daha farklı içerikleri üretmeniz daha faydalı olacaktır. Buradaki farktan kasıt, oyun kategorisi dışına çıkmanız değildir. Yine oyun kategorisinde içerik üretebilirsiniz ancak diğer içerik üreticilerinden farkınız olmalı.

Youtuber olmanız için birkaç tane video yeterli olmayacaktır. Özellikle kısa zaman diliminde bu başarıyı elde etmeniz imkansıza çok yakın. Youtuber olmak istiyorsanız en az 7 ay aralıksız bir şekilde video yüklemelisiniz. Youtube algoritmasına göre önerilenlerde daha sık görünmeniz için en az 7 ay haftada en az 1 video yükleyebilirsiniz. Bu süreçte hiç ara vermeden video yüklemelisiniz. 7 ay sonunda direk youtuber olacağınızın garantisi elbette yok. Ancak 7 aydan sonra ilerlemeler olduğunu fark edeceksiniz. Çok zaman ayırmanız ve sık video yüklemeniz sizin için daha iyi olacaktır.

En Çok İzlenen Kategorileri Seçmelisiniz

Youtube’da daima izlenen ve her zaman izleyici bulan kategoriler vardır. Bu çok izlenen kategorilerden kendinize uygun olanı seçerek içerik üretebilirsiniz. Böylece videolarınız daha çok önerilecek ve sizde daha çok izleneceksiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken hususlar vardır. İlk olarak seçeceğiniz konunun size uygun olduğundan emin olmalısınız. Çünkü uzun süreler o kategoride içerik üretmeniz gerekecek ve hoşlanmadığınız ve sadece çok izleniyor diye seçtiğiniz bir kategoride sıkılmadan içerik üretemezsiniz. Bunun için yapabileceğiniz ve size uygun olan içerikleri seçmelisiniz. İşte Youtube’da en çok izlenen kategoriler;

Oyun, Yemek, Gezi, Vlog, Eğlence, Teknoloji, İnceleme, Makyaj

Youtube’da en çok izlenen kategoriler bu şekildedir. Youtube’a içerik üretmeye başlamadan önce bu konulardan size en uygun olanı seçmelisiniz. Böylelikle daha hızlı bir şekilde ilerleyecek ve daha yüksek izlenmeler elde edebileceksiniz.

Kanal İçi SEO Ayarlarınızı ve Video SEO Ayarlarınızı Yapmalısınız

Youtube’da yüksek izlenmeler, yüksek takipçiler istiyorsanız kısacası youtuber olmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli hususta kanal içi ve video SEO ayarlarıdır. Yüklediğiniz videolarınızın önerilmesi ve daha çok izlenmesi için SEO ayarlarına dikkat etmelisiniz. Youtube kanalınızda ve videolarınızda uygulamanız gereken ayarlar;

Kanal Etiketleri

Kanal etiketleri, kanalınızın ön plana çıkmasını ve aramalarda eşleşen sonuçlarda gösterilmesini sağlar. Kanalınızı açtıktan sonra Youtube kanal etiketlerinizi oluşturmalısınız. Etiketlerinizi eklerken size uygun olan etiketleri eklemeniz gerekmektedir.

Oynatma Listeleri

Mutlaka her kanalda oynatma listeleri bulunmalıdır. Birçok kullanıcı oynatma listesinin faydalarından haberdar değil ancak oynatma listeleri daha fazla izlenmeniz ve kanal trafiğinizi artırmanız için oldukça etkilidir. İlgili videoları belirli kategoriler altında toplayarak, videolar arası trafiği artırabilir, kanal izlenme sayınızı yükseltebilirsiniz.

Kanal Adı, Kanal Resmi ve Banner

Özellikle yeni açılan bir kanal için bu üç madde oldukça önemlidir. Yeni açılan bir kanalın başarılı görünmesini sağlayan en büyük etkenler; kanal adı, kanal profil resmi ve banner (kapak resmi). Bu üç maddeye özen göstermelisiniz. Sizi yeni keşfeden kullanıcılara başarılı görünmek için kanal adınızı, profil ve kapak resminizi iyi belirlemelisiniz.

Kanal içi yapılması gereken temel ayarlar bu şekildedir. Bundan sonra ise videolarınızın ayarlarını yapmalısınız. Her yüklediğiniz video için ayrı SEO ayarları yapmanız gerekmektedir. İşte yapılması gereken video SEO ayarları;

Thumbnail (Video kapak resmi)

Video başlığı

Video açıklaması

Video etiketleri

Youtube’a her video yüklediğinizde bu maddeleri dikkatli ve özenle uygulamalısınız.

Yüklediğiniz videolarınızın kapak resmini başarılı bir şekilde oluşturmalısınız. Videolarınızın önerildiği zaman izlenme alması için kapak fotoğrafı oldukça önemlidir. Daima videonuzla alakalı ve dikkat çeken thumbnail oluşturmalısınız.

Videolarınızın başlığı çok uzun tutmamalısınız. Videonuzla alakalı olan anahtar kelimelerden oluşan başlık belirlemelisiniz. Buradaki önemli husus, anahtar kelime içeriyor olmasıdır.

Videolarınızın açıklama kısmınız boş bırakmamalısınız. Açıklama kısmında videonuzdan bilgiler vermeli ve anahtar kelimelerinizle cümleler oluşturmalısınız.

Video SEO ayarlarının en önemli kısmı da video etiket kısmıdır. Bu bölüme eklediğiniz etiketler, videonuzla alakalı olmalıdır. Başlıkta ve açıklama kısmında kullandığınız etiketleri videonuzun etiketler kısmına da eklemelisiniz. Bunun yanı sıra videonuzla alakalı olan kelimeleri etiketler kısmına eklemelisiniz. Burada dikkat etmeniz gereken bir husus vardır. En az 2 anahtar kelime başlıkta, açıklama kısmında ve etiketler kısmında yer almalıdır. Bunun yanı sıra videonuzla alakalı olan en az 10 anahtar kelimeyi videonuzun anahtar kelimeler kısmına eklemelisiniz.

1 Yorumlar

  1. Video işi nedense çok üşendiğim bir iş. Yazmak daha cazip geliyor ☺️

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu