Son eklenen

TİKTOK VİDEOLARI KEŞFETE NASIL DÜŞER

Hiç şüphesiz son dönemlerin en popüler uygulaması tiktok video paylaşım platformudur. Milyonlarca kullanıcı bu ortamda kısa kısa videolar paylaşmaktadır. Bütün sosyal medya hesaplarında olduğu gibi buradada amaç, takipçi ve beğeni almaktır.

Instagram ve Facebook üzerinden yapılan paylaşımlar sayfayı takip eden kişiler tarafından görülmektedir. Şayet çok popüler bir Instagram kullanıcısının paylaşımı ana sayfadaki keşfete düşer. Peki, tiktok video keşfete nasıl düşer?

Tiktok takipçi arttırma

Takipçi sayısı ne kadar fazla olursa videoların sizi takip etmeyen kişilerin ana sayfasında görülme olasılığı bir o kadar yüksektir. Instagram da olduğu gibi tiktok takipçi arttırmak için videoların orijinal ve dikkat çekiyor olması gerekir. Binlerce beğeni alan paylaşımlar her zaman başkasını taklit etmeyen, emek verilerek hazırlanmış, kendine has bir tarzı olan videolar olmuştur.

Videoya açıklama eklemek

Paylaşılan video öyle ya da böyle birilerinin sayfasına düşer. Burada önemli olan nokta videonun yukarıya kaydırılmadan sonuna kadar izlenmesidir. Üretici tarafından videonun altına yapılan açıklama izlenmesi için çok önemlidir. Merak uyandırıcı açıklamalar her zaman etkili bir taktiktir. Mesela, bu videoda elma yiyorum demek yerine elma yerken başıma neler geldi demek insanlarda merak uyandırır. Eğer tiktok video keşfet nasıl düşer? Videolar neden çok az kişi tarafından görülüyor? gibi problemleri ortadan kaldırmak için etkili bir video açıklaması eklemek gerekir.

Videoya etiket eklemek

Videoları daha fazla kişinin görebilmesi için açıklama kısmına bir iki tane etiket yapmak yeterlidir. Bazı kullanıcılar fazla etiket koymanın işe yarayacağını düşünür. Fakat çok etiket eklemek çok da etkili değildir. Fenomen tiktokerların videolarını takip edip, etiket yapma konusunda fikir edinilebilir.

İnsanların ilgisini çekecek bir video, merak uyandırıcı video açıklaması, fazla olmamak kaydıyla bir kaç tane etiket yapmak tiktok keşfet düşmek için kriterlerdir. Popüler bir tiktok kullanıcısı olmakta birazda şans işidir. Önemli olan dikkat çekmeyi başarmaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu