Son eklenen

ÜCRETSİZ WEB SİTESİ NASIL AÇILIR?

Web siteleri, internet ortamında olmazsa olmaz araçlardan birisidir. Lakin Web site açmak da bu sitenin sürdürebilirliğini sağlamak da oldukça meşakkatli bir iştir. Öyle ki bir web sitesini yeni yeni kurmaya başlayan birisi şu adımları uygulamalıdır.

1. İlk olarak bir web sitesi taslağı almalıdır

2. Domain kaydetmelidir

3. Sitenin altyapısı ve hafızasının olması ve de bunun işlemesi için her hosting satın almalıdır.

İş bu süreçte oldukça meşakkatli ve pahalı bir hale gelebilmektedir. Peki Ücretsiz Web Sitesi Açmak mümkün müdür? Bu şekilde bir yöntem varsa bu nasıl gerçekleşir? Öncelikle bunun cevabını sizlerle paylaşalım.

Bir web sitesine ya da bir diğer türü olan bir Blog sayfasına sahip olmanın iki kolu vardır. Bu yollardan en çok kullanılanı da bir paket halinde web sitesini satın almaktadır. Web site ya da Blog sayfasına sahip olmanın bir diğer yolu ise web sitenin yukarıda da belirtildiği gibi sahip olması gereken hususlarını ayrı ayrı elde etmekle birlikte web sitesini kurma yoludur. Bu anlamda web sitesine sahip olmak göründüğü gibi pek de kolay iş değildir. Lakin Web sitesinin ve Blog sayfasının bizlere sunduğu olanak ve Para Kazanma fırsatlarını ele alırsak, gelişen internet mecra suyla birlikte artık paranın internette döndüğünü de hesap edersek oldukça mantıklı bir yatırım olarak karşımıza çıkmaktadır.

Aynı şekilde bedava bir web sitesi açıp da buradan para kazanan kişi sayısı çoktur. Nitekim bir Web sitesinden para kazanmanın olmazsa olmaz üç kuralı bulunur;

Bunlardan ilki site linkinin spot olmamasıdır. Yani blogspot.com uzantılı olmamalıdır. Aksine yeni bir domain satın alınıp siteye eklenmelidir. Bu şekilde site hem daha çok öne çıkar hem de para kazanma açısından ilk şartı sağlamış olur.

İkincisi de sitenin en az 2 ay boyunca aktif olarak çalışması gerekir. Yani yeni site açan biri reklam başvurusu yapamaz yapsa bile bu büyük ihtimalle olumsuz sonuçlanacaktır.

Son olarak da bir web sitenin para kazanabilmesi aktif edilebilir olması için ( reklam başvurularının kabul edilmesi için) site trafiğinin oldukça iyi olması gerekir. Yani herhangi bir paylaşılan gönderiye en az 300 kişinin görmesi şarttır.

Bu şartları sağlayan her site reklam ya da bir diğer site para kazanma yollarına başvuru yaparak olumlu sonuçlanabilmesine sebep olabilir. Peki ücretsiz Web sitesi açma yolları nelerdir?

Blogger Yolu İle Ücretsiz Web Sitesi Açmak

Blogger, Google şirketinin bizlere sunduğu önemli destek uygulamalarından birisidir. Nitekim bu uygulama ile hem site hem de istenilen Blog sayfası ücretsiz olarak açılabilir. Bunun yapması gereken tek şey Google hesabı ile Blogger uygulamasına kayıt yaptırmak. Kısaca Blogger ile ücretsiz site sahibi olmak için şu adımlar takip edilebilir;

Blogger sayfasına erişin ve bir Google hesabınızla bir oturum açın.

Açılan oturumdan sonra Site Sahibi ol sayfasına girin

Kendi bilgilerinizi sonra da kurmak istediğiniz sitenin ismi ile site kurmaya basit bir şekilde başlayın

Son olarak hazır olarak kurduğunuz sitede bir gönderi yayınlayın ve performansını kontrol edin.

Blogger ile açılan sitenin uzantı adı blogspot.com ile bitmektedir. Bu para kazanma açısından site sahibine engel teşkil edebileceğinden ucuz bir domain ile sitenizin uzantı adını ilgi çekici kalabilirsiniz. Bununla ilgili İnternette domain satan veyahut kiralayan birçok platform bulunur.

Wordpress İle Ücretsiz Web Sitesi Açma Fırsatı Yakalayın

Wordpress uygulamasına bağlı olarak yaklaşık 1 milyon kurulmuş ve aktif şekilde buradan para kazanan site bulunur. Blogger'a göre daha çok temaya ve daha kullanışlı bir yapıya sahiptir. Nitekim internet ortamında da ücretsiz bir şekilde sitenize Wordpress altyapısı ile kurabileceğiniz birçok site teması bulunur. Bu açıdan Ücretsiz Web Site Kurmak için en çok başvurulan yöntem Wordpress olarak karşımıza çıkıyor.

Wordpress ile site açmak için Wordpress uygulamasına eriyerek buradan tıpkı Blogger ’da olduğu gibi kayıt yapmanız yeterlidir. Bundan sonraki adımlar ise ;

1. Web sayfası ya da Blog sayfasının türünü belirlemek

2. Sitenin adını koymak

3. Site uzantı adını seçmek

4. Site temasını seçmek

5. Son olarak da bu işlemleri onaylamak

Yer alıyor.

Ücretsiz Olarak Açılan Web Sitesinden Para Kazanma Yolları Nelerdir?

Ücretsiz olarak bir Web sitesine sahip olmak oldukça basit bir iştir. Bunun yanında da ucuz bir maliyetle sitenizi hem ilgi çekici hem de para kazanma altyapısına daha çok hazırlayabilirsiniz. Bu anlamda bizlerin karşısına şu yöntemler çıkıyor.

1. Siteye Reklam Vererek Para Kazanmak

Ücretsiz olarak açılan bir Web sitesi ya da aynı şekilde Blog sayfası için para kazanma şartlarını daha önce söylemiştik. Bunun yanında sitenin iyi bir trafiğe sahip olması öncelikli şarttı. Nitekim sitenize reklam verebilmek için birçok platform bulunur. Bunlar kısaca şu şekilde ifade edilebilir;

Google Adsense

Wordego

Reklamstore

Reklam Ağacı

Admatic

2. İş Ortaklığı İle Site Üzerinden Para Kazanmak

Birçok sitede reklam üzerinden satış ile para kazanan kişiler mevcuttur. Bunun için yukarıda da belirtilen reklam sitelerinde banner şeklinde sitenize iş Ortaklığı şeklinde reklamlar yerleştirebilirsiniz. Ya da bir diğer yöntem ile mağaza ve benzeri kuruluşlarla anlaşarak iş ortaklığına başvurabilirsiniz. Bu yöntemde eğer ki site trafiğiniz iyiyse oldukça gelir elde şansı bulunmaktadır.

3. Sitenizde İlan Yayınlayarak Para Kazanabilirsiniz

İlan yayınlamak birçok sitenin tekelinde bulunur. Nitekim bu şekilde özellikle haber siteleri yüklü miktarda para kazanmakta. Öyle ki bu yöntemi kullana bilmeniz için sitenizin trafiğinin oldukça iyi olması gerekir.

3 Yorumlar

  1. ücretsiz web sitesi oluşturmada blogger tercihimdir benim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende blogger kullanıyorum 2013'de başladım

      Sil
  2. Çok önemli bilgilerdi. Son zamanlarda benim de üzerinde durduğum konulardan biri bağımsız bir Web sitesi açmak. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu