Son eklenen

Xiaomi hakkında bilinmesi gerekenler

Son yıllarda çıkardığı ürünlerle her alanda başarı gösteren Xiaomi, teknoloji alanında da parlayan bir yıldız gibi olmuştur. Dünyanın her yerinde akıllı telefon devlerini geride bırakarak akıllı telefon dünyasını adeta ele geçirmiştir. Şirket neredeyse her alanda ürün çıkarıp satıyor. Xiaomi isim olarak küçük pirinç anlamına geliyor. İsim ve logo olarak hem büyük bir prestije hem de anlamlı bir felsefeye sahiptir. Böyle kısa bir zamanda ulaştığı konuma bakarsak ileride ne kadar büyük ve güçlü bir marka olacağını tahmin etmek elbette zor değildir. Peki Xiaomi böyle güçlü olmayı nasıl başarıyor. İnsanlar neden böyle bir markayı tercih ediyor. Nasıl oldu da bu kadar popüler hale geldi elbette bunlar merak konusudur. Xiaomi’nin bu kadar tercih edilmesini birkaç maddede sıralayabiliriz.

Xiaomi, Kar Marjını Her Zaman %5 Olarak Belirlemiştir.

Şirketin Ceo’u olan Lei Jun 2018 nisan ayında yaptığı açıklamada, akıllı telefon ve diğer tüm ürünlerde maksimum kar oranlarını %5 olarak belirlemişlerdir. Ve bu oran hiçbir zaman değişmeyecektir. İnsanların xiaomi’yi tercih etmelerini en büyük sebebi ucuz ve kaliteli olmasıdır.

Milyonlarca Ürün Satarak Rekorlar Kitabına Girdi.

2015 yılında 11.11 indirimleri kapsamında en fazla ürün satarak rekor kıran xiaomi, 24 saat içinde 2.112.010 adet satış yaparak guinness rekorlar kitabına adını yazdırmayı başarmıştır. Akıllı telefon dışında akıllı ev aletleri, priz, mi band fitness takip cihazı ve televizyon satarak 420 milyon dolarlık satış yaptı. Birçok şirketin yapamadığını Xiaomi 24 saatte yaptı.

Xiaomi 3.6 milyon dolar harcayarak alan adı satın aldı.

2014 yılında xiaomi.com alan adını 3.6 milyon dolar harcayarak mi.com olarak değiştirmiştir. Çin dışındaki bölgelerde insanların telaffuz etme konusuna bu şekilde çözüm bulunmuştur. Mi Xiaomi’nin global ismi haline gelmiştir.

Xiaomi garip ürünlerde üretiyor.

Mi 8 mi mix3 ve redmi modelleri ile tanınan şirket bunların yanı sıra priz, akıllı ampul, süpürge, taşınabilir batarya ve akıllı robotlarda üretiyor. Aynı zamanda seyahat bavulu, pirinç pişirici tükenmez kalem gibi ürünleride üretiyor.

Xiaomi, Google İle Önemli Bağlantısı Bulunuyor.

Şirket yönetiminde bulunan 3 kişi daha önce Google ile çalışmış kişilerdir. Lin Bin, Hong Feng ve Başkan Vekili Hugo Barra Google’dan ayrılarak xiaomi ile çalışmaya başlamışlardır.

Amerika’da Apple Çin’de ise Xiaomi

Xiaomi birçok kişi tarafında Çin’de Apple olarak isimlendirilmiştir. İsim ve mağaza benzerliğiyle Apple ile aynı çizgide gidiyor. Ve şu anda Xiaomi, Çin’e hakim durumda.

Xiaomi Ceo’u Lei Jun da giyim ve konuşma tarzı olarak Steve Jobs’a benzetiliyor.

Xiaomi Reklama Para Harcamadan Büyüyor.

Dünyanın birçok yerinde mağazası bulunan xiaomi, ucuz ürünler satarak reklama para harcamıyor. Ürünlerini ucuz olması nedeniyle insanlar tarafından daha fazla tercih ediliyor. 

4 Yorumlar

  1. %5 kar hedefi çok gerçekçi ve hayranlık verici

    YanıtlaSil
  2. Sağlam tutuldu çevremde bir çok kişide var.

    YanıtlaSil
  3. Telefonum bozulunca ben de Xiaomi aldım. Şimdilik memnunum ☺️

    YanıtlaSil
  4. Xiaomi'den yazıyorum, memnunum.

    24 saatte 2 milyon üzeri satış yapmak harika bir başarı.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu