Son eklenen

Blog Yazarak Para Kazanmak

Online olarak çalışmak ve sevdiği işi yapmak isteyen kişi sayısı çok fazladır. Ancak nasıl bunu yapacaklarını bilemezler. Bu nedenle blog yazarak para kazanmak bu noktada önemli olan adımlardan oluşabilmektedir. Blog yazarak nasıl para kazanılır, ne yapılması gerekir, hangi bloglar öne çıkıyor, bütün aradığınız soruların yanıtlarını sizler de yazımızda bulabilirsiniz. Bu sayede daha güvenilir ve profesyonel nitelikte online işlemlerden para kazanmayı sağlayabilirsiniz.

Blog Yazarak Para Kazanmak mümkün müdür?

Blog yazarak para kazanmak tabii mümkündür. Çünkü çevremizde bunun örneklerini görmekteyiz. Nitelikli ve farklı içerikler ile açılmış olan blog sitelerinin takip edildiğini görmekteyiz. Özellikle bu blog sayfalarına yönelik sosyal medya hesapları ile de desteklenen blogları hem ülkemizde hem de dünya genelinde gelişmekte olan bir sektör halinde görebilmek mümkün.

Blog Yazmak Zor mudur?

Blog açmaya karar verdiniz ve bunu nasıl yapacağınızı bilemiyorsunuz. Blog yazmanın zor olup olmadığına ilişkin aklınızda soru işaretleri bulunuyor. İşte böyle durumlarda dikkat edilmesi gereken unsurlar var. Blog yazmak kişinin kendi yeteneğine göre zor da olabil, kolay da olabilir. Açtığınız blogların kendi hobileriniz ve sevdiğiniz işler olmasına dikkat etmeniz gerekir. Bu şekilde zorluk kısmı biraz ortadan kalkar. Her insanda yazma yeteneği bulunmayabilir. İçerikleriniz çok okunsun istiyor iseniz, özgün yazı yazan bu işi meslek edinmiş olan makale yazarları ile çalışmak daha doğru bir yol gibi görünebilir. Ancak benim blog sayfam olsun istiyor iseniz buna uygun kendi deneyimlerinizi yansıtacağınız samimi bir portföy oluşturabilirsiniz. Düzen, istikrar ve özgünlük gibi disipline dair adımlarınız bulunuyor ise blog yazmak sizin için zor bir unsur olmayacaktır.

Nasıl Blog Açılır?

Bir blog sayfası açmak için ilk başta basit teknikleri kullanabilirsiniz. Buna yönelik olarak blog sayfası takiplerini nitelikli şekilde değerlendirebilirsiniz. Nasıl blog açılır diye merak ediyor iseniz, bu konuda online ortamda araştırmalar da yapabilirsiniz. Ancak tavsiyemiz, basit ve hazır kalıp formatlarını kullanarak blog sitesi açmanız yönünde olacaktır. İşe yeni başlayan kişiler için bir alan adı bulmak, güvenlik sertifikası almak ve siteyi güvenilir kılmak önemlidir. Domain edinmek ve bir hostta barınmak önemlidir. Hazır kurulu sitelerin satışlarını takip edebilirsiniz. Satın aldıktan sonra ya da siteyi kendiniz uygun bütçe ile kurduktan sonra küçük çaplı düzenlemeler yaparsınız.

Alan adı alırken blogunuzun konusuna ve amacına uygun yöntemler seçmenizi tavsiye ederiz. Wordpress gibi ücretsiz olarak bulunan blog siteleri dahi olsa, host ve domain almak için belirli ücret ödemesi yapıyorsunuz. Aslında bu dolar kuru ile değişiyor. Çünkü domain adı 5 USD 10 USD gibi uygun bütçeli olsa da host 100 USD ile 150 USD arasında değişebiliyor. Bunun için de servis kiralama hizmeti sunan, host kiralayan güvenilir kişiler ile çalışarak daha uygun bütçeli olarak mal edebiliyorsunuz. Yıllık 1000 TL ile 2000 TL arasında değişen bir blog gideriniz oluyor. Makale yazarı ile çalışacaksanız aylık 1000 TL gibi bir gideriniz olurken getiriniz ise 10.000 TL ye kadar çıkabiliyor. Bu nedenle blog açma işi her zaman kar getiren bir iş olarak görülüyor.

Blog Yazarak Para kazanmak Nasıl Olur?

Blog yazmak kişilerin kendi dünyasını bir şekilde yazı ile yansıtmasıdır. Kendi gibi olan insanların ve onunla özdeşim kuran kişilerin bloglarını takip etmesi ile birlikte sistem işler. Buna bağlı olarak dünya genelinde bu sistemi oturtmuş olan çok ünlü bloggerlar vardır. Blog yazan kişilere blogger denir. Bu kişiler bazen kendi içeriklerini oluştururlar. Bazen de bloglarını güncel tutabilmek adına makale yazarları ile birlikte çalışırlar. Makale yazarları onlar adına yazı yazar. Para karşılığında cüzi ücretlere bu yazıları satın alırlar. Kendi sitelerinde yayınlarlar. Ancak reklamlardan ya da iş ortaklıklarından gelen kazançları yazıya verdikleri parada daha fazla olmaktadır. Buna karşın kimi bu yolu tercih ederken kimi de kendi blog sayfasına yalnızca kendisi yazar. Güncellemeleri yapar, fotoğraf görsellerini ortaya koyar. Düzenlemelerini yapar ve güncel olarak sitesini yayın hayatına dahil eder. En çok merak edilen konulardan biri de bloggerların aylık kazançlarını oluşturan gelir kaynaklarının ne olduğudur.

l Google reklamları

l Satış ortaklığı

l Niş siteler

l Marka ortaklıkları

l Yazılardan gelen gelirler

l Online kurslar, satış ortaklıklıları

l Dijital ürün üreticiliğinden kaynaklı online kazançlar

l Sponsorlu içerikler

Bir blogger reklam tıklanmaları dışında ve yazı okunmaları dışında birçok farklı kanal aracılığı ile para kazanabilir. Bu saydıklarımız da bloggerların gelirlerinin kaynaklarıydı. Bu sayede düzenli içerik üreterek Türkiye’ de ortalama 10.000 TL ile 20.000 TL aylık kazanç sağlayan ünlü bloggerler bulunuyor. Bunlar da yapmış oldukları çalışmalar ile okuyucularına yönelik farklı içerik üreticiliği yapıyor. Ancak her ne kadar blogger gelirlerini yazdıysak da aslında bu iş para için yapılmamalı. Ne kadar kendini geliştiren ve faydalı olmaya çalışan blogger varsa, kazançları zaten yaptıkları işler nedeni ile onları buluyor. Bu ayrıntıya dikkat etmek önemli. Para kazanmak için değil işini iyi yapmak ve layıkı ile yapmak adına çalışma sağlayan bloggerler bu sektörde daha çok başarı kazanıyor. Sektöre tutunabiliyor. Özgün olan bloggerler bu yolda, danışmanlık ve iş ortaklığı gibi çalışmalar ile zaten para kazanabiliyor. Reklamlara dahi gerek kalmadan başarıyı yakalıyor. Bu nedenle işini layıkı ile yerine getirebilmek ve özgünlük oldukça önemli bir konu.

Blog Yazmadan Önce Neleri Bilmek Gerekir?

Blog yazarı olmak istiyorsanız, öncelikli olarak hangi blogların ilgi ile takip edildiğini bilmeniz gerekir. Blog yazarı olmak için belirli araştırmalar yapmalısınız. Bunun için sosyal medyayı kullanabilir ya da bu konuda yazılmış içerikleri takip edebilirisiniz.

Blog sitenizi kurduktan sonra, buna uygun içerik eklemeniz gerekir. Ancak içeriklerin özgün olması gerekir. Genelde bloglar birbirinin aynısı olduğu için anahtar kelime belirlenirken özgünlük bozulabilir. Yüzde 8 ya da 10 a kadar hoş görülebilir. Ancak yüzde yüz özgün içerikler üretebiliyorsanız bu da önemli bir adımdır. Bunu özgünlük kontrol testleri araçlığı ile görebilirsiniz. Ücretli test kontrol araçları olabildiği gibi, bu işi ücretsiz ancak profesyonelce yapan kontrol araçları da vardır. İçerikleri hazırladıktan sonra özgünlük testine tabi tutmalısınız.

l Yazınız ile ekleyeceğiniz görsel uyumlu olmalıdır.

l Çok başlık iyidir. Okuyucuyu sıkmaz.

l Okuyucunun kontrol edebileceği ve takip edebileceği şekilde içerikler hazırlamak da bu anlamda iyi olacaktır.

l Maddelemeler yaparak okumayı daha kolay hale getirebilirsiniz.

l Bir yazının uzunluğu 500 kelime ile 1000 kelime arasında değişebilir. Günlük olarak aynı saatte aynı uzunlukta metin eklemeniz SEO kuralları bakımından öne çıkmanızı kolaylaştırır.

l SEO önemlidir. Bunun için SEO çalışmaları yaptırabilir ya da kendiniz bu kurallara uygun içerikler sağlayabilirsiniz.

l Backlink yapabilirsiniz. Teknik terimleri öğrenmeniz gerekecektir. Kendinizi sürekli bir blogger olarak yetiştirir ve geliştirirseniz, uygun bir şekilde ve nitelikte bu imkanı bulabilirsiniz.

Blog yazarak para kazanmak istikrar gerektiren bir durumdur. Sizin çocuğunuz gibi olan bir sayfa olarak görmek işinize yarayabilir sürekli ve düzenli ilgi ister. Siz ilgi gösterdikçe ve ona yatırım yaptıkça büyür ve gelişir. Sonuçta da mükafatını ortalama üç ay ile altı ay içinde görmeye başlarsınız. Ancak emek verdiğiniz halde bir yılı geçmesine rağmen reklam, iş ortaklığı vb. bir sonuç alamıyor iseniz, birinci yılın ardından yönteminizi değiştirmekte fayda vardır. Belli ki bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz demektir. Bu yöntemi ve tekniği değiştirerek farklı alan üzerinden yenilik sağlayabilirsiniz.

8 Yorumlar

  1. Blogdan para kazanmayı hiç düşünmedim ama şu sıralar bi sigara parası çıksa hiç fena olmaz diye düşünüyorum :) Güzel bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Bloğu çok seviyorum, çok severek yazıyorum. Para kazanma amacıyla başlamadım ama para kazanmak da istiyorum. Blogtan para kazanmak çok zor, ya da bana zor geliyor şu an :) Seo çok önemli, backlink önemli:) Çok güzel bilgiler vermişsiniz, emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Hit olmazsa kazançta olmuyor.

      Sil
  3. Benim şahsi fikrim; bizim tarzımızda ki bloglar için para kazandırabilecek tek sistem; yazılardan para kazanmak. Yani görünürlüğü ve belli bir konusu olan bloglara verilen tanıtım yazıları:) Diğerlerinden para kazanmak gerçekten çok zor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben öyle düşünmüyorum shiftdelete, ondeio gibi büyük bloglarda bizim gibi başlamıştır.

      Sil
  4. Ayda 10 bin lira kazansam blogdan daha ne isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece blog yazmak ile uğraşırım ayda 10 bin tl kazansam blogdan.

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu