Son eklenen

Madencilik Yapılan Ekran Kartı Satın Alınmalı Mı?

Ethereum mininginin sonu yaklaştıkça insanlar ellerindeki ekran kartlarını satmaya başladılar ve buda şuanda fiyatlarda düşüşlere sebep oluyor. Bu dönemde insanların en çok merak ettiği sorular ise bu kartlar satın alınabilir mi,Bu kartları alırken nelere dikkat etmeliyim ? Bu makalemizde bütün bu sorularınıza eksiksiz yanıt vereceğiz.

Sürekli Çalışan Ekran Kartı Zarar Görür Mü ?

Yanlış bilinen en büyük konu ekran kartları sürekli çalıştığı takdirde daha kolay bozulduğudur.Ekran kartları firmalar tarafından 10 sene boyunca sürekli çalışacak şekilde test edilir ve buna göre simülasyonlar yapıldıktan sonra satışa hazırlanır. Ekran kartları elektronik cihaz olduğu için evinizdeki bir modem gibi sürekli açık kalmasının karta herhangi bir zararı yoktur tam tersine kartı sürekli kapatıp açmanız yada oyunlardaki ani grafik ihtiyacından dolayı oluşan elektriğin ani bir şekilde yükselmesi,azalması gibi sert tepkiler bu aletlere zarar verir. Özellikle New World oyununu biliyor iseniz Amazonun yapmış olduğu MMORPG’de bu olaylardan dolayı binlerce ekran kartı tamamen kullanılamaz hale gelmiştir. Ekran kartları sonradan üretici firmalar tarafından tamir edilsede ani elektrik akımının etkisi buradan daha net anlaşılabiliyor. Ek olarak büyük bir yurt dışı test firması olan LinuxTechTips bu konuda yaptığı testlerde doğru şekilde kullanılan kartların 3 sene mining sonrasında bile sıfır kart ile aynı performansta çalıştığını onaylayarak bu konuda videolar çekmiştir.

Kartların Sıcaklığı ve Toza Mutlaka Dikkat Edin

Mining yapılan kartlarda eğer kişi profosyonel biri ise bu kartlara sürekli dikkat edecek ve toz birikimine karşı önlem almış olacaktır ancak eğer bir kartta gözle görülür bir şekilde toz birikimi görüyor iseniz bu kartı almanızı kesinlikle önermiyoruz. Size kartı göstermeden önce bile kart temizlenmedi ise mining sürecinde de yüksek oranda tozla çalışmış ve tozdan dolayı biriken statik elektrik karta büyük hasar vermiş olabilir. Furmark vs testlerde kart sorunsuz gibi gözükse bile almanızı asla önermeyiz.

Kartı satın alacağınız kişi bir mining işletim sistemi kullanıyor ise bu kartın son günlerdeki sıcaklık değerini paylaşabilir. Kart sıcaklığı 66 derece ve üstünde sürekli bir şekilde çalışıyor isede bu kartı kesinlikle almanızı önermiyoruz. Ekran kartları miningte sürekli çalıştığı için güvenli en yüksek limit 65 derecedir ve bu derece üstünde sürekli çalışımda kart hasar görebilir.

FurMark ve Benzeri Testleri Yaparak Online Testler İle Karşılaştırın

Ekran kartını almadan önce FurMark ve benzeri programlar üzerinden testler yaparak 0 yada 0’a yakın durumlardaki kartlarla karşılaştırın. Çekirdek yada Hafıza hızları 100’den daha yavaşlamış kartları almanızı önermiyoruz,kartlar doğru ortamda bakılarak kullanıldı ise bu değerler zaten 0 kartlar ile aynı olacaktır ve bilgisayarınızda kullandığınızda hiçbir fark görmezsiniz.

Özet olarak belirtmek isteriz ki eğer işine özen gösteren birinden kart alıyor iseniz kart 2-3 sene kullanılmışta olsa nerdeyse sıfır ekran kartları ile aynı performansı görebilirsiniz ancak bu bahsettiklerimizden uzak bir kart alıyor iseniz 6 ay mining yapılması bile karta zarar vermeye yeterli olacaktır.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu